Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Heineken en Vopak

Heineken en Vopak

Heineken en Vopak hebben KW2-cijfers en de koersen knallen de lucht in. Heineken nu met +6,6% en Vopak stijgt +11,8%. Hieronder eerst de cijfers en reacties op Heineken. Plaatje komt van de Heineken investor-pagina en u kunt er op klikken voor een grotere versie:

 

 

Eerst een korte mediacompilatie:

  

 

Het complete interview met de CFO van Heineken, René Hooft Graafland:

 

 

Reacties op de cijfers van Heineken:

 

 

 

Peer Carlsberg gaat -5% onderuit op de KW2-cijfers: 

 

 

De analisten over de KW2-cijfers van Heineken. Via De Aandeelhouder.nl:

De resultaten van Heineken in het eerste halfjaar van 2014 waren duidelijk beter dan verwacht. Dit stelde analist Wim Hoste van KBC Securities, die het advies voor de brouwer verhoogde van Accumuleren naar Kopen. Daarbij bestempelde Hoste de afgegeven vooruitzichten door de brouwer als "redelijk positief".

 

 

Dan Vopak want dat aandeel vliegt met dubbele cijfers omhoog. Nu +11,5%, maar eerder hebben we ook +15% op het bord zien staan. Hier de KW2-cijfers:

 

 

Reacties op Twitter:

 

 

 

Analisten over Vopak via ANP:

Vopak heeft in het tweede kwartaal iets beter gepresteerd dan verwacht. Dat stelde analist Michel Aupers van Rabobank woensdag.

Volgens ING lagen de resultaten van Vopak in lijn met de verwachtingen. Analist Quirijn Mulder verwacht dat Vopak zowaar de vruchten kan plukken van de onrust in Oekraïne. ,,Rotterdam zou de eerste zijn die daarvan kan profiteren", stelde hij. ,,Juist door de onrust zoeken klanten naar zekerheid. Daardoor zal de vraag naar opslagruimte toenemen."

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Nick Bakker

Auteur:

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. Liveblog: Trump en BAM
  2. Liveblog: Microsoft
  3. Slotcall: Shell en Unies

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.