Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog 28 mei 2024

Mithra stelt jaarvergadering uit
Beeld: Mithra Pharmaceuticals
  1. Mithra stelt jaarvergadering uit

    ABM Financial News
    15:23

    (ABM FN) Mithra heeft besloten om zijn jaarvergadering van 30 mei uit te stellen. Dit maakte het bedrijf dinsdagmiddag bekend.

    Reden is dat Mithra bezig is kapitaal op te halen. Alle onzekerheden die hiermee samenhangen, heeft het bedrijf doen besluiten om de jaarvergadering uit te stellen.

    Zo is Mithra sinds begin deze maand in onderhandeling met Gedeon Richter over een bod op de activiteiten Estetra SRL, Neuralis SA en specifieke activa in handen van Mithra R&D met betrekking tot het E4-platform. Die onderhandelingen zouden uiterlijk tot 10 mei duren, "tenzij verlengd".

    Over de status van deze onderhandelingen heeft ABM Financial News vragen gesteld aan Mithra.

    Bron: ABM Financial News

  2. Amerikaanse huizenprijzen stijgen door

    ABM Financial News
    15:08

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse huizenprijzen zijn in maart harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van S&P Case-Shiller.

    De huizenprijzen in de 10 grootste steden lieten een stijging zien van 8,2 procent op jaarbasis, vergeleken met een toename van 8,1 procent in februari. 

    De huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke regio's stegen met 7,4 procent, vergeleken met een stijging van 7,3 procent in de voorgaande maand.

    Op maandbasis ging het om plussen van respectievelijk 0,3 en 0,5 procent.

    Bron: ABM Financial News

  3. GameStop haalt ruim 900 miljoen dollar op

    ABM Financial News
    14:12

    (ABM FN-Dow Jones) GameStop heeft vrijdag ruim 933 miljoen dollar opgehaald met de plaatsing van 45 miljoen aandelen. Dit zorgde dinsdag voor een flinke koerssprong voor het Amerikaanse meme-aandeel.

    Daarmee gaf GameStop gevolg aan het eerder deze maand gemelde voornemen van een aandelenemissie. De melding ervan zorgde voor een koersdaling van meer dan 20 procent, vandaag wordt dat verlies goedgemaakt.

    Half mei leek de plaatsing nog goed te zijn voor 872 tot 892 miljoen dollar, maar die range kon worden overtroffen dankzij de koersdynamiek.

    GameStop zat vrijdag ook al in de lift in de handel nabeurs nadat de eerste resultaten van de emissie binnen druppelden.

    GameStop lijkt dinsdag in New York zo'n 24 procent hoger te openen. 

    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Bron: ABM Financial News

  4. Weer weinig spektakel op Beursplein 5

    ABM Financial News
    11:31

    (ABM FN-Dow Jones) Ook dinsdag is er weinig te beleven op het Amsterdamse Damrak. Aan het einde van de ochtend noteerde de AEX fractioneel lager dan de slotstand van maandag, op 915,95 punten.

    "Gisteren was een beursdag om snel te vergeten. Met Wall Street dicht vanwege de viering van Memorial Day en de beurs van Londen gesloten vanwege Spring Bank Holiday waren de omzetten op de Europese beurzen die wel open waren ongeveer de helft van wat normaal is", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

    "Ook ontbrak het aan belangrijke macrocijfers die de markten richting konden geven en het kwartaalcijferseizoen is zo goed als voorbij."

    Vandaag lijkt het al niet veel beter. Vermoedelijk wachten beleggers op de inflatiecijfers uit de eurozone en de VS, die beide op vrijdag worden gepubliceerd. 

    "Een renteverlaging van 25 basispunten naar 3,75 procent op 6 juni [door de ECB] lijkt een voldongen feit", aldus analist Reinhard Cluse van UBS.

    De euro/dollar steeg dinsdag naar 1,0868. Olie werd duurder.

    Stijgers en dalers

    Koploper in de AEX was ASML met een koerswinst van 1,3 procent. Philips steeg 1,2 procent en ING won 0,9 procent. ABN AMRO, dat in Duitsland een overname deed, steeg 0,8 procent. Analisten van ING spraken van een goede deal voor ABN AMRO.

    ASR en NN noteerden onderaan in de AEX met verliezen van 2,0 en 4,3 procent. UBS haalde zowel ASR als Aegon van de kooplijst, maar verhoogde wel het koersdoel voor Aegon. Aegon daalde 0,9 procent. Overigens noteerde NN ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd steeg het aandeel licht.

    In de AMX ging Air France-KLM 2,5 procent hoger en won Corbion 1,9 procent. Just Eat Takeaway en Van Lanschot Kempen daalden 0,6 en 0,9 procent.

    Bij de smallcaps ging NX Filtration 7,1 procent hoger en Ebusco steeg met 4,4 procent. TomTom werd 3,3 procent duurder. B&S daalde 2,1 procent en Vivoryon daalde, na de megawinst van maandag, met 9,7 procent.

    Bron: ABM Financial News

  5. UBS haalt Aegon en ASR van de kooplijst

    ABM Financial News
    10:41

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Aegon en ASR Nederland verlaagd van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel voor ASR 50,50 euro bleef, maar dat voor Aegon werd verhoogd van 6,30 naar 6,65 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

    Volgens de analisten van UBS zijn het risico en rendement van Aegon inmiddels in balans. Aegon zal zijn aandeelhouders goed blijven belonen, gedurende een lange periode, maar de risico's blijven volgens de analisten ook aanwezig.

    Indien Aegon het belang in ASR verkoopt, zal dit gevolgd worden door een groot aandeleninkoopprogramma, voorziet UBS. De bank gaat er sowieso vanuit dat Aegon vanaf 2025 jaarlijks voor 300 miljoen euro eigen aandelen zal inkopen.

    Over ASR zei UBS dat het niet verwacht dat de verzekeraar bij de beleggersdag op 27 juni de doelstellingen significant zal verhogen. Bij ASR rekent UBS op een jaarlijkse aandeleninkoop van 200 miljoen euro, terwijl het dividend ook met 5 tot 10 procent zal worden verhoogd.

    Het aandeel Aegon daalde dinsdag met 1,2 procent naar 6,10 euro. ASR verloor 2,2 procent op 46,67 euro.

    Bron: ABM Financial News

  6. ABN AMRO koopt Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe

    ABM Financial News
    07:18

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO neemt de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe over en versterkt zo de positie die het in Duitsland met Bethmann Bank al heeft op het gebied van vermogensbeheer. Dit maakte de bank dinsdagochtend bekend.

    "Met de overname van HAL wordt Bethmann Bank – de private banking tak van ABN AMRO in Duitsland – een van de grootste bancaire dienstverleners voor vermogende particuliere klanten, familiebedrijven en institutionele klanten in Duitsland", aldus ABN AMRO.

     

    "Dit is een unieke kans om onze Duitse activiteiten uit te breiden", zei CEO Robert Swaak in een toelichting. 

    De overnamesom bedraagt 672 miljoen euro. 

    Met de acquisitie vergroot ABN AMRO het beheerde vermogen met circa 26 miljard euro naar 70 miljard euro. Er komt 2 miljard euro aan leningen bij. "De overname van HAL zal de top 3 positie van ABN AMRO versterken als bank voor vermogende klanten in Duitsland, de grootste markt voor private banking in Europa."

    De impact op de CET1-ratio komt volgens ABN AMRO uit op 45 basispunten, gebaseerd op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. 

    Op basis van de huidige cijfers wordt verwacht dat over een periode van drie jaar ongeveer 60 euro miljoen aan kostensynergiën haalbaar is. Daarnaast zullen inkomenssynergiën naar verwachting van ABN AMRO een positief effect opleveren. 

    De transactie zal naar verwachting een pro-forma run-rate return of equity stijging van ongeveer 0,4 procent hebben op basis van de resultaten in het afgelopen eerste kwartaal.

    De transactie is onder voorbehoud van toestemming van de desbetreffende toezichthouders en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond.

    ABN AMRO neemt de dochteronderdelen AIFM/Manco en Fund Administration van Hauck niet over.

    Bron: ABM Financial News

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,660
    +0,87% +0,135
  2. Aegon 17:35
    6,048
    -2,01% -0,124
  3. AEX 18:05
    912,23
    -0,42% -3,81
  4. AMX 18:05
    933,16
    -0,59% -5,56
  5. ASCX 18:05
    1.254,04
    -0,51% -6,49
  6. 46,620
    -2,26% -1,080
  7. 24,080
    +42,08% +7,132
  8. 0,216
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links