Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verhoogt koersdoel Corbion

Berenberg verhoogt koersdoel Corbion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Corbion verhoogd van 22,00 naar 24,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de zakenbank.

Na de goed ontvangen jaarcijfers op 1 maart, concludeerden de analisten dat de "beren", of beleggers die somber waren over het aandeel, nu verzadigd zijn. In aanloop naar de resultaten presteerde het aandeel matig, onder andere door teleurstelling over eenmalige kosten bij de verkoop van het emulgatoren-onderdeel en een zwakke volume-verwachting voor 2024.

Na de jaarcijfers steeg het aandeel echter met 12 procent. Beleggers zagen weer positieve aanknopingspunten. Het bedrijf heeft door de verkoop van het emulgatorenonderdeel de schuldpositie verbeterd en ook de marges bij algen en duurzame voeding zijn verbeterd en het EBITDA-resultaat bij de PLA-joint venture was beter dan verwacht, na een lange periode van steeds lagere verwachtingen.

De dividendverhoging die Corbion aankondigde, is volgens de analisten nog wel een beetje voorbarig, maar de uitstroom van 3 miljoen euro per jaar die deze verhoging met zich meebrengt, is niet substantieel, aldus Berenberg.

Corbion is volgens Berenberg één van de goedkoopste aandelen in de sector, terwijl de winstgroei juist één van de hoogste is. "We verwachten dat de aandelen hoger blijven koersen dankzij de verbeterde outlook, lagere grondstoffenkosten en betere volumes."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Corbion rondt verkoop emulgatortak af
  2. 04 mrt Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

18,920 23 apr
-0,060 -0,32%
Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links