Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

7.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 374 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 17 november 2023 13:12
    quote:

    GakGak schreef op 17 november 2023 13:08:

    @Fb
    ´Of mekker je over 7 jaar SP wat misschien 5 jaar is en niet altijd als bestuurslid?´
    .
    Als je gemekker wilt horen, dan kun je beter een geit kopen...
    Eén gakkende gans is genoeg, hoor.

    Maar goed, je hebt geen argumenten meer. Dan maar de flauwe woordgrapjes. De De Zwarte Ridder methode, zeg maar?
  2. forum rang 8 GakGak 17 november 2023 13:20
    Het dramatische beleid van Jetten nog maar eens belicht:

    fdmediagroep.nl

    In 2022 mochten drie steenkoolcentrales op 35% van hun vermogen draaien.
    Het kabinet trok de klimaatmaatregel halverwege 2022 in vanwege de energiecrisis.
    De energiebedrijven liepen hoge inkomsten mis en krijgen daarvoor nu een vergoeding.
    De rechter had daarover moeten oordelen, zeker in een tijd met veel klimaatbeleid, menen experts.
    Het kabinet keert te makkelijk honderden miljoenen euro’s schadevergoeding uit aan de kolencentrales die tijdelijk minder hard mochten draaien. Het is aan de rechter om daarover te oordelen, vooral in een tijd waarin klimaatmaatregelen aan de orde van de dag zijn. Het gaat namelijk vaker voorkomen dat vervuilende bedrijven vanwege klimaatbeleid schade claimen.

    Dat zeggen juridisch experts tegen het FD, naar aanleiding van de €332 mln aan schadevergoeding die het Duitse energiebedrijf RWE krijgt uitgekeerd. Om het klimaatdoel van Urgenda te halen, besloot het kabinet in 2020 de CO2-uitstoot aan te pakken van drie Nederlandse steenkoolcentrales van energiebedrijven RWE, Uniper en Onyx Power. Deze centrales mochten vanaf 2022 vier jaar lang op slechts 35% van hun vermogen draaien.
    Deze beperking is een gedeeltelijke onteigening. De overheid kan, in het kader van goed bestuur, niet abrupt ingrijpen in bedrijven, zonder enige compensatie. Dat is ook in internationale verdragen vastgelegd.

    In september kreeg RWE de schadevergoeding toegewezen. Uniper en Onyx Power zijn nog niet gecompenseerd, maar soortgelijke bedragen worden verwacht. Klimaatminister Jetten houdt rekening met een totale schadevergoeding van €730 mln. Een ‘fors’ bedrag, aldus de minister. De financiering gaat vanuit de subsidiepot die beschikbaar is voor maatregelen die CO2 reduceren. De honderden miljoenen die de energiereuzen ontvangen, gaan daarmee dus niet naar zonneweides of CO2-opslagprojecten.

    Kritiek
    Experts plaatsen vraagtekens bij de handelwijze van Jetten. Michiel Tjepkema, hoogleraar overheidsaansprakelijkheid aan de Open Universiteit, laakt het gebrek aan openheid rond het kabinetsbesluit. De wetenschapper promoveerde in 2010 cum laude op het begrip nadeelcompensatie en geldt als een van de Nederlandse experts op dit gebied.
    ‘Het kabinet had het argument van ondernemersrisico kunnen opwerpen’, zegt hij. ‘De energiebedrijven waren dan waarschijnlijk naar de rechter gestapt. Op die manier had een onafhankelijk instituut in het openbaar over de nadeelcompensatie kunnen oordelen.’ In plaats daarvan heeft het kabinet ‘zelf een royaal bedrag aan compensatie vastgesteld’. Hij kan zich niet heugen dat er ooit eerder in Nederland zulke hoge nadeelcompensaties zijn uitbetaald.
  3. forum rang 8 GakGak 17 november 2023 13:24
    .
    Volgens de hoogleraar is de gang naar de rechter eerlijker en schept die ook precedent voor komende klimaatmaatregelen: ‘In een tijd waarin klimaatbeleid vaker het bedrijfsleven zal benadelen is het van belang jurisprudentie te verkrijgen.’ Hij denkt overigens dat ook een rechter zou oordelen dat de energiebedrijven in dit geval recht hebben op schadevergoeding. ‘Zij kregen de maatregel op korte termijn opgelegd en dan is compensatie gepast. Maar dan nog is een rechterlijke toets over de hoogte daarvan gewenst.’
    Herman Kasper Gilissen, universitair hoofddocent Omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht, sluit zich bij dit standpunt aan. ‘Nadeelcompensatie wordt ook weleens ingezet als smeerolie om slepende procedures te voorkomen, maar in dit geval was een onafhankelijke beslissing over de te vergoeden schade beter geweest. Het gaat wel om belastinggeld — en dan niet om een paar duizend euro.’

    Ingetrokken
    Na het verliezen van het Urgendavonnis, in 2019, besloot het kabinet de productie bij steenkoolcentrales te beperken. Het zou zo met zekerheid veel CO2 reduceren. De schadevergoeding leek aanvankelijk beperkt, maar pakte hoog uit door de extreem gestegen stroomprijzen. Daarbij trok Jetten de klimaatmaatregel na enkele maanden alweer in vanwege de energiecrisis.
    De compensatie geldt daarom alleen over de eerste maanden van 2022, want de steenkoolcentrales mochten daarna weer op volle kracht draaien. RWE, Uniper en Onyx Power zeggen in reacties aan het FD dat ze door die hoge stroomprijs ‘aanzienlijke’ inkomsten hebben misgelopen. Nadeelcompensatie is dan ook terecht, vinden ze.

    Tjarda van der Vijver, advocaat bij Ecolytico Legal, mist transparantie van de overheid. ‘De staat hoeft alleen nadeelcompensatie te betalen over misgelopen inkomsten die de energiebedrijven niet konden voorzien. De precieze berekening van de schadevergoeding is echter niet openbaar vanwege bedrijfsgevoelige informatie. Dat zou wel moeten.’

    Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zegt dat de berekening van de nadeelcompensatie ‘zorgvuldig tot stand is gekomen en door een externe expert en accountant is gecontroleerd.’ Dat valt evenwel niet te controleren. De minister wil de Tweede Kamer enkel vertrouwelijk informeren.
  4. forum rang 7 ffff 17 november 2023 13:29
    Nog vijf dagen te gaan................... Jullie moeten van mij aannemen dat het toch steeds wat vreemd overkomt als je al bijna twee weken geleden op de VVD gestemd hebt, uiteraard vol overtuiging en je ziet die heftige debatten en vanmorgen op TV de becommentariëring van die debatten. Je kent dat wel: En wat vond jij van Geert en wat van Pieter en wat van Dilan....?

    HIER in de KK van IEX zijn mij enkele zaken DUIDELIJK opgevallen:
    Ten eerste: Het wordt hier steeds stiller en rustiger, met steeds minder bezoekers. Het valt echt op als je zoals ik dagelijks hier even langskomt en de overbekende bezoekers tegenkomt. Maar alles bij elkaar zijn het er , schat ik, nog geen veertig of vijftig. Dat was in de tijd van Pim Fortuyn echt wel even anders. Ik denk dat de discussies toen door minstens drie tot vier maal zoveel bezoekers werd gevoerd.

    We moeten het dus nog vijf lastige dagen volhouden en dan hebben we dat circus ook weer gehad. Al weet ik uit meer dan 25 jaar KK-ervaring dat zeker de mensen die nu de KK bevolken na de verkiezingen weer gaan zeuren dat de uitslag niet kan, niet mag en het liefst eind december weer nieuwe verkiezingen......

    Het TWEEDE wat echt opvalt is de migratie van fanatieke bezoekers uit bepaalde draden waar steeds minder gepost wordt, naar andere draden waar ze eigenlijk niets te zoeken hebben vanwege geen belang bij het onderwerp maar waarbij ze heerlijk kunnen schelden, denigrerende opmerkingen maken omdat ik die draden wel bezoekers komen die daar iets te zeggen hebben, maar waar ze gloeiend de pest aan hebben. En zo zien we fanatieke Oekraënesekteleden plots in draden als fiscale optimalisatie, waar ze noch verstand, noch enig belang bij hebben, maar heerlijk kunnen schelden.

    Draden met interessante BELEGGERSONDERWERPEN zoals bijvoorbeeld de Véolia draad of de L "Oréaldraad , de Gouddraad, de Siemensdraad, waar toch SAMEN voor meer dan tien miljoen door Peter in geïnvesteerd zijn, verdwijnen binnen een dag, terwijl die twee draden uitpuilen van interessant beleggersnieuws.

    Ik constateer met anderen een echte achteruitgang van het niveau van de KK. Het gaat nog nauwelijks over beleggen en de fanatieke Oekraënesekteleden overspoelen andere draden. Vanmorgen contact met Gazprom-bank....... Tja.... Beter zwijgen, Peter

    En IEX? Wat doen jullie eraan? Als ik de site opstart dan zag ik een maand geleden dat ik zo'n 250 bedrijven moest wegvinken....En vloek, vloek... weer een week later moest ik opnieuw de meeste van die 250 bedrijven wegvinken en vloek...vloek... enkele dagen geleden...Ze waren gewoon weer allemaal aangevinkt ( door IEX ?) en zou ik voor de DERDE keer die 250 bedrijven één voor één moeten wegvinken.... Ik vraag mij ook af, of zoiets gewoonweg maar kan: De bezoeker neemt ruim een half uur de tijd alles weg te vinken en een goede week later staat alles weer aangevinkt . Uiteraard het verdienmodel van IEX, maar waarom vragen die toestemming als ze een week later weer alles veranderd hebben.

    Peter

    .
  5. forum rang 6 Fender bass 17 november 2023 13:46
    Pim Fortuyn is al 21 jaar dood. Sindsdien is er een enorme groei van sociale media geweest.
    Dit forum, hoe vermakelijk ook, is inmiddels erg ouderwets.

    Gelukkig bestaat hier wel zoiets als moderatie. In tegenstelling tot Twitter, dat kijk ik nog nauwelijks.

    De moderator zal ook wel ingrijpen bij ongepaste posts en reacties.
    En dat is gelukkig niet aan één forumlid met nostalgische gevoelens.

    Dat van die vinkjes en bedrijven herken ik helemaal niet.

    Je vindt het storend dat men zich niet aan het onderwerp houdt, maar begint - sst sst zeer geheim, mag er niks over zeggen - over je 'contact met Gazprom'. Apart, maar je hebt weer even kunnen pochen.
  6. forum rang 7 rene l 17 november 2023 14:28
    quote:

    GakGak schreef op 17 november 2023 13:20:

    Het dramatische beleid van Jetten nog maar eens belicht:

    Klimaatminister Jetten houdt rekening met een totale schadevergoeding van €730 mln. Een ‘fors’ bedrag, aldus de minister. De financiering gaat vanuit de subsidiepot die beschikbaar is voor maatregelen die CO2 reduceren. De honderden miljoenen die de energiereuzen ontvangen, gaan daarmee dus niet naar zonneweides of CO2-opslagprojecten.

    Dit geld zal grensoverschreidend te werk gaan en verdwijnen in buitenlandse zakken.

    We hebben in Nederland eigenlijk slechts 3 grote energieleveranciers die ook fysiek energie leveren.

    Vattenfall (eigendom van de Zweden)
    Eneco ( eigendom van de Jappen)
    Essent (eigendom van de Duitsers)

    Wat heeft Nederland in vredesnaam bezield om een zeer belangrijke nutsvoorziening te verpatsen aan het buitenland.
    Geen regie meer over onze eigen basisvoorzieningen, ze strijken wel de winst op, maar investeren, vergeet het maar.
    Knettergek!
    Het is wachten op een flinke kortsluiting totdat de vonken er van af vliegen.
  7. forum rang 9 objectief 17 november 2023 15:37
    quote:

    rene l schreef op 17 november 2023 14:28:

    [...]

    Dit geld zal grensoverschreidend te werk gaan en verdwijnen in buitenlandse zakken.

    We hebben in Nederland eigenlijk slechts 3 grote energieleveranciers die ook fysiek energie leveren.

    Vattenfall (eigendom van de Zweden)
    Eneco ( eigendom van de Jappen)
    Essent (eigendom van de Duitsers)

    Wat heeft Nederland in vredesnaam bezield om een zeer belangrijke nutsvoorziening te verpatsen aan het buitenland.
    Geen regie meer over onze eigen basisvoorzieningen, ze strijken wel de winst op, maar investeren, vergeet het maar.
    Knettergek!
    Het is wachten op een flinke kortsluiting totdat de vonken er van af vliegen.
    Dit verhaal is weer een vergezochte negatieve tekst, die ongefundeerd is,
    Het is/was uitermate slim om deze energiebedrijven niet in Ned. handen te hebben. Ze draaiden jaren met verlies en
    door het goedkope gas uit Rusland was Nederland heel goed uit.
    Bovendien Nederland bepaalt hoe ze hier produceren en winst/verlies maken.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 november 2023 15:50
    Om aan vraag te voldoen
    Energiebazen: er is bijna €1000 miljard extra nodig voor stroomnet

    Theo Besteman
    Gisteren, 16:51in Financieel

    Amsterdam - Stroomnetten moeten voor zeker €920 miljard versterkt worden om opstoppingen en uitval voor bedrijven en consumenten te voorkomen. Op zee wordt ’waarschijnlijk meer verwacht’.

    Dat staat in de Winter Outlook van ENTSO-E, de vooruitblik van deze sector. Onderzoekers melden in de studie voor Europa hoe zeker het nog is dat er voldoende elektriciteit is voor het winterseizoen in Europa. Inkopers kunnen daarop inspelen.

    Deze coördinator, met de Nederlandse Susana De Almeida De Graaff van TenneT in het bestuur, schetst nu een scenario met honderden miljarden noodzakelijke investeringen tot 2050.

    Daar staat voor Europese consumenten wel een besparing aan systeemkosten van €9 miljard per jaar tegenover. Door versterking van de interne Europese markt zullen de prijzen door concurrentie dalen, waar consumenten dan weer van profiteren, aldus ENTSO-E.
    Windparken

    Het zijn grote bedragen. Dit jaar wordt zo’n €20 miljard in nieuwe stroomhuisjes, zwaardere kabels en verdeelstations zo groot als een voetbalveld gestoken, om aan de explosieve vraag naar stroom voor batterijauto’s, warmtepompen en elektriciteit voor de zware industrie te voorzien die van gas en olie af stapt. In 2040 moet die investering al €35 miljard per jaar erbij zijn.

    In september waarschuwde deze Brusselse coördinator de Europese leiders al: ook vanwege de aanvoer van heel veel meer stroom van nieuwe windparken is drastische uitbouw van netwerken nodig.

    De 39 netbeheerders in 35 landen, zoals het Nederlandse TenneT, vormen het grootste onderling verbonden spinnenweb van elektriciteitsnetten ter wereld.
    Overbelasting

    Door een sterke toename van stroom van zonne- en windparken en opwek van consumenten is het netwerk in Europa overbelast. In oktober meldde minister Jetten (Klimaat en Energie) dat in alle regio’s nieuwe aansluitingen maar beperkt of helemaal niet mogelijk zijn. Ondernemers krijgen geld als ze op piekuren minder stroom aan het net aanbieden.

    Wil de Europese verduurzaming volgens de grote Green Deal, met de verlaging in Nederland van de CO2-uitstoot in 2030 met 55% ten opzichte van 2019, dan moet Europa over zeven jaar al 111 gigawatt aan capaciteit hebben opgetuigd. En nog eens een verdrievoudiging daarvan in 2050 naar 317 gigawatt.

    Verkoop Duitse tak

    In Nederland is de in 1998 opgerichte TenneT Transmission System Operator aangewezen als netbeheerder voor het hoogspanningsnet. Sinds de Splitsingswet van 2006 nam het meerdere regionale hoogspanningsbedrijven over. Het ging in 2009 als eerste beheerder de landsgrens in Europa over en kocht voor €885 miljoen het Duitse net van producent E.ON.

    Zijn onderdeel TenneT Duitsland wordt momenteel verkocht aan Duitsland, de onderhandeling hierover bevinden zich in de eindfase. De verkoop zou de Haagse schatkist €22 miljard opleveren.
  9. Charlemagne 17 november 2023 17:44
    "" Door versterking van de Interne Europese markt zullen de prijzen door concurrentie gaan dalen...."" .. geloof je dat echt???? Concurrentie van deze grote nutsbedrijven betekent dat prijzen zullen stijgen.................zie big pharma zie big verzekeringen zie zie zie ... als Shell 2 euro voor een liter benzine vraagt gaat de concurrentie echte niet 1,50 vragen, nee die vragen dan 1,98 dus als Shell dan 2.05 vraagt vragen ze 2,03 Dat is dus concurrentie.... dus prijzen zullen stijgen... als ING 1,5 rente geeft gaat ABNAMRO echt niet 3% geven, sweet sweet dreams EU and sleep well consument.......
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 november 2023 17:54
    quote:

    Charlemagne schreef op 17 november 2023 17:44:

    "" Door versterking van de Interne Europese markt zullen de prijzen door concurrentie gaan dalen...."" .. geloof je dat echt???? Concurrentie van deze grote nutsbedrijven betekent dat prijzen zullen stijgen.................zie big pharma zie big verzekeringen zie zie zie ... als Shell 2 euro voor een liter benzine vraagt gaat de concurrentie echte niet 1,50 vragen, nee die vragen dan 1,98 dus als Shell dan 2.05 vraagt vragen ze 2,03 Dat is dus concurrentie.... dus prijzen zullen stijgen... als ING 1,5 rente geeft gaat ABNAMRO echt niet 3% geven, sweet sweet dreams EU and sleep well consument.......
    Dankzij de hevige concurrentie op de Europese markt, zijn de telefoontarieven gigantisch gedaald in de laatste ca 20 jaar.
  11. Charlemagne 17 november 2023 18:08
    Maar telecom zit geen belasting op , als de prijzen van energie dalen....als.. zullen de doorgeef/netwerk stijgen, die stijgen altijd Inflatie materiaal en mensen), en de overheid zal er als de kippen bij zijn om de energie belastingen + de btw daarover weer te verhogen... ik voorspel... het wordt geen cent goedkoper maar wel veel duurder.... dit is wishful thinking van de EU en zand in de ogen strooien, Klaas Vaak zorgt voor slapende burgers, het is toch ver weg en niemand die straks over jaren nog weet dat ze gezegd hebben dat het allemaal goedkoper zou worden.....ik geloof er niet in... maar weten doe ik het natuurlijk ook niet ... vergelijk het met een aanbesteding van een mega project ( bv. nieuwe 2de kamer, overkapping ring Ams zuidas) wordt aangenomen voor x en iedereen weet dan dat als ze y hadden gezegd het niet door zou gaan, dus goedkoop opgenomen in budget en dan budget mega overschrijden, je kan toch niet meer terug..... als de EU nu zegt het wordt door deze maatregelen allemaal duurder, tja, dat wil natuurlijk niemand horen..............
  12. Yeti 17 november 2023 20:21
    quote:

    ffff schreef op 17 november 2023 13:29:

    Nog vijf dagen te gaan................... Jullie moeten van mij aannemen dat het toch steeds wat vreemd overkomt als je al bijna twee weken geleden op de VVD gestemd hebt, uiteraard vol overtuiging en je ziet die heftige debatten en vanmorgen op TV de becommentariëring van die debatten. Je kent dat wel: En wat vond jij van Geert en wat van Pieter en wat van Dilan....?

    HIER in de KK van IEX zijn mij enkele zaken DUIDELIJK opgevallen:
    Ten eerste: Het wordt hier steeds stiller en rustiger, met steeds minder bezoekers. Het valt echt op als je zoals ik dagelijks hier even langskomt en de overbekende bezoekers tegenkomt. Maar alles bij elkaar zijn het er , schat ik, nog geen veertig of vijftig. Dat was in de tijd van Pim Fortuyn echt wel even anders. Ik denk dat de discussies toen door minstens drie tot vier maal zoveel bezoekers werd gevoerd.

    We moeten het dus nog vijf lastige dagen volhouden en dan hebben we dat circus ook weer gehad. Al weet ik uit meer dan 25 jaar KK-ervaring dat zeker de mensen die nu de KK bevolken na de verkiezingen weer gaan zeuren dat de uitslag niet kan, niet mag en het liefst eind december weer nieuwe verkiezingen......

    Het TWEEDE wat echt opvalt is de migratie van fanatieke bezoekers uit bepaalde draden waar steeds minder gepost wordt, naar andere draden waar ze eigenlijk niets te zoeken hebben vanwege geen belang bij het onderwerp maar waarbij ze heerlijk kunnen schelden, denigrerende opmerkingen maken omdat ik die draden wel bezoekers komen die daar iets te zeggen hebben, maar waar ze gloeiend de pest aan hebben. En zo zien we fanatieke Oekraënesekteleden plots in draden als fiscale optimalisatie, waar ze noch verstand, noch enig belang bij hebben, maar heerlijk kunnen schelden.

    Draden met interessante BELEGGERSONDERWERPEN zoals bijvoorbeeld de Véolia draad of de L "Oréaldraad , de Gouddraad, de Siemensdraad, waar toch SAMEN voor meer dan tien miljoen door Peter in geïnvesteerd zijn, verdwijnen binnen een dag, terwijl die twee draden uitpuilen van interessant beleggersnieuws.

    Ik constateer met anderen een echte achteruitgang van het niveau van de KK. Het gaat nog nauwelijks over beleggen en de fanatieke Oekraënesekteleden overspoelen andere draden. Vanmorgen contact met Gazprom-bank....... Tja.... Beter zwijgen, Peter

    En IEX? Wat doen jullie eraan? Als ik de site opstart dan zag ik een maand geleden dat ik zo'n 250 bedrijven moest wegvinken....En vloek, vloek... weer een week later moest ik opnieuw de meeste van die 250 bedrijven wegvinken en vloek...vloek... enkele dagen geleden...Ze waren gewoon weer allemaal aangevinkt ( door IEX ?) en zou ik voor de DERDE keer die 250 bedrijven één voor één moeten wegvinken.... Ik vraag mij ook af, of zoiets gewoonweg maar kan: De bezoeker neemt ruim een half uur de tijd alles weg te vinken en een goede week later staat alles weer aangevinkt . Uiteraard het verdienmodel van IEX, maar waarom vragen die toestemming als ze een week later weer alles veranderd hebben.

    Peter

    .
    Eens Peter, hoewel ik nog niet zo lang op KK zit.
  13. forum rang 7 A3aan 17 november 2023 20:38
    Kon ineens alleen nog maar berichten plaatsen als ik mijn nummer van mijn mobieltje opgaf. Bleek dat er ook nog aan verbonden was dat ik een code die ik toegestuurd kreeg moest invullen . Dus controle of telefoonnummer wel juist is en ineens staat er een + voor mijn naam en die is niet weg te werken. Waar is IEX mee bezig. En wat als je geen mobieltje hebt?
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 november 2023 21:42
    quote:

    +A3aan schreef op 17 november 2023 20:38:

    Kon ineens alleen nog maar berichten plaatsen als ik mijn nummer van mijn mobieltje opgaf. Bleek dat er ook nog aan verbonden was dat ik een code die ik toegestuurd kreeg moest invullen . Dus controle of telefoonnummer wel juist is en ineens staat er een + voor mijn naam en die is niet weg te werken. Waar is IEX mee bezig. En wat als je geen mobieltje hebt?
    Beter een + voor je naam dan een ---.

    Ik vermoed dat je je naam per ongeluk zelf veranderd hebt.
  15. forum rang 4 Willempie3 18 november 2023 00:13
    1000 miljard voor versterking van het stroomnet. 500 miljard voor isolatie en warmtepompen. 500 miljard voor 50 kernreactoren of windmolens of zonnepanelen met bijbehorende reservecapaciteit.. 200 miljard voor 10 miljoen elektrische autos in plaats van brandstofautos. Industrie en vliegtuigen ombouwen op stroom. Je komt zo op 3000 miljard uit voor Nederland. Doe dit voor de hele wereld en je mag het keer 250 doen. Dit is 750.000 miljard Euro voor de klimaattransitie ! Ofwel 7,5 keer het wereld BNP. Qua uitgaven is dit ongeveer 3 a 4 keer de kosten van het voeren van de 2e wereldoorlog.
  16. forum rang 10 luchtschip 18 november 2023 02:29
    quote:

    Willempie3 schreef op 18 november 2023 00:13:

    1000 miljard voor versterking van het stroomnet. 500 miljard voor isolatie en warmtepompen. 500 miljard voor 50 kernreactoren of windmolens of zonnepanelen met bijbehorende reservecapaciteit.. 200 miljard voor 10 miljoen elektrische autos in plaats van brandstofautos. Industrie en vliegtuigen ombouwen op stroom. Je komt zo op 3000 miljard uit voor Nederland. Doe dit voor de hele wereld en je mag het keer 250 doen. Dit is 750.000 miljard Euro voor de klimaattransitie ! Ofwel 7,5 keer het wereld BNP. Qua uitgaven is dit ongeveer 3 a 4 keer de kosten van het voeren van de 2e wereldoorlog.
    Zit je nu schattingen van cijfers voor geheel Europa ten laste van Nederland te leggen ?

    Zo kom jij met jou gegoochel uit op euro 3.000 miljard voor Nederland voor energie transitie ?
    Ja, alleen wanneer Nederland op gaat draaien voor de gehele energietransitie in geheel Europa

    Leuk gefantaseer, maar raakt kant noch wal
  17. forum rang 4 Willempie3 18 november 2023 09:42
    quote:

    luchtschip schreef op 18 november 2023 02:29:

    [...]

    Zit je nu schattingen van cijfers voor geheel Europa ten laste van Nederland te leggen ?

    Zo kom jij met jou gegoochel uit op euro 3.000 miljard voor Nederland voor energie transitie ?
    Ja, alleen wanneer Nederland op gaat draaien voor de gehele energietransitie in geheel Europa

    Leuk gefantaseer, maar raakt kant noch wal
    Die cijfers over het stroomnet komen deze week uit het nieuws 1000 miljard. 10 miljoen autos die 20.000 euro per stuk duurder zijn is echt 200 miljard. 50 kerncentrales van 10 miljard is echt 500 miljard. Nederland heeft nu al 30 keer Borsele per jaar nodig aan stroom. Als alles electrisch moet, wordt dat 100 keer.
  18. forum rang 9 objectief 18 november 2023 10:15
    quote:

    Willempie3 schreef op 18 november 2023 09:47:

    Het Nederlandse BNP is 1000 miljard per jaar.
    Met het klimaat geloof gaan we een soort 2e wereldoorlog betalen. De VS gaven in 1941-1945 ongeveer 40 procent van het BNP uit gedurende 4 jaar. Dat zou voor Nederland dus 1600 miljard zijn.....
    Gezien je leeftijd maakt het toch niks meer uit; laat dit maar over aan de jeugd die hebben nu eenmaal andere belangen.
7.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 374 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links