Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Slotcall: Nare draai

Slotcall: Nare draai

Het leek een aardige beursdag te worden, maar aan het einde van de handelsdag zakte de AEX (-0,6%) ineens weg. Wat misschien meespeelt is de sterke euro (+0,5%). Nog een paar tiende erbij en we krijgen voor iedere euro 1,20 dollar.

Binnen de AEX zitten enkele dollargevoelige aandelen zoals Aegon (-2,1%) en Ahold (+0,1%). De IEX-Beleggersdesk zal binnenkort een overzicht maken van welke aandelen het hardst geraakt worden door een kelderende dollar.

Wat verder opvalt, is dat de Nasdaq (+0,5%) wederom een all time high op het bord zet. Tot de grote winnaars behoort Oracle (+2,4%) dat bekendmaakte het Chinese TikTok te willen overnemen. Dat wordt nog een hele kluif, want Microsoft (+0,2%) en Twitter (+0,4%) zijn ook geïnteresseerd.   

Unibail Rodamco

De koers van Unibail Rodamco (-5,0%) staat sinds vrijdagmiddag onder druk omdat er geruchten in de markt zijn dat het winkelvastgoedfonds een emissie gaat doorvoeren. De waarde van de winkelpanden wordt in de toekomst waarschijnlijk stevig afgewaardeerd, waardoor de schuldgraad oploopt. Dan wil het nog weleens voorkomen dat de banken zenuwachtig worden.

Nico praat u in de onderstaande video helemaal bij.

Liefhebbers voor Premiumartikelen kunnen klikken op de link in de onderstaande tweet.

IMCD

De distributeur van chemicaliën weet de winstgevendheid in het eerste halfjaar met 5% op te voeren. Het bedrijf presteert goed en daarom hangt er een flink prijskaartje aan het aandeel. Met een getaxeerde K/W van 29 over 2021 behoort het aandeel immers niet tot de goedkoopste aandelen van het universum.

Daar komt bij dat de koers van IMCD (-0,3%) de afgelopen jaren een aardig ritje heeft gemaakt. Mede daarom wordt Premiumleden aangeraden om winst te nemen. Wilt u het gehele artikel lezen dan kunt u klikken op de link in de onderstaande tweet.

Rabo-actie

Sinds vrijdag zit er schot in de Rabobank-actie. De bank overweegt om de rente op zijn certificaten uit te betalen in nieuwe certificaten. Als u hier meer over wilt weten, bekijk dan de onderstaande video

Rentes

In de wereld van het tienjaars staatspapier viel vandaag weinig te beleven. De Nederlandse rente blijft stabiel op -0,33%.

rentesKlik op de afbeelding voor een grote versie

Brede markt

  • De AEX gaat 0,6% omlaag en daarmee presteren we redelijk in lijn met de DAX (-0,4%) en CAC (-0,8%).
  • De AEX VIX-index (volatiliteit) stijgt 1,6% en noteert 22,7 punten.
  • Wall Street blijft vandaag dicht bij huis. Zoals gezegd is de Nasdaq de positieve uitschieter met een plus van 0,5%.
  • De euro klimt 0,5% en noteert 1,193 ten opzichte van de dollar. 
  • Goud (+0,7%) en Zilver (+1,1%) lopen verder op. Voor beleggers die exposure zoeken naar zilver is het onderstaande artikel wellicht interessant.
  • Olie: WTI (-0,4%) en Brent (+0,1%) maken een pas op de plaats.
  • Bitcoin (-2,7%) zakt weer onder de $12.000.

Het Damrak

  • Aegon (-2,1%) heeft last van een downgrade van Citigroup. Sinds de bekendmaking van de halfjaarcijfers gaat het aandeel alleen maar omlaag. Een dividendverlaging hakt er natuurlijk behoorlijk in.
  • Ahold (+0,1%) blijft naar aanleiding van de meevallende halfjaarcijfers van het Amerikaanse Walmart goed liggen. Walmart (-1,2%) zelf gek genoeg niet. Voorbeurs stond het aandeel dik 6% in de plus. Van die winst is helemaal niets meer over. Het management waarschuwt dat de stijgende omzet grotendeels wordt veroorzaakt door de stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid.
  • Prosus (-0,9%) heeft last van een downgrade van Jefferies. De analisten van de Amerikaanse zakenbank vinden dat de investeringsmaatschappij meer moet doen om de korting uit het aandeel te halen. Een optie is het inkopen van eigen aandelen.
  • Zelfs de analisten van Sanford & Bernstein zien het niet meer zitten in Air France-KLM (-0,8%). Als een van de laatste zakenbanken schrappen zij het koopadvies.
  • Het is misschien lastig voor te stellen, maar ondanks die min van 8,9% is Flow Traders het best presterende aandeel binnen de AMX. De handelaar in bied- en laatkoersen gaat vandaag €4 ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd staat de koers 2,9% hoger.
  • Verder gaan de midcapfondsen vooral omlaag, al zijn de bewegingen beperkt.
  • Kendrion (-2,8%) stond naar aanleiding van de halfjaarcijfers de gehele dag stevig in het groen, maar aan het einde van de handel schiet het aandeel ineens in het rood. De IEX-Beleggersdesk rekent op een WPA van €1,10 in 2021 wat leidt tot een getaxeerde K/W van 10,9. Of het aandeel koopwaardig is, leest u in het onderstaande artikel.
  • ICT Group (+4,9%) presenteert morgenochtend de halfjaarcijfers. De markt neemt alvast een voorschot.
  • Tot slot valt op de koers van Vivoryon (-8,5%) geen peil te trekken.

Adviezen

  • Aegon: naar €2,79 van €2,94 en kopen - Citigroup
  • Air France-KLM: naar houden van kopen en naar €4 van €6,70 - Sanford & Bernstein
  • Euronext: naar €109,50 van €104,40 en kopen - Morgan Stanley
  • IMCD: naar houden en €95 - Bank DeGroof
  • Prosus: naar houden van kopen en naar €83 van €64 - Jefferies
  • Prosus: starten met houden en €83 - Sanford & Bernstein

Agenda

19 aug Event Consensus
08:00   ICT Group Q2-cijfers  
08:00   VK inflatie CPI jul +0,4% MoM
11:00   EU inflatie CPI jul +0,4% YoY
13:00   Lowe's Q2-cijfers  
16:30   VS olievoorraden  
18:00   Leasinvest Q2-cijfers  
20:00   Fed notulen  
22:00   Nvidia Q2-cijfers
Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Niels Koerts

Analyse door:

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 18 augustus 2020 18:56
    Niels , het HEEFT niets met de dollar te maken, ervaren beleggers met een geheugen weten nog hoe een euro 1,5 dollar waard was, en, daar hadden we totaal geen last van.

    Kijk ook naar de AMX, de werkelijke eindstand van de Fransen en concludeer dat A'dam weer hoopvol meer daalde dan de rest.
    Yanks gewoon mooi groen, maar, daar hebben we het op IEX niet meer over...
  2. Mrx77 18 augustus 2020 23:05
    We blijven al maandenlang achter....en ene keer wordt zgn dollar schuld gegeven en dan steunpakket usa of china perikelen. Uiteindelijk usa stijgt alleen maar...wanneer wordt de relatie gelegd met usa...die contine ATH neerzetten en wij staan ca 10 procrnt lager dan de vorige topje...asml asmi en bankaandelen triest....rd wordt verhandeld voor ca 13 euro..bij olieprijs van bijna 50.dollar...en toen olieprijs op ca 40 euro stond rd nog op 18 euro...waar is die 5 euro.gebleven?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.