Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Koerscorrectie BAM in verschiet

TA: BAM krijgt hoogtevrees

Het aandeel BAM staat de laatste weken goed in de belangstelling. Wat wil je ook, een koersstijging van 2,40 naar 4,14 euro in zes weken tijd. Ruim 70% er bij komt niet elke dag voor. Maar de bomen groeien niet tot in de hemel, ook niet op het Damrak, dus het wordt tijd voor een rondje winstnemingen.

De katapult staat strak, een stevige correctie loert om de hoek, althans dat indiceert mijn marktlens op de dagchart. Ik verklaar nader.

Twee upswings op rij

Ik zal niet alle componenten, signalen en condities van mijn marktlens uit de doeken doen, daarvoor heb ik hier geen ruimte. Ik benoem wel mijn swingteller die voor de tweede maal in successie een +9 op de borden tovert.

Een swing van +1 tot +9 vertegenwoordigt normaal gesproken een significante en solide koersstijging. Welnu, van ruim 3,00 naar 4,14 euro is voor dit fonds een uitstekende prestatie. Na swing +9 volgt in vrijwel alle gevallen een top met aansluitend een correctie die in dit geval kan aanhouden tot wellicht 3,60 of 3,17 euro.

De RSI als spanningsmeter bevestigt het overdreven sentiment aan de bovenkant van het veld. En kijk tot slot eens naar de aanzienlijke afstand tussen koers en gemiddeldelijn. Dit gat moet worden verkleind.

Zwarte candle

De euforie is groot, dat moge duidelijk zijn. De candle van vandaag kleurt nog wit (koers 4,11 op moment van schrijven), dus de beren krijgen nu nog geen grip op de chart.

U kent mijn spelregel wellicht, eerst een zwarte candle, dan een correctie. De bulls zullen binnenkort merken dat ze hoogtevrees hebben en dus een stap terug willen doen. Het moment om winsten te verzilveren is aanstaande.

Geniet nog even van het mooie uitzicht, straks wordt het zwart op de chart.

Grafiek AEX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.