Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog 14,5 uur...

Het aftellen is begonnen. Beleggers hebben nog zo’n 14,5 uur om de Slimste Belegger te worden en Balitrader van zijn stevige nummer 1-positie te stoten. Morgen is de laatste speldag van deze beursgame, de prijsuitreiking is zaterdag op de tweede Dag van de Belegger in de Rai in Amsterdam.

En de markten, of moeten we zeggen de politici, maken het ons niet makkelijk. De opluchting die er heerste op de beurzen in oktober, is in november veranderd in een deprimerende sfeer. Een stroom aan slecht nieuws en twijfelachtigheid is daar debet aan.

En dan zal voor het einde van het spel niet meer veranderen. Vandaag heeft de bankenclub Institute of International Finance gezegd dat we al in en recessie zitten, wil goeroe Mohammed El-Erian dat de Europese banken nu herkapitaliseren en oja, Chinese banken zijn gebouwd op drijfzand.

Help
Kijk, dat kunnen we er ook wel bij hebben. Dat onze gehoopte redders mogelijk zelf in de problemen komen. Daarmee zou de malaise op de markt compleet zijn. Gelukkig is dat niet aan de orde, zeker is dat het nog een long shot is, die broodnodige Kerstrally.

Even afwachten wat en vooral hoeveel de Amerikaanse consument (goed voor 70% van de lokale economie) uitgeeft morgen op Black Friday. De verwachtingen zijn niet zo gunstig. Help. Zet 'm op vandaag en morgen!


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links