Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: IJzersterke trend TomTom

Technische analyse TomTom

Het aandeel TomTom staat volop in de belangstelling. Het fonds is dit jaar al met meer dan 70% gestegen en thans ziet het er naar uit dat de stieren de koers opnieuw een stuk hoger gaan zetten.

Ik bekijk de daggrafiek en geef aan waarom een opmars naar 10,59 en hoger aannemelijk is. Derhalve een koopkans voor de actieve kortetermijnbelegger.

Sterke ondertoon

Al geruime tijd bevindt het aandeel TomTom zich in positief vaarwater. Vanaf februari dit jaar is een stevig proces van hogere bodems en toppen gaande, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de stijgende gemiddeldelijn.

Eind mei reikten de stieren tot een jaartop op 10,59. Deze top ging gepaard met een zwarte candle en een swingteller op +9. Wat volgde was dan ook een gezonde correctiebeweging, waarbij de afstand tot de sleepkabel is verkleind.

Thans ziet het er naar uit dat de correctiebeweging ten einde is en dat de uptrend kan worden vervolgd. Onlangs is namelijk een hogere bodem gevormd op 9,09 en vandaag wordt een witte candle op het eerste Fibo-niveau geplaatst. Hier komt bij dat de RSI een up-cross met de 50-lijn heeft gemaakt.

Potentieel tot 12 euro

Het enige minpuntje is dat de swingteller nog niet op +1 springt. Als dit vandaag wel het geval is, staan alle indicatoren van mijn marktlens op groen. Een stijging in de komende dagen richting de rode streep op 10,59 is aannemelijk.

Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, wint de kortetermijnuptrend verder aan kracht en komt er zelfs potentieel vrij naar niveaus tot boven de 12,00.

Positieve vooruitzichten dus, voorwaarde is wel dat de koers boven de groene lijn op 9,09 blijft bewegen. Onder dit steunniveau verliest het technische plaatje aan glans.

IJzersterke trend

TomTom bevindt zich in een ijzersterke trend en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Met steun op 9,09 kunnen offensieve spelers overwegen aan de koopkant in actie te komen.

Trendvolgende beleggers houden het kruit vooralsnog droog en wachten op bevestiging vanuit de swingteller. Bij een doorbraak van de weerstand op 10,59 zijn extra koopposities gerechtvaardigd.

Daggrafiek TomTom
Daggrafiek TomTom
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links