Nieuws

JR Shipping zoekt investeerders

JR Shipping biedt tijdelijk een extra slotuitkering aan investeerders in hun Secured Opportunity Obligaties.

Rederijgroep JR Shipping in Harlingen heeft besloten tot een upgrade van de obligaties die zij op dit moment plaatst. Voor elke tweede en daaropvolgende obligatie ontvangen investeerders aan het einde van de looptijd van vier jaar een slotuitkering van 2500 euro per obligatie bovenop de 7% jaarrente.

Zo hoopt de rederijgroep de emissie in korte tijd af te kunnen ronden. Op dit moment is ruim 75% van de obligaties geplaatst. De inschrijftermijn loopt tot 31 januari 2014.

Investeerders kunnen op www.jrshipinvestments.nl informatie downloaden en op de obligaties inschrijven. Met de uitgifte van deze Secured Opportunity Obligaties wil de rederijgroep voor twee schepen ruimte creëren om tegen zeer gunstige voorwaarden de nog lopende scheepshypotheken af te kopen:

  • ms Evidence
  • ms Evolution

Deze containerfeederschepen van 1050 TEU worden geëxploiteerd in scheeps-CV’s, waarin door investeerders privé-vermogen is ingelegd. De hypotheekverstrekkende bank van de schepen, de Duitse Commerzbank AG, heef aangegeven zich uit de markt van scheepshypotheken terug te willen trekken en is om die reden bereid ruim 40% verlies te nemen op beide hypotheken.

De rederijgroep en haar investeerders kunnen voor deze beide schepen de nog uitstaande hypotheekschuld (4.366.000 euro bij de Evolution, de 546.080 euro als krediet op rekening-courant en 3.666.800 euro bij de Evidence) tegen een eenmalige afkoopsom van 2.500.000 euro per schip te vereffenen. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.