Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Keurige resultaten Aedifica

    Aedifica heeft een keurig kwartaalrapport afgeleverd, met hogere huuropbrengsten, een betere schuldgraad en een hoger dividend over 2024.

    De huuropbrengsten van zorgvastgoedbedrijf Aedifica zijn met 7,6% gestegen in het eerste kwartaal, naar €82,0 miljoen. Meer dan de helft van de groei komt door nieuwe panden. De organische groei bedraagt 3,3%. De stijging komt door de huurindexering die het bedrijf toe heeft kunnen passen. De bezettingsgraad is onverminderd 100%.

  2. Premium

    Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal

    ArcelorMittal overtrof de verwachtingen in het eerste kwartaal met een flink hoger operationeel Ebitda-resultaat. Het staalbedrijf profiteerde van hogere staalprijzen en volumes.

    ArcelorMittal is 2024 goed gestart. Vergeleken met het vorige kwartaal presenteerde de staalreus een hogere omzet en operationeel Ebitda-resultaat. Daarbij stegen zowel de volumes als de prijzen.

    Met het Q1-rapport komt ArcelorMittal eindelijk weer met positief nieuws. In het afgelopen jaar moest het bedrijf de activiteiten in Kazachstan verkopen na een mijnongeluk waarbij 46 mijnwerkers om het leven kwamen. Bovendien werden de Italiaanse activiteiten eerder dit jaar de facto genationaliseerd.

  3. Premium

    Reden voor optimisme bij DSM-Firmenich

    DSM-Firmenich wist niet te verrassen met zijn trading update, maar er was weinig mis met de cijfers. Betere tijden liggen in het verschiet.

    DSM-Firmenich is de afgelopen jaren een opvallend volatiel aandeel gebleken. Vlak voor corona noteerde het fonds nog rond de €115, om na een beperkte coronadip te stijgen tot maar liefst €200 - wat negatieve rente al niet weet te doen met de waardering van een (groei-)fonds.

    De overname van - DSM zelf houdt stug vast aan 'fusie met' - het Zwitserse Firmenich deed de koers bepaald geen goed. Onder zware marktomstandigheden dook de koers van het aandeel in etappes omlaag tot een low van €77 oktober vorig jaar.

  4. Premium

    Tegenvallers drukken resultaten BAM

    Tegenvallers in Denemarken en het VK drukten hun stempel op de cijfers van BAM afgelopen kwartaal. Gelukkig ging het in de thuismarkt beter.

    De eerstekwartaalcijfers van BAM waren teleurstellend, met een omzetkrimp van 2,9% tot €1,4 miljard. Maar de teleurstelling zat hem vooral in de afgenomen Ebitdamarge van 3,1%, die in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 4,0% was. En dat terwijl het bedrijf juist de focus heeft op margeverbetering door selectiever opdrachten aan te nemen.

  5. Premium

    ForFarmers zet ingezet herstel voort

    Veevoederbedrijf ForFarmers heeft de resultaten over het eerste kwartaal fors weten op te voeren. De vergelijkingsbasis was wel bijzonder zwak. Het is onzeker in welke mate het bedrijf het herstel verder vorm kan geven.

    ForFarmers uit Lochem heeft het resultaatherstel uit de tweede helft van vorig jaar door weten te trekken in het eerste kwartaal van dit jaar. CEO Pieter Wolleswinkel omschreef 2023 als overgangsjaar, waarin de nieuwe strategie van een nauwere samenwerking met de lokale boer steeds meer vruchten afwierp.

    Wolleswinkel is vooral in zijn nopjes met de stijging van de (meng)voervolumes, ook al is de toename beperkt. Hij ziet dit als een teken van succes van de lokale aanpak tegen de achtergrond van lastige marktomstandigheden met krimpende veestapels. "De volumeontwikkeling bevestigt dat we bijdragen aan een goed rendement op het boerenbedrijf", aldus de nog verse CEO.

  6. Premium

    ING Groep legt aandeelhouders in de watten

    ING Groep werd bij de presentatie van de jaarcijfers onterecht afgeserveerd, de eerstekwartaalcijfers worden daarentegen wel positief onthaald door beleggers. Los van de prima Q1-resultaten was deze warme ontvangst vermoedelijk vooral te danken aan het bericht dat er opnieuw eigen aandelen worden ingekocht, ditmaal voor €2,5 miljard.

    De totale baten van ING Groep over het eerste kwartaal bleven stabiel op €5,6 miljard. De markt focust terecht allereerst op de veruit grootste inkomstenbron: de rentebaten. Die daalden over Q1 met afgerond 5% tot €3,8 miljard (1Q23: €4,0 miljard).

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links