Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: overnameinteresse in Marel

Update: overnameinteresse in Marel
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft een niet-bindend overnamevoorstel ontvangen. Dit maakte de IJslandse fabrikant van onder meer slachtmachines vrijdag bekend, zonder financiële details te noemen.

Marel noemde niet welke partij een overnamevoorstel deed. Wel liet aandeelhouder Eyrir Invest weten zijn stukken aan te melden als het daadwerkelijk tot een bod komt. Eyrir heeft een belang van 24,7 procent in Marel.

Als er een officieel bod volgt, dan is de transactie nog onderworpen aan verschillende voorwaarden, waarschuwde Marel.

Marel stelde vrijdag het voorstel te bestuderen met inachtneming van de doelstelling voor de langere termijn en de belangen van alle aandeelhouders.

Marel benadrukte dat er geen enkele garantie bestaat dat het voorstel ook leidt tot een bindend bod.

Marel zei de markt op de hoogte te houden omtrent nieuwe ontwikkeling rondom het voorstel.

Zakenbank Jefferies merkte op dat het nieuws volgt op het vertrek van CEO Arni Oddur Thordarson op 7 november van dit jaar, na een geschil met Arion Bank over een persoonlijke lening, en na tegenvallende resultaten. Arion Bank claimde het recht op 44 miljoen aandelen Eyrir Invest, waar Thordarson medeoprichter en -eigenaar van is. Als gevolg daarvan daalde het belang van de opgestapte CEO in Eyrir van 18,1 procent naar 13,2 procent.' Eyrir is met een belang van 24,7 procent de grootste aandeelhouder in Marel.

Volgens Jefferies wilde de CEO met het vertrek Marel van eventuele schade als gevolg van dit geschil uit de wind houden.

Jefferies wees verder op de koersdaling van het aandeel van 30 procent vanaf januari en van 60 procent in de laatste twee jaar. Jefferies verlaagde onlangs de EBIT-ramingen met 10 tot 20 procent, uitgaande van een geleidelijk herstel van de winstgevendheid van 13,0 procent in 2027.

Jefferies heeft een Houden advies op Marel met een koersdoel van 2,70 euro.

Update: om analyse van zakenbank toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links