Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Citi zet Aegon op de kooplijst
Beeld: Aegon

Citi zet Aegon op de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft dinsdag het advies voor verzekeraar Aegon verhoogd van Neutraal naar Kopen. Het koersdoel werd daarbij opgehoogd van 4,64 euro naar 5,84 euro.

De verzekeraar heeft volgens de Amerikaanse bank een aantrekkelijke waardering, en de dividenduitkeringen groeien bovengemiddeld. 

Daarnaast benadrukte Citi dat een historische data-analyse uitwees dat levensverzekeraars relatief goed presteren in een omgeving van gematigde economische groei, gecombineerd met renteverlagingen. Aegon voldoet met zijn grote Amerikaanse blootstelling goed aan dit profiel.

Zorgen over de blootstelling van Aegon aan commerciële hypotheekleningen, zoals kantoren, zijn volgens de analisten overtrokken. De verzekeraar heeft ten opzichte van sectorgenoten minder blootstelling, aldus Citi.

Van het aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro moet daarnaast nog circa 685 miljoen worden voldaan. Dat zorgt voor koerssteun, aldus Citi. Het resterende inkoopbedrag is ongeveer gelijk aan 7 procent van de marktkapitalisatie van Aegon. 

Ook wees Citi onder meer op het herstel van de koers van ASR, waarin Aegon een belang van circa 30 procent heeft, en het verminderen van de risico's op het uitstaande leningenboek. 

Het aandeel Aegon steeg dinsdag met 0,3 procent naar 5,36 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: ambitieuze Britse doelen Aegon
  2. Aegon weet wat beleggers willen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon kopen verkopen

79% zegt kopen

19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.