Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Offensieve koopkans Aalberts

Technische analyse: Offensieve koop voor Aalberts

In de afgelopen dagen ging het aandeel Aalberts flink onderuit. De koers zakte met zo’n 8%, maar daardoor ligt het technische landschap er thans interessant bij. De daggrafiek herbergt zelfs een aantrekkelijke koopkans voor de offensieve belegger. Ik zal de componenten van mijn marktlens voor u duiden en aangeven waarom de vooruitzichten voor Aalberts positief zijn.

IJzersterke uptrend

Al geruime tijd bevindt het aandeel Aalberts zich in een ijzersterke uptrend. Er is een stevig proces van hogere bodems en toppen gaande, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de hellingshoek van de gemiddeldelijn.

De spelers wisten op te stomen tot een top op 30,49, een all time high. Vanaf dat niveau ging onlangs een gezonde correctiebeweging van start, keurig geïndiceerd door mijn swingtellermechanisme.

Thans zijn er diverse indicaties die duiden op bodemvorming. Vandaag is namelijk een witte candle in de maak boven de steungrens op 28,27. Fractioneel onder de groene lijn ligt de sleepkabel die eveneens dienst doet als springplank voor de bulls, de steunzone tussen 28,27 en 28,00 is dan ook sterk.

Een vierde element dat duidt op bodemvorming komt uit de RSI. De RSI probeert uit oversold-gebied terug te keren, veelal een indicatie voor een aanstaande opleving.

 

Bodemvorming

Al deze signalen tezamen geven aan dat bodemvorming waarschijnlijk is. Een vervolg van de kortetermijnuptrend richting 30,49 is dan ook aannemelijk. Vanaf de huidige koers (28,94) biedt dit bovendien een aantrekkelijke risk-reward ratio van circa 1:2,5, niet onbelangrijk voor de offensieve beleggers.

Het steunscenario is valide zolang de koers boven de groene lijn noteert. Offensieve spelers kunnen dan ook overwegen reeds aan de koopkant in actie te komen. Kortetermijntrendvolgers wachten op bevestiging vanuit de swingteller (een swingteller op +1) om koopposities in te nemen.

Het positieve scenario is valide zolang de koers boven de sterke steunzone noteert. Onder 28,00 vervagen de positieve vooruitzichten.

Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links