Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws

  1. Nemen private beleggingen het over?

    Over 5 jaar zit bijna de helft van al het institutionele vermogen in private markten, gedreven door overheidsregels en stimuleringspakketten. Dat is een belangrijke uitkomst van een grote rondvraag van State Street onder 500 institutionele beleggers.

  2. Invesco blijft bullish op aandelen

    Beleggers kunnen door de huidige recordstanden in de verleiding komen om hun blootstelling aan aandelen te verminderen. Beleggingsstrateeg Kristina Hooper van Invesco voert zes redenen aan waarom er nog altijd ruimte is voor extra koersgroei.

  3. Must read: Nederlandse grootbanken betalen te weinig rente

    Plus: ABN AMRO Investment Solutions wint grote prijs, UBS AM gaat voor opkomende markten, winst Trump is slecht voor Treasuries, goud kan nog hoger, en meer.

  4. UBS AM houdt een pleidooi voor EM-assets

    Veel opkomende markten hebben sprongen gemaakt bij het managen van hun overheidsfinanciën en het bestrijden van inflatie. Ze groeien harder dan het Westen, hebben een jonge bevolking en de aandelenkoersen staan laag. UBS AM ziet met andere woorden vooral voordelen in EM.

  5. Must read: Van dotcombubbel naar chipbubbel?

    Plus: PIGs are back, ook permabulls zijn link, JPMorgan gaat voor Chinese aandelen, cryptovoorloper Nederland, en veel meer.

  6. Ook permabulls zijn bloedlink

    Permabears en permabulls zijn elkaars tegenpolen. Het verschil is dat de permabears altijd hun ondergangsscenario's verspreiden, in goede en in slechte tijden, terwijl de permabulls heel opportunistisch alleen te horen zijn als het goed gaat.

  7. Must read: AI is een echt toverwoord

    Steeds meer bedrijven noemden AI bij de kwartaalcijfers. De Amerikaanse rente blijft hoog dit jaar want het gaat er veel te goed, en de Chinese auto-ambities in een filmpje.

  8. Economie en beurs zijn verschillende zaken

    De beurs maakt soms rare bokkesprongen die op basis van economische data niet te verwachten waren. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de economie heel sterk is, maar de beurzen dalen. Adam Grossman legt uit waarom dat zo is.

  9. Must read: Het is tech en geeft nu ook dividend

    Plus: inhaalslag Europese smallcaps is logisch, harde landing VS toch niet uitgesloten, geloof de AI-hype wel/niet, woningprijzen stijgen door, en meer.

  10. Van Lanschot Kempen blijft overwogen staatsobligaties

    Volgens Van Lanschot Kempen zijn aandelenkoersen wel erg ver opgelopen. De vermogensbeheerder is daarom happy met zijn overwogen positie in staatsobligaties en blijft neutraal op aandelen.

  11. Connect

    Inhaalslag Europese smallcaps is logisch

    Na twee jaar van underperformance kunnen Europese smallcaps beter presteren dan hun largecap tegenhangers. Economische cijfers zijn in het voordeel van smallcaps en de waarderingsverschillen zijn naar recordhoogten gestegen. Aldus aandelenstrateeg Wolf von Rotberg van de private bank J. Safra Sarasin.

  12. Must read: Beursoptimisme is terecht

    Plus: slim beleggen na de apocalyps, beurs heeft renteverlaging niet nodig, beurs maakt veel particulieren rijker, VS begraaft vrije markt, en meer.

  13. In een apocalyptische wereld zijn bitcoins en goud waardeloos

    Zijn bitcoins en goud goede belegging als de hel op aarde losbarst? Nick Maggiulli denkt van niet. Bij maatschappelijke chaos tellen alleen de basisbehoeften: voedsel en water, een veilig onderkomen, medicijnen, een nooduitrusting (inclusief wapens) en een hechte vriendenkring.

  14. Must read: Chinese aandelen zijn dit jaar de winnaars

    Plus: vastgoed, high-yield en crypto's beschermen niet, grondstoffen op recordstand, beleggers hebben geen recessie-angst, banken moeten meer liquiditeit aanhouden, en meer.

  15. Vastgoed, crypto's en high yield zijn slechte diversificators

    Vastgoedfondsen, high yield-obligaties en crypto's bieden weinig bescherming in het geval van een aandelencrash, schrijft Amy Arnott in een blog voor Morningstar.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links