Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

15 Miljoen voor gebakken lucht

Algemeen dagblad



Beleggers blijken, ondanks de affaire rond World Online, goedgelovig, zo hebben de beheerders van de financiële website Iex.nl kunnen vaststellen. Deze beurssite lanceerde zaterdag, bij wijze van 1 april grap, de beursgang van het verzonnen bedrijf F/Rite Air (gebakken lucht) dat in wondermiddelen doet.

Beleggers mochten aandelen bestellen in het bedrijf. Dat deden ze ook. Massaal. ,,We zijn na de ontvangst van enkele honderden e-mails gestopt met het tellen van de bestelde aandelen. We kwamen al tot ƒ15 miljoen orders van aandelen F/Rite Air. En dat zonder verder vragen te stellen. Je zou toch denken dat beleggers na World Online, en Via.Networks wijzer zijn geworden'', zegt Raymond Spanjar, mede-oprichter van de beurssite. Het bedrijf heeft alvast alle afzenders op de hoogte gebracht dat het ging om een verzonnen verhaal, maar wil toch in de loop van de week alle elektronische bestellingen administeren. ,,Het zou ons niets verbazen als er uiteindelijk voor ƒ30 miljoen aan gebakken lucht is besteld''.

Van een onzer verslaggevers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur:

In de Perskamer biedt de Investor Relations van IEX Group informatie over onze eigen IEX.nl. IEX Group heeft daarnaast ook de beleggerstitels Belegger, BeursOnline, DeBeurs, Guruwatch en IEX Geld, IEX Particioaties en IEX Profs met een totaalbereik van 1,25 miljoen beleggers. In België heeft IEX met Beursduivel maandelijks 25...

Recente artikelen van Investor Relations IEX Group

  1. Nieuw op de beurs: IEX Group

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.