Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Update: Carlsberg neemt Britvic toch over
Beeld: ABM Financial News

Update: Carlsberg neemt Britvic toch over

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg neemt de Britse frisdrankmaker Britvic over voor 3,3 miljard pond, of omgerekend ongeveer 3,9 miljard euro. Dat maakte de Deense bierbrouwer maandag bekend.

Carlsberg betaalt 13,15 pond per aandeel Britvic, waarvan 12,90 in contanten en een speciaal dividend van 0,25 pond per aandeel dat Britvic voor de afronding van de overname zal uitkeren.

Het overgenomen bedrijf wordt gewaardeerd op 13,6 keer het aangepaste EBITDA-resultaat in het afgelopen boekjaar en op 20,1 keer de aangepaste winst van 165 miljoen pond in dat jaar.

Carlsberg verwacht 100 miljoen pond aan synergievoordelen te kunnen halen door Britvic te fuseren met zijn Britse bierbedrijf. In het derde jaar zal de overname positief bijdragen aan de operationele marge, verwacht Carlsberg.

Britvic maakt, bottelt en verkoopt frisdranken voor PepsiCo in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waaronder de merken Pepsi, 7UP en Lipton Ice Tea.

Ook is Britvic eigenaar van de merken Robinsons, Tango, Fruit Shoot, J20 en Aqua Libra. Daarmee is het de grootste leverancier van frisdrank zonder koolzuur en de tweede van frisdrank met koolzuur in het Verenigd Koninkrijk.

Het bestuur van Britvic beveelt het overnamebod van Carlsberg unaniem aan bij zijn aandeelhouders. Eind juni wees Britvic nog een tweede bod van de Deense brouwer af. Toen ging het om 12,50 pond per aandeel. Het eerste bod was 12,00 pond.

Het aandeel Carlsberg noteerde maandag 3,4 procent hoger en Britvic won 5,2 procent op 12,73 pond.

Update: om koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BRITVIC PLC LS-,20 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

CARLSBERG A/S NAM. A DK20 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.