Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vooruitblik: Takeaway en Galapagos

Vooruitblik: Takeaway en Galapagos

Aan mij de eer u voor te bereiden op de komende beursweek. Veel macro-economische cijfers, maar weinig bedrijfsnieuws. Dat maakt ook niet uit, het meest relevante beursnieuws komt meestal onverwachts, plotseling en helaas, vaak als het je niet uitkomt. 

De maand september gaat zijn laatste week in. Hoewel de AEX nagenoeg onveranderd sinds 31 augustus, hebben we toch een onaangename dip gezien deze week.

De optie-expiratie had daar een behoorlijke invloed op. Door de vele hefboomproducten die we met z'n allen gebruiken zijn de bewegingen, vooral in de laatste dagen voor expiratie, vaak heviger dan normaal. 

Buy-and-hold-beleggers hebben wat dat betreft weinig invloed op de koersen. Zij blijven rustig op hun aandelen zitten. De speculanten, en dat zijn er vele, zetten met de richting die ze kiezen de boel wel in beweging.

Galapagos ster van de week

Het was de week van Galapagos. Het aandeel steeg in 2015 van 15 euro naar 57 euro, zakte begin dit jaar weg tot rond de 32 euro maar is weer helemaal terug.

 

 

Volg vooral het IEX-forum over Galapagos, waar een paar zeer deskundige forumleden de dans leiden. 

 

 

Als je aan een beurshandelaar vraagt waarom een aandeel omhoog gaat, krijg je meestal het standaardantwoord: 'meer kopers dan verkopers'. Eigenlijk zeggen ze daarmee: het interesseert me niet, de koers die er staat, staat er. Handel erop. 

Verklaringen achteraf

We zoeken altijd verklaringen achteraf, maar de enige reden dat het omhoog gaat is inderdaad dat er meer vraag is dan aanbod op dat niveau. Er zijn dus één of meerdere (grote) kopers. En waarom die dat doen, hoeven ze helaas niet bij hun order te vermelden.

Laten we toch een poging doen achter hun motieven te komen. De meest gehoorde verklaring is nu dat de grote pharmaceuten Galapagos in het vizier hebben. Grote jongens als AbbVie, Gilead en Eli Lilly zoeken continu naar nieuwe blockbusters die hun de komende jaren van omzet kunnen voorzien.

Janney Montgomery

Het laatste zetje werd gegeven door een rapport van een Amerikaanse broker/dealer, Janney Montgomery Scott LLC, dat op 22 september dit rapport naar buiten bracht. 

 

 

Overigens moet ik er wel bij vermelden dat de issuer van het rapport, Janney, onderstaande regel in de koopaanbeveling liet opnemen:

      • Janney Montgomery Scott LLC intends to seek or expects to receive compensation for investment banking services from Galapagos NV in the next three months.

Dat neemt niet weg dat het een zeer gedegen analyse is die wel degelijk hout snijdt. Het stopzetten van een eigen studie bij Gilead doet de aandacht verleggen naar het middel van Galapagos, filgotinib.

Ik vraag me alleen af, met de huidige overeenkomst tussen Gilead en Galapagos in gedachten, of het zover komt dat Gilead daadwerkelijk de portemonnee trekt. Ze heeft immers al de toekomstige omzet van Galapagos te pakken. 

Om daar meer van te weten te komen moeten we even in de deal duiken die eind december is afgesloten tussen de twee partijen. 

Grote aandeelhouders

U ziet onderstaand de samenstelling van het aandeelhoudersregister bij Galapagos. Van Herk heeft ook een neusje voor mooie beleggingen, maar de grote meneer in het gezelschap is natuurlijk Gilead. Het heeft momenteel 14,7% van Galapagos in handen.  

Gilead kocht het belang in december vorig jaar. Na het afketsen van de deal met AbbVie, zwoer CEO van de Stolpe dat er een nieuwe gegadigde zou opstaan en hij hield woord. Gilead investeerde 725 miljoen dollar: 300 miljoen dollar als license fee, en 425 miljoen dollar als equity.

Gilead ligt bij haar eigen aandeelhouders wat onder druk. De koers doet het niet goed, omdat de beloofde groei niet waargemaakt wordt. Het is sterk in hepatitus-C medicijnen, maar de verkopen zijn over hun top heen. Bij de halfjaarcijfers moest Gilead de omzetverwachtingen voor 2016 naar beneden bijstellen.

Geld zat

Gilead heeft geld zat: halverwege dit jaar had het ruim 24 miljard dollar in kas en vorige week zette het nog een vijftal obligaties in de markt ter waarde van 5 miljard dollar.

Gilead betaalt voor een vijfjarige lening 1,95%, en voor een dertigjarige lening 4,15%. Met dat geld wil Gilead o.a. eigen aandelen terugkopen, schuld afbetalen en ....acquisities doen.

U raadt het al: 1+ 1 = 2. Maar....waarom zou Gilead Galapagos eigenlijk moeten overnemen, als ze de omzet van filgotinib eigenlijk al in haar zak heeft? 

De afspraken uit het persbericht van toen:

  • Galapagos will receive an upfront payment of $725 million consisting of a license fee of $300 million and a $425 million equity investment in Galapagos. In addition, Galapagos is eligible for payments up to $1.35 billion in milestones, with tiered royalties starting at 20% and a profit split in co-promotion territories.

Dus: Galapagos kreeg een bak geld, in ruil voor het verstrekken van de license fee en een zwik aandelen ter waarde van 58 euro per stuk. Dat was toentertijd een premie van 20%.

 

Belang van 15%

Dat gaf Gilead meteen een 14,7% belang, waarmee andere farmaceuten de pas afgesneden wordt. Galapagos' hoofdproduct is filgotinib, de reumapil, dat eventueel ook zou werken tegen de ziekte van Crohn. 

De omzet uit filgotinib gaat straks naar Gilead, en Galapagos krijgt daarvan in eerste instantie 20%. In een aantal West-Europese landen mag Galapagos meedoen met de vermarkting en krijgt het dan 50%. 

Met het verstrijken van de tijd, en het dichterbij komen van de vercommercialisering van filgotinib lijkt een overname door Gilead een rekensommetje. Maar: waarom zoveel geld uitgeven als je nu al min of meer de controle hebt.

Belangrijker dan een eventuele overname lijkt mij de progressie die Galapagos maakt met de verschillende studies bij filgotinib. In het rapport van Janney wordt een waarde toegekend aan de drie belangrijkste onderzoeken door Galapagos. Hier ziet u de ontwikkelingspijplijn van Galapagos. 

 

 

U ziet in bovenstaand staatje dat het RA-onderzoek inmiddels is aanbeland in fase 3. Galapagos startte eind augustus samen met Gilead drie onderzoeken waarvan er twee een jaar duren, en eentje een half jaar. Hier leest u daar meer over.   

Janney geeft een Fair Value Estimate van 64 dollar per aandeel. Daar is de cashpositie (ca 25 euro per aandeel) niet bij inbegrepen. Die 64 dollar is als volgt opgebouwd: 40 dollar voor het reumaprogramma met Gilead, 8 dollar voor het Crohnprogramma met Gilead en 11 dollar voor het Cystic Fobrisis (CF)-programma met AbbVie.  

Over dik twee weken (15-19 oktober) wordt in Wenen de jaarlijkse UEG Week gehouden, waar volgens een research note van Morgan Stanley Galapagos meer details zal geven over o.a. het Crohnprogramma. We zullen dat deze week even checken bij GLPG.

 En dan zijn er altijd dare devils die contrair denken. Wat nou overnames! 

 

 

Enfin, surft u gerust even rond op het Galapagos forum. U vindt er altijd wel een paar forumleden met enige of veel kennis van zaken en wie weet komt u Onno zelf ook nog tegen, onder zijn mooi gekozen koosnaam beagle06.

 Thuisbezorgd.nl

Genoeg over Galapagos nu. De andere aandachttrekker van deze week wordt Takeaway.com. Aanstaande vrijdag maakt de moeder van Thuisbezorgd.nl haar debuut op het Damrak. Topman en oprichter Jitse Groen, het is hem gegund na 16 jaar bikkelen, zal met een gongslag vrijdagochtend zichzelf promoveren tot een man in bonus.

 

 

Jitse bezit na de beursgang nog ca. 35% van zijn geesteskind en met een beetje geluk is het bedrijf straks ruim één miljard euro, of meer, waard. Hier leest u wat achtergronden over het bedrijf, dat een zware tijd tegemoet gaat want van alle kanten komt opeens concurrentie opzetten. 

Op de Nederlandse markt is Thuisbezorgd.nl echter een stevige marktleider. Het opgehaalde geld wordt voor een deel aangewend om de leidende marktpositie in Duitsland te veroveren. In ieder geval goed voor de media in Duitsland, die de marketingbudgetten van Takeaway en concurrent Delivery Hero met grote blijdschap tegemoet zullen zien. 

 

 

Dat is de nieuwe commercial voor Nederland. Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in of er voldoende animo voor de beursgang zou zijn, maar volgens de laatste geruchten zou het boek al twee keer overtekend zijn, en een prijs ergens in het midden van de bandbreedte opportuun zijn.

Takeaway.com maakt ook gewoon winst in Nederland, maar of het met de huidige concurrentie allemaal zo makkelijk te reproduceren is, blijft de grote vraag. Het eerste halfjaar boekte het een omzet (omzet, geen winst) van 50 miljoen euro.

Om daar een miljard aan waarde op te plakken lijkt mij nogal voorbarig, maar goed, het wordt betaald kennelijk. Bepaald geen afhaal, of meeneemprijs, zullen we maar zeggen. We gaan het zien vrijdag. 

Flow Traders

Maandagmiddag is er een BAVA van Flow Traders. Is eigenlijk geen nieuws, maar geeft ons wel de gelegenheid nog even een foto van Gigi af te drukken.

Het is te hopen dat iedereen op tijd terug is, en het bier is uitgewerkt, want gistermiddag vierde zeker een derde van het aandeelhoudersregister het huwelijk van oprichter Roger Hodenius. Plaats van handeling: Ibiza. 

De kersverse wederhelft is Gigi Ravelli, u kent haar ongetwijfeld van Campinglife en GTST. Ik had gehoopt Albert voor te zijn met wat foto's via mijn connecties ter plaatse, maar die zijn tot nog toe zeer gedisciplineerd.

Bij gebrek aan beter daarom maar even deze. Op basis van zijn 100-jarige GTST-verleden zal Jef er wel bij zijn toch?

 

 

Of de aandeelhouders nog last hebben van bouwvakkers in het hoofd maakt eigenlijk niet uit, want de BAVA is vooral een hamerstuk. Het gaat om de aanstelling van de nieuwe CFO. 

Hillary en the Donald

De komende week is ook de eerste confrontatie tussen the Donald, en Hillary. De komende weken zal de NOS wel vol op het orgel gaan om ons de verkiezingen in de VS mee te laten beleven. Hillary heeft de naam nogal eens van mening te veranderen.

 

 

Trump ook, maar van hem verwachten we niet anders. Dat wordt één groot circus de komende weken, en dat zal ook wel enige invloed hebben op de beurs. We gaan het meemaken allemaal. Soms denk je wel eens dat de wereld knettergek is geworden. 

Hillary en Donald Trump ontmoeten elkaar drie keer. Eerst a.s. maandag de 26ste in New York, dan op zondag 9 oktober in St. Louis en de derde keer op woensdag 19 oktober in Las Vegas.

'Not the main problem'

Houdt u maar vast aan de uitspraak van ons grote voorbeeld Warren Buffet. Op de vraag of Trump een gevaar voor de Amerikaanse economie was zei hij: 'that won't be the main problem.'

In ieder geval goed voor de bouwindustrie want ik geloof dat meneer ergens een klein muurtje wil bouwen van een kilometer of 3209....Overigens snap ik niet dat die Mexicanen zo moeilijk doen, want aan de andere kant van het land hebben ze er zelf één gebouwd....

 

 

Voetbalaandelen

Door de onvoorspelbaarheid is voetbal één van de leukste sporten om te volgen. Ik kan geen enkele sport bedenken waar een op papier minder team een grotere kans heeft toch te winnen. Zelf scheurde ik gisterochtend mijn hamstring doormidden en ben er weer even klaar mee. 

We kunnen tegenwoordig ook beleggen in de voetbalclubs. Meer weten? Hans Oudshoorn, van Alex Vermogensbeheer, maakte een overzicht van een aantal bekende voetbalclubs die op de beurs staan. 

 

 

Ajax is de enige beursgenoteerde voetbalclub in Nederland. Afgelopen vrijdag trachtte een collega mijn stemming te bederven door onderstaand tweetje naar mij te forwarden:

 

 

Leuk uitgevonden, maar...die zevende zege is er nog helemaal niet. Ik vroeg me af waarom het slimmerikje dan uitging van zeven zeges, in plaats van de huidige zes.

Het antwoord vond ik op deze pagina. De seizoensopening in het laatste kampioensjaar 1998-99:

 

 

Meegeteld? Het zijn er zes. De zevende werd gelijkgespeeld. Vandaar de keuze voor zeven, en niet zes. Staat mooier in het lijstje. Zo zie je maar weer, met cijfers kun je alles manipuleren. 

Spannende aandelen

Sluit ik de middag af met een kleine quiz. Ik druk hieronder 5 grafieken van aandelen af. Onder de goede inzenders in de comments verloot ik een mooi boek over beurs en beurshandel. Tijdsframe is 2 jaar of korter en koersniveau heb ik weggelaten, en de grafieken staan in alfabetische volgorde. Succes!

1:  Problemen in Brazilie en Noord-Amerika, deed vorig jaar twee grote overnames. 

 

 

2: Grote aandeelhouders deden onlangs stukken van de hand. Koers liep toch weer op richting 100 euro...

 

 

 3. Nog maar kort op het Damrak, wel al langer een beursnotering. Komt eindelijk wat fantasie in. 

 

 

4: Iedere keer wat loos hier. Dacht de problemen afgewerkt te hebben, maar had kennelijk één envelopje te weinig geschoven...

 

 

 5: Turnaround voorbeeld avant la lettre. Gezonde koerstijging de afgelopen jaren, maar vroeger een drama-aandeel.

 

 

De uitgebreide agenda voor de komende week vindt u hier op IEXONE.  En onderstaand krijgt u nog het videoweekbericht van IEX-huisvriend Corne van Zeijl. 

 

 

O ja, komt u toevallig deze man tegen, schrikt u dan niet. Het charme-offensief van minister-president Rutte zal de komende maanden nog wel even doorgaan. Heel verstandig om de lijn van de sympathieke Roda-middenvelder Nathan Rutjes te volgen.

Voor de statistieken zou het trouwens mooi zijn als Nathan vanmiddag een puntje meesnoept uit De Kuip.....

 

 

Een fijne zondag verder. Tot slot nog de complete agenda voor deze week. 

AGENDA

Maandag 26 September 2016

Instrumenten
26-09 Buitengewone Algemene Vergadering Flow Traders (16:00)
Algemeen
26-09 Vastgoed België Belgie
26-09 Ondernemersvertrouwen Ifo Business Climate (10:00) Duitsland
26-09 Verkoop nieuwe huizen US - augustus (10:00) Verenigde Staten
26-09 Job-advertenties - augustus (18:00) Frankrijk

Dinsdag 27 September 2016

Instrumenten
27-09 Jaarverslag 2015/2016 KBC Ancora (17:40)
Algemeen
27-09 Vastgoed Verenigde Staten S&P Case-Shiller - juli (09:00) Verenigde Staten
27-09 PMI Diensten (Flash) (09:45) Verenigde Staten
27-09 Consumentenvertrouwen Verenigde Staten - september (10:00) Verenigde Staten

Woensdag 28 September 2016

Instrumenten
28-09 Halfjaarresultaten 2016 Fluxys Belgium
28-09 Halfjaarresultaten 2016 Miko
28-09 Buitengewone Algemene Vergadering AB InBev NV (09:00)
28-09 Algemene Aandeelhoudersvergadering Colruyt NV (16:00)
Algemeen
28-09 Consumentenvertrouwen GfK (Voorbeurs) Duitsland
28-09 Hypotheek-aanvragen (07:00) Verenigde Staten
28-09 Bestellingen duurzame goederen - augustus (08:30) Verenigde Staten
28-09 Consumentenvertrouwen Frankrijk - september (08:45) Frankrijk
28-09 Nieuwbouw - augustus (08:45) Frankrijk
28-09 Olievoorraden - Verenigde Staten (10:30) Verenigde Staten

Donderdag 29 September 2016

Instrumenten
29-09 Halfjaarresultaten 2016 Immobel SA (Nabeurs)
Algemeen
29-09 Consumptieprijsindex België Belgie
29-09 Inflatie België Belgie
29-09 Werkgelegenheid (08:00) Duitsland
29-09 Werkloosheid (08:00) Duitsland
29-09 Inflatie (prel. CPI) (08:00) Duitsland
29-09 BNP Verenigde Staten - Q2/2016 (08:30) Verenigde Staten
29-09 Handelsbalans Verenigde Staten - augustus (08:30) Verenigde Staten
29-09 Werkloosheid Verenigde Staten wekelijkse werkloosheidsaanvragen (08:30) Verenigde Staten
29-09 Detailhandel Japan (08:50) Japan
29-09 Hangende verkoop van bestaande huizen - augustus (10:00) Verenigde Staten

Vrijdag 30 September 2016

Instrumenten
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Viohalco
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Beluga
30-09 Halfjaarresultaten 2016 ABO-Group
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Fountain S.A.
30-09 notering ex-dividend Greenyard Foods (Voorbeurs) (0,20)
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Scheerders Van Kerchove's Verenigde Fabrieken
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Floridienne
30-09 Halfjaarresultaten 2016 Sucraf
Algemeen

30-09 Betalingsbalans Verenigd Koninkrijk
30-09 Overheidsuitgaven Verenigd Koninkrijk
30-09 Consumentenuitgave Verenigd Koninkrijk
30-09 Investeringen ondernemingen Verenigd Koninkrijk
30-09 Producentenprijsindex België Belgie
30-09 Consumptieprijsindex Japan Japan
30-09 Consumentenvertrouwen GfK (Voorbeurs) Verenigd Koninkrijk
30-09 Detailhandel (08:00) Duitsland
30-09 Consumentenuitgave Verenigde Staten - augustus (08:30) Verenigde Staten
30-09 industriële producenten -en importprijzen Frankrijk - augustus (08:45) Frankrijk
30-09 Overheidsschuld Frankrijk - Q2/2016 (08:45) Frankrijk
30-09 Consumptieprijsindex Frankrijk - voorlopige resultaten - september (08:45) Frankrijk
30-09 Inflatie Frankrijk - september (08:45) Frankrijk
30-09 Consumentenuitgave Frankrijk - augustus (08:45) Frankrijk
30-09 Consumentenvertrouwen Verenigde Staten - Michigan CS (september) (10:00) Verenigde Staten

Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nico Inberg

Auteur:

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL
  2. BAM: Pas op de plaats
  3. HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 september 2016 10:37
    quote:

    monica homma schreef op 25 september 2016 10:07:

    Hoi Nico, ik lees jullie artikel op zondag altijd om ook zicht te hebben op de agenda van de komende week.
    Heb je die ook nog ergens beschikbaar?
    groeten Monica
    Dag Monica,

    Excuus, ik heb m er onder geplakt. Je kan m ook altijd hier (https://www.iex.nl/Agenda/Default.aspx) en op www.IEXONE.nl vinden.

  2. [verwijderd] 25 september 2016 11:42
    quote:

    Nico Inberg schreef op 25 september 2016 10:39:

    [...]

    Dat begint 1 oktober Paul. Dat is over een week. Kom ik in de loop van de week op terug.
    Klopt! Maar op 29 september barst het al reeds los voor de verzamelde pers.

    Press CONFERENCE
    We remind you that press days on September 29th and 30th aren’t accessible to public. List as on 09/19/16, Subject to change.

    Thursday 29 September

    15h45 / 16h00

    Tom Tom

    Pav. 3 / Aisle A / Stand 104

    www.mondial-automobile.com/en/press/p...
  3. [verwijderd] 25 september 2016 12:39
    "Als je aan een beurshandelaar vraagt waarom een aandeel omhoog gaat, krijg je meestal het standaardantwoord: 'meer kopers dan verkopers'."

    Nico compliment voor je gedegen artikelen hier op IEX. Het is goed dat je je opmerking; meer kopers dan verkopers tussen haakjes plaatst. Veel mensen begrijpen het namelijk niet, ongeacht wat de koers van een aandeel doet; er zijn altijd evenveel verkopers als kopers.
  4. NielsjeB 25 september 2016 14:38
    Complimenten voor je vooruitblik.

    Over Galapagos: mogelijk wordt morgen al (een tipje van) de sluier opgelicht. Waarschijnlijk komen morgen in de loop van de dag de abstracts beschikbaar van de UEG week 2016. Het gaat om OP105: Filgotinib, a selective JAK1 inhibitor, induces clinical remission in patients with moderate-to-severe Chrohn's Disease: final analysis of the phase 2 FITZROY study. Deze zal maandagmiddag 17 oktober worden gepresenteerd door Severine Vermeire.

    De belangrijkste resultaten zijn waarschijnlijk morgen al beschikbaar, en anders dus wachten tot 17 oktober. Dat hoef je niet perse na te vragen bij Galapagos, want dat staat op slide 9 in de Investors Deck September 2016 [1]. Ik vermoed dat de markt nu vooral goede UEG-resultaten inprijst, en niet zozeer die in CF. Mogelijk krijgen we eenzelfde runup in aanloop naar de CF-resultaten (eind oktober verwacht).

    Zoals je terecht opmerkt is filgotinib grotendeels onder controle door Gilead. Maar bij mogelijk succes in RA, CD en UC -om nog maar te zwijgen van het potentieel in combinatietherapie met middelen van Gilead- hebben we het toch echt over miljarden en miljarden aan omzet, royalties en niet te vergeten flinke milestone-betalingen. De rekensommen kan Gilead met al haar biotechkennis en diepgaande kennis van filgotinib echt wel maken.

    Daarnaast staat Gilead onder toenemende druk van de aandeelhouders om de verwachte omzetgroei waar te maken. Gilead heeft al aangegeven vooral op zoek te zijn naar kleine tot middelgrote overnames/partnerships met "phase 3-ready assets", waaronder dus het filgotinib-partnership. Tevens blijkt de discovery engine van Galapagos (zie [2]) ook van grote waarde voor het vullen van de pijplijn. Dat zou een leuke bijkomstigheid van een Galapagos-overname zijn.

    Een overname is door allerlei partnerships (belangrijkste AbbVie in CF) en overeenkomsten (standstill/lockup agreements) niet eenvoudig, maar zeg nooit nooit.

    Voorlopig zit ik als Galapagos-aandeelhouder prima, en hoogtevrees heb ik nog lang niet. De aandeelhouders die er al wat langer inzitten zijn wel wat gewend, zie de koersgrafiek.

    Overigens is de genoemde opmerking "Gilead stopt met haar eigen middel" wel wat kort door de bocht. Het gaat om het stopzetten van de Gilead-studie in UC, de studies op andere vlakken (o.a. RA) gaan gewoon door. Het is natuurlijk wel zo dat er voor UC nu alleen filgotinib op het programma staat (studie start dit jaar nog). Filgotinib in UC maakt bij de meeste analisten geen of slechts enkele dollars uit van het koersdoel. Janney: with Ulcerative Colitis offers additional optionality (not in our FV). Het koersdoel bleef ongewijzigd, omdat de stopzetting van de Gilead-studie natuurlijk niets veranderd aan de kans dat filgotinib in UC werkzaam is.

    Binnenkort zal duidelijk worden welke partijen zich (extra) hebben ingekocht, de posities van met name de Amerikaanse fondsen worden per 30-9 weer opgemaakt.

    [1] www.glpg.com/docs/view/57da751cc489a-en
    [2] www.glpg.com/discovery-approach
  5. [verwijderd] 25 september 2016 19:16
    quote:

    margefreek schreef op 25 september 2016 12:39:

    "Als je aan een beurshandelaar vraagt waarom een aandeel omhoog gaat, krijg je meestal het standaardantwoord: 'meer kopers dan verkopers'."

    Nico compliment voor je gedegen artikelen hier op IEX. Het is goed dat je je opmerking; meer kopers dan verkopers tussen haakjes plaatst. Veel mensen begrijpen het namelijk niet, ongeacht wat de koers van een aandeel doet; er zijn altijd evenveel verkopers als kopers.


    Meer kopers dan verkopers, duidt erop dat de prijs oploopt en dus meer verkopers genereerd. (Som blijft nul!!!) En andersom geldt dit net zo goed. Handelaar is niet achterlijk!
  6. [verwijderd] 25 september 2016 19:17
    quote:

    Broer Konijn schreef op 25 september 2016 17:46:

    Hallo Nico,

    Dat lijken mij:

    1. Arcadis
    2. ASML
    3. ForFarmers
    4. SBM Offshore
    5. Royal Wessanen N.V.

    Wie weet 2 overeenkomsten tussen deze 5 fondsen te noemen? (Niet dat het in A'dam genoteerde N.V.'s zijn)



    Goed of niet goed. Het gaat erbij mij om wat er onderstreep staat!
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.