Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Deutsche Bank verlaagt koersdoel ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

Deutsche Bank verlaagt koersdoel ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 33,00 naar 31,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

Deutsche Bank liep alvast vooruit op de resultaten over het vierde kwartaal, en verwachtte dat deze op kwartaalbasis zijn gedaald door lagere marges in combinatie met stabiele volumes.

Vanwege de verkoop van Temirtau verlaagde de bank de taxaties voor de EBITDA in 2024 en 2025 met 4 en 5 procent. En in combinatie met tegenwind op de valutamarkten, resulteerde dit in een lager koersdoel.

Deutsche Bank noemde in het rapport een aantal positieve ontwikkelingen. Naast de opgeloste Temirtau-kwestie in Kazachstan zijn dit onder meer de overname van US Steel door Nippon Steel en het herstel van de staalmarkt. De bank denkt dat het dieptepunt van de markt achter de rug is.

Een ander gunstig punt betreft volgens Deutsche Bank de joint venture in India die het beter doet dan verwacht. Bovendien verwacht de bank dat de kasstroom verder aantrekt er nog meer aan de aandeelhouder wordt uitgekeerd dan ArcelorMittal al deed.

De financiële risico’s zijn volgens de analisten significant kleiner, de kwaliteit van de bezittingen is verbeterd en ArcelorMittal zal goed profiteren van een cyclisch herstel. Kortom, voor Deutsche Bank blijft het aandeel ArcelorMittal koopwaardig. 

ArcelorMittal sloot maandag op 24,43 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Mondiale staalproductie licht gestegen
  2. ArcelorMittal: voorlopig geen zicht op spoedig herstel staalsector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.