Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Slotcall: AEX sluit april met verlies af en wachten op vuurwerk Amazon en Fed

    De AEX-index is 0,4% lager gesloten, na deels matig ontvangen kwartaalcijfers en enkele teleurstellende macro-economische cijfers uit de VS.

  2. Premium

    Afslankmedicijnen: welke farmaceut is de beste belegging?

    De vraag naar diabetes- en obesitasmedicijnen is enorm groot. Dat legt de producenten geen windeieren, maar welke heeft de beste papieren?

    Een blik op de koersgrafieken van Novo Nordisk en Eli Lilly zorgt voor hoogtevrees. Beide farmaceuten presteren sterk en blijken enorm lucratief. Dit heeft alles te maken met de markt waar zij zich in begeven: afslankmiddelen. Bij Novo Nordisk gaat het om de diabetes- en obesitasmedicijnen Ozempic en Wegovy, Eli Lilly bestormt deze markten met Mounjaro en Zepbound.

    Financieel doen de farmaceuten op het eerste gezicht weinig voor elkaar onder. Maar in de samenstelling van de omzet zijn er flinke verschillen.

  3. Premium

    Nog veel werk aan de winkel voor Intel

    Ondanks dat Intel een aardige groei liet zien, zijn de zorgen rond het bedrijf de laatste tijd weer toegenomen - met name nu de resultaten van de Foundry-activiteiten voor het eerst werden uitgesplitst.

    Intels Q1-omzet kwam met $12,7 miljard uit in het midden van de guidance; een plus van 9%. De brutomarge verbeterde wel aanzienlijk: van 34,2% naar 41,0% door onder andere kostenbesparingen. Netto bleef er een verlies van $400 miljoen over, maar dat is beter dan de $2,8 miljard verlies van vorig jaar.

    Eerder deze maand kondigde Intel een nieuwe bedrijfsstructuur aan waarin de productie- en verschillende ontwerpactiviteiten uitgesplitst worden. Voorheen was dat niet het geval en werd de externe foundrydienst, die chips maakt voor andere bedrijven, apart genoemd. Dat is nu niet meer het geval.

    Volgens deze nieuwe methode werden de cijfers over 2023 opnieuw gepresenteerd.

  4. Premium

    Veel waardecreatie in dit aandeel van Bill Ackman

    Dit aandeel is nummer drie in de portefeuille van superbelegger Bill Ackman van Pershing Square, die een voorliefde heeft voor aandelen in ondergewaardeerde bedrijven waar het management voor verbetering vatbaar is.

    Bill Ackman is een tamelijk actieve belegger die duidelijke keuzes maakt, waar hij ook fors op durft in te zetten. Dat resulteert in een geconcentreerde portefeuille. Op dit moment zitten daar slechts zeven bedrijven in.

  5. Premium

    Corbion heeft goed nieuws voor beleggers

    Corbion lijkt definitief wakker geschud en legt sinds kort de nadruk meer op waardecreatie voor aandeelhouders.

    Hoewel de eerstekwartaalcijfers van Corbion zo op het eerste gezicht weinig reden tot vreugde boden, waren er toch tal van aanknopingspunten te vinden om het fonds wat positiever te beoordelen.

    Zo lijkt het management - ongetwijfeld mede onder invloed van ontevreden grootaandeelhouder Inclusive Capital Partners - meer oog te hebben voor aandeelhouders.

  6. Premium

    Arcadis draait goed, maar de markt wil meer

    Advies- en ingenieursbureau Arcadis overhandigt een sterk rapport over het eerste kwartaal. Het concern zit volop in het werk en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Beleggers hadden niettemin op meer vuurwerk gehoopt.

    Wederom een goed kwartaalbericht van Arcadis. Omzet en resultaat kwamen mooi hoger uit en nipt boven de marktverwachting. Gezien de ontwikkeling van het orderboek en de positieve geluiden van CEO Alan Brookes hoeven beleggers zich over de toekomst geen zorgen te maken. Toch wordt er wat winst genomen in de markt.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links