Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Beleggingstrends: robotica, Internet of Things en biotech

Innovaties drukken zorgkosten

prijsvechters
18,40% *

Op veel plekken in de wereld neemt het aantal gepensioneerden als gevolg van een hogere levensverwachting snel toe. Ook in Nederland. In 2040 is naar schatting 26% van de Nederlandse bevolking 65-plusser, waarvan een derde dan ouder zal zijn dan 80 jaar.

Wat dat betekent is natuurlijk geen hogere wiskunde; de zorg dreigt, als we geen aanpassingen doen, onbetaalbaar te worden. Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden om dit doemscenario te keren? Ja, gelukkig wel!

Als we bovenstaande cijfers zien, kan er een situatie ontstaan waarin hulpbehoevende ouderen in de toekomst vrijwel aan hun lot worden overgelaten, omdat de zorg simpelweg onbetaalbaar is geworden.

Toch gloort er hoop. Maar dan moeten we volgens kenners van de materie wel echt de kansen grijpen die zich voordoen.

Technologie

Om de zorg betaalbaar en doenlijk te houden, liggen er namelijk genoeg mogelijkheden. Waarbij nieuwe technieken de doorslag zullen geven.

  • Robots kunnen bijvoorbeeld een uitkomst zijn. Zeker nu ze door steeds betere computerchips razendsnel goedkoper worden en tegelijkertijd steeds meer kunnen. In Japan worden robots al ingezet in de zorg, onder meer om bedlegerige mensen in en uit bed te tillen. Dat zal in steeds meer landen gebeuren.

  • Ook de snelgroeiende trend Internet of Things, vaak afgekort tot IoT, biedt geweldige kansen voor de gezondheidszorg. IoT is de ontwikkeling waarbij steeds meer apparaten en voorwerpen worden verbonden met het internet. Zodat ze met elkaar en met mensen communiceren. Zo kunnen met sensoren, die data verzenden naar zorgverleners, al dan niet bedlegerige ouderen efficiënt en tegen veel lagere kosten dan met handen aan het bed gemonitord worden.

  • En uiteraard zijn er bij biotech voortdurend ontwikkelingen, zoals nieuwe medicijnen, die van belang zijn voor een verbeterde gezondheidszorg.

Onmisbare input

Als we de zorg nu en in de toekomst betaalbaar en doenlijk willen houden, zullen we van die innovatieve ontwikkelingen gebruik moeten maken. Waarbij met name trends als robotica, IoT en biotech onmisbare input zullen geven om de zorg op peil én betaalbaar te houden.

Als u in deze trends, die los van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg al hard groeien, wil beleggen, dan kan dat heel eenvoudig bij Trend Invest. Trend Invest heeft per trend aandelen geselecteerd, waardoor u met één druk op de knop breed gespreid in deze verschillende trends kunt beleggen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.