Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon zet supers onder druk op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine minnen de handel uitgegaan. Vooral supermarktbedrijven stonden onder druk door de aankondiging van webwinkelreus Amazon, die prijsverlagingen doorvoert in de winkels van Whole Foods. Beleggers deden verder rustig aan in afwachting van mogelijk vuurwerk uit Jackson Hole in Wyoming waar donderdag een bijeenkomst voor centrale bankiers begon.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,1 procent op 21.783,40 punten. De brede S&P 500 eindigde met een verlies van 0,2 procent op 2438,97 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 6271,33 punten.

Amazon, dat woensdag groen licht kreeg voor de overname van Whole Foods, verwacht de deal maandag af te ronden. Dan worden gelijk de prijzen van een aantal populaire producten bij de keten verlaagd. Die aankondiging zorgde voor stevige koersdalingen bij andere supermarktketens in de VS. Amazon zelf verloor 0,6 procent.

Kroger

Kroger speelde uiteindelijk meer dan 8 procent kwijt. Sprout Farmers deed het met een verlies van 7 procent niet veel beter. Ook winkelbedrijf Target (min 4 procent), dat juist vol wil inzetten op kruidenierswaren, zag een deel van zijn beurswaarde verdampen. Winkelreus Wal-Mart, wiens zakken naar verluidt diep genoeg zijn om prijsverlagingen op te vangen, verloor 2 procent.

Juweliersketen Tiffany sloot 1,3 procent lager na cijfers. Door een groeiende vraag naar zijn producten in Azië ging de omzet en de winst vooruit. Bij winkels die langer dan een jaar open zijn, viel de omzetgroei wel tegen. Leverancier van kantoorartikelen Staples eindigde 0,1 procent hoger na cijfers.

Jackson Hole

In Jackson Hole zijn onder meer Fed-preses Janet Yellen en haar Europese collega Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) aanwezig. Zij spreken op vrijdag. Beleggers hopen onder meer op aanwijzingen over het toekomstige rentebeleid.

Verder reageerden beleggers op tegenvallende cijfers over de verkoop van bestaande woningen in de VS. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten steeg afgelopen week minder sterk dan voorzien.

De euro was 1,1802 dollar waard, tegen 1,1801 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,6 procent minder op 47,63 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,7 procent naar 52,19 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links