Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
IEXLiveblog: Spanning stijgt

IEXLiveblog: Spanning stijgt

 


Update 13:40 uur: Bloomberg contra EU

Good news. It all helps -- and Europe's floundering economy sure needs help. In fact, though, there's little more the central bank can do. What Europe needs most is for its governments to act, especially on fiscal policy and financial reform.

Kortom, u moet niet bij de ECB zijn, maar bij de EU-landen zelf om de Europese economie weer vlot te trekken. Was getekend, een hoofdredactioneel commentaar van Bloomberg, dat weinig heel laat van de post-kredietcrisis politiek van Brussel en nationale regeringen.

Het persbureau maakt daar werkelijk gehakt van: halfbakken regelingen en vooral heel veel uitstel, afstel en uiteindelijk gewoon niets doen:

The responsibility for reviving growth in Europe mainly rests with governments. Those with enough fiscal headroom to safely increase public borrowing (Germany, especially) ought to do so. They're disinclined.

And the euro area as a whole needs to ease the pressure of austerity on governments that lack such fiscal space (Greece, among others) through debt restructuring and limited pooling of fiscal risk. There's little sign of either.

Persoonlijk ben ik het daar mee eens, maar Bloomberg vergeet iets. Is het niet juist de ECB die daar indirect voor zorgt? Met zijn monetaire verruiming en het drukken van de euro houdt de bank die landen juist uit de vuurlinie. Ze hoeven niks te doen, want de ECB papt en houdt nat.

(Arend Jan)

 


Update 12:50 uur: Dikke minnen Payroll Report

Met nu AEX -2,2% op het bord en de andere indices en de Amerikaanse futures ook aan diggelen, wordt dat Payroll Report om 14:30 uur alleen maar spannender en interessanter. Zelden meegemaakt dat er zo'n stand op het bord staat vóórdat het uitkomt.

Is een tegenvaller al ingeprijsd, knallen we omhoog als het meevalt, of precies andersom: zeg het maar. Het is puur gokken. Bedenk dat een beetje handelaar altijd glad zit vlak voor zo'n cijfer, want die houdt niet van gokken, maar doet alleen aan weloverwogen kansberekening.

Enfin, hier de laatste Bloomberg-dingetes dan maar.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 11:20 uur: Rentes en bubbels

Mooie grafiek van Karel over de rentes. Bubbelen obligaties nu wel of niet? Deze twee heren lijken het er over eens te zijn:

 

 

 

(Nick)

 


Update 10:50 uur: Reserves

Steen Jakobsen over de wereld dollarreserves. 

 

 

 

(Nick)

 


Update 09:00 uur: Aegon

Corné twittert net wat Citigroup van Aegon vindt:

 

 

KBC Securities met een technisch verhaal over Aegon.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 08:00 uur: Adviezen

Goedemorgen, hier zijn de advieswijzigingen voor vandaag. 

  • Randstad: koersdoelverlaging naar 51 van 52 euro (underperform) - RBC
  • Delta Lloyd: upgrade naar kopen van houden en koersdoel naar 12 van 19 euro - ING
  • KPN: koersdoelverhoging naar 4,20 van 3,75 euro (kopen) - UBS

Theodoor Gilissen heeft ook nog een adviesje: 

 

 

En Rein heeft nog een adviesje van Citi gespot:

 

(Nick)

 


Update 08:00 uur: Duitse fabrieksorders

De Duitse fabrieksorders zijn harder gedaald dan verwacht:

 

 

(Nick)


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Redactie IEX

Auteur:

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 september 2015 14:01
    Good news. It all helps -- and Europe's floundering economy sure needs help. In fact, though, there's little more the central bank can do. What Europe needs most is for its governments to act, especially on fiscal policy and financial reform.

    Nee maar, de yanken gaan ons advies geven. De yanken, de veroorzaker van de crisis en degenen die verantwoordelijk zijn, door cijfermanipulatie, dat de Grieken de EU in konden. Diezelfde yanken waarvan dik 45 miljoen personen afhankelijk zijn van voedselbonnen omdat hun regering het zo goed doet. Stelletje eikels. (excuse me for my lanuage)
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.