Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Pensioenfonds Zorg & Welzijn stapt uit Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. hovenier 8 februari 2024 14:41
  Onze pensioenfondsen zijn geïnfiltreerd met extreemlinkse activisten, die het belang van een zo goed mogelijk pensioen voor de deelnemers, ondergeschikt gemaakt hebben aan hun eigen waandenkbeelden. Dit moet echt stoppen. Het rendement van de inleg van pensioengeld hoort bovenaan te staan. Shell, Total en BP zijn zijn prima bedrijven, die goed voor hun aandeelhouders zorgen en wat betreft, spreiding met beleggen in de energiesector in een degelijk samengestelde beleggingsportefeuille thuis horen. De zelfde soort activisten ook inmiddels bij het ABP, met de extreemlinkse Rosenmöller in het bestuur.
  Activisme hoort ver weg te blijven van het beleid en de visie van pensioenfondsen.
  Totaal doorgeschoten!
 2. forum rang 4 Bob777 8 februari 2024 15:03
  Volgens mij heeft een pensioenfonds maar 1 doel en dat is het maximale pensioen uit de ingelegde premie halen. We zijn in Nederland kampioen in zaken door elkaar te halen inkomenspolitiek bij energie heffingen is er ook zo een als de basis regel is de vervuiler betaald waarom betaalt een bijstandstrekker dan vrijwel niets en jan modaal de hoofdprijs
 3. Witte Leeuw 8 februari 2024 15:06
  Een pensioenfonds moet zorgen voor een zo goed mogelijk pensioen voor zijn leden en geen politiek bedrijven.

  Geen olie industrie
  Geen wapen industrie
  Geen tabak industrie

  Wat is de volgende stap
  geen banken die de olie industrie financieren
  Geen voedingsmiddelen bedrijven die teveel snoep en frisdrank verkopen.
  Geen bedrijven die alcohol verkopen
  Geen bedrijven die in de verkeerd landen handel drijven
 4. Jalapenjos 8 februari 2024 15:34
  Dus stoppen met 310 posities en de nadruk leggen op die 3 waarmee ze heerlijke deugpunten kunnen scoren.
  En dan vasthouden aan bijv. een Neste terwijl als je die vergelijkt met Shell of TTE het rendement niet in het voordeel van Neste zal zijn.
  Is aan de leden van dit pensioenfonds nog iets gevraagd?

  Neste heeft net jaarcijfers gepubliceerd: die overstap naar duurzaamheid doet haar geen goed:
  www.neste.com/news/nestes-financial-s...
 5. ABPnietinShellwelinQuatar 8 februari 2024 15:57
  quote:

  Witte Leeuw schreef op 8 februari 2024 15:06:

  Een pensioenfonds moet zorgen voor een zo goed mogelijk pensioen voor zijn leden en geen politiek bedrijven.

  Geen olie industrie
  Geen wapen industrie
  Geen tabak industrie

  Wat is de volgende stap
  geen banken die de olie industrie financieren
  Geen voedingsmiddelen bedrijven die teveel snoep en frisdrank verkopen.
  Geen bedrijven die alcohol verkopen
  Geen bedrijven die in de verkeerd landen handel drijven
  Inconsequenties zijn er genoeg.
 6. Pelargonium 8 februari 2024 18:23
  Het zijn juist de Oil-majors die de diepste zakken hebben en in absolute termen het meeste investeren in alternatieve energie.
  Je kan onmogelijk de industriële evolutie van de voorbije 150 jaar omgooien in 15 jaar. Een beetje pragmatisme zo wel gekomen zijn.
  Moeten wij dan ook alle producenten van wapens verbieden ? Dus geen kogels, wapens,tanks, satellieten, screens, ... voor onze eigen legers, politie, en andere ordekrachten, ? Hoe gaan wij de buitengrenzen van Europa beschermen ? Hoe bescherm je de handelsvloot in de Rode zee ? Hallo groene jongens.... !!!
 7. Topweer83 8 februari 2024 19:16
  Pensioenfondsen zijn er allang niet meer voor de deelnemers maar zijn er alleen nog om overheidsbeleid uit te voeren. Eerst wordt je vanuit de overheid verplicht om deel te nemen aan een bedrijfstakpensioenfonds, vervolgens legt diezelfde overheid het pensioenfonds op waarin ze moeten beleggen - bestuur van de fondsen zijn tevens meestal linkse rakkers met een pvda/fnv achtergrond. j
  Eerst jarenlang staatsobligaties kopen terwijl deze zelfs een negatief rendement hadden, deelnemers hebben zo mooi de overheid kunnen meefinancieren en die kreeg er zelfs nog geld op toe. Nu zijn staatsobligaties helemaal door het putje gegaan en dat probleem is ook mooi voor de deelnemers.
  Defensieaandelen mogen ook al jaren niet meer, tabak idem, nu zijn de energiereuzen aan de beurt want we moeten duurzamer. Als ze ons over een paar jaar gemiddeld nog te dik vinden mag er ook niet meer in frisdrank/snoep/koekjes belegd worden en dat zal zo blijven doorgaan.
  Rendementen bij onze pensioenfondsen zijn over het algemeen nu al bedroevend laag, het is maar goed dat iedereen verplicht is in te leggen anders liepen ze compleet leeg. Zo zit ik zelf bij een middelgroot pensioenfonds wat het klaarkrijgt om gemiddeld over de afgelopen 10 jaar 4% rendement te maken. Voor niet veel minder kan je tegenwoordig geld ''risicoloos'' op een spaarrekening tegenwoordig. Dan zou je zeggen dat dergelijke fondsen op zijn minst hun risico's goed onder controle hebben maar ditzelfde fonds krijgt het klaar om in 2022 een negatief rendement van 25% te scoren, nou dat lukt mij als simpele particulier ook nog wel, daar is echt geen fonds met dure kantoorpanden en medewerkers voor nodig.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.