Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Veiligheid voor alles

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 mei 2008 11:22
    Chiel,
    Er mag best aandacht zijn voor onzinnige flitspalen die alleen dienen als belasting incasso. In Delft staat ook een voorbeeld op de provinciale weg 400m voor de stoplichten waar de weg naar beneden gaat en je met 55 km/h (max 50 toegestaan) met het gas los aan het uitrijden bent. Als je het niet weet is het gegarandeerd kassa ook voor alle nette veilige rijders. Als de flitspaal bij de stoplichten zou staan voor door rood rijden kan ik het begrijpen ivm veiligheid.
  2. [verwijderd] 5 mei 2008 11:42
    Goh, ik dacht dat dit een beleggerssite was :)
    Maar nu we het toch over verkeer hebben, recent nog eens over de A2 gereden? Je wordt echt gek van de constant wijzigende toegestane snelheid. Deze varieert van 70 tot 120, en diegene die zegt "dat je maar niet te hard moet rijden dan krijg je ook geen boete", die houdt dan totaal geen reden met de werkelijkheid. We zijn mensen, geen machines. Niemand gaat vol op de rem wanneer er over een stukje van een paar honderd meter een 30km lagere maximum snelheid geldt en het nauwelijks duidelijk is waaróm eigenlijk. Wanneer de politie precies daar flitst waar iedereen gezien de verkeerssituatie zich veilig voelt om een bepaalde snelheid te rijden, dan geldt daar mijns inziens een te lage snelheid, en grenst dat in mijn ogen aan een soort diefstal/zakkenrollerij/misleiding.

    Soit, back on topic - ik denk dat de markt intussen klaar is voor een nieuwe sell-off, maar wie ben ik.
  3. [verwijderd] 5 mei 2008 12:20
    leningen best wel herverzekeren, maar de slechte leningen liet ie lekker bij ambac c.s.
    En ten tweede Frank zit het geld dat hij belegt IN Berkshire en dat is strikt genomen dus bedrijfskapitaal en geen persoonlijk kapitaal (de 'erfgenamen' waar je over spreekt is overigens in hoge mate The Bill and Melinda Gates Foundation die Buffetts' aandelen in BRK zullen ontvangen na zijn dood. Aan de operaties van BRK zal dus minder veranderen dan je denkt. Aan het bedrijfskapitaal verandert immers helemaal niets bij zijn overlijden, dus BRK kan dan nog steeds optreden als lender of last resort. De enige vraag blijft of het management dezelfde talenten kan hebben bij het inzetten van dat kapitaal, als Buffett nu heeft.
  4. [verwijderd] 5 mei 2008 13:36
    Chiel: in de USSR (of DDR) had je ook niks te vrezen als je maar niet tegen de staat was, je als een mak lammetje gedroeg, en je schikte naar het systeem. Dat betekende echter wel dat als je een artikel schreef dat het systeem onwelgevallig was, bv. over dat kapitalisme misschien een goed idee was, dat je voor gek werd verklaard en dan kon datzelfde systeem alles met je doen wat men maar wilde.

    Een beetje orde en handhaving in het systeem is zonder meer noodzakelijk om het allemaal niet uit de hand te laten lopen, maar je kúnt overdrijven.

    Er is net weer een nieuwe belasting opgezet: de verpakkingsbelasting... we betalen al BTW, verwijderingsbijdrage, afvalstoffenheffing, en vermoedelijk nog een stuk of 5 belastingen waar ik het bestaan niet eens weet, maar nu wordt er op eigen kosten nog eens een belasting bij verzonnen, en op de koop toe moet je straks alles weer gescheiden in gaan leveren. De netto milieu-winst is nul of zelfs negatief, de kosten echter niet. En geen HAAN die ernaar kraait. Iedereen schikt zich ernaar en laat het maar gebeuren. Uit angst, uit onverschilligheid, uit het idee dat "regels goed zijn".

    "Welcome to the machine"
  5. [verwijderd] 6 mei 2008 18:40
    quote:

    chiel schreef:

    je gezeur over verkeersboetes wordt vervelend. als je niet te hard rijdt heb je niets te vrezen. er mag wat mij betreft nog veel strenger gecontroleerd worden
    Groot gelijk Chiel, ben je ook een voorstander van het feit dat Nederland al jouw persoonlijke informatie aan de VS doorgeeft ivm veiligheid ?

    Zou je het ook prima vinden als gelijk de gegevens van je hele familie nagetrokken wordt ?

    Dan kan je zelf wel strafbladvrij zijn, maar een familielid toevallig niet helemaal...waar ligt de grens.

    Het te streng controleren op snelheid leidde bij mij op het continue turen op de snelheidsmeter, niet bevordelijk voor de veiligheid in mijn ogen, daar ik beter mijn ogen op de weg hield.

    Momenteel droom ik van harder dan 5km/h te kúnnen gaan...dat is een ander verhaal.

    Gaan we de 500 nog zien deze maand?

    Ozzy
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0788 +0,15%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,07%
Gold spot 2.336,48 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links