Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: NN en ASR te hard afgestraft

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Freakertje 28 september 2023 17:35
  quote:

  Geldaap schreef op 28 september 2023 16:50:

  En als de compensatie oploopt tot 15.000 Euro per polis?
  En als er een meteoriet inslaat?

  De €15.000,- lijkt een maximum worst case scenario. Je kunt beter naar realistische scenario's kijken. Uiteraard wel met dit uiterst negatieve scenario in het achterhoofd, hoeveel risico wil je lopen?
  Met andere woorden: Bij 15.000 EN bij ALLE polissen compenseren (wat ook niet realistisch is - lang niet alles aangemeld, deel houders al overleden, deel betreft kleine bedragen, etc. etc) dan is de toko nagenoeg failliet -> Dus het is niet slim om wanneer je nu aandelen NN koopt, ook daadwerkelijk al je spaargeld EN geleend geld EN... op zwart (NN) te zetten.
  Maar als je denkt dat het meevalt, dan kun je best een gedeelte van je portefeuille aanwenden voor NN, hoe groot dat gedeelte moet zijn, DAT moet je zelf bepalen op basis van jouw inschatting op risico en impact.
 2. Oude School Econoom 28 september 2023 18:17
  Met enige verbazing neem ik kennis van de IEX en ING beoordeling dat de schade voor NN en ASR zou kunnen meevallen en dat de koersdaling overtrokken is. Allereerst hebben nagenoeg alle “so called” analisten de rechterlijke uitspraak en de forse koersdaling niet voorzien en nu al na 1 dag denken zij, zonder relevante diepte informatie, te kunnen vaststellen dat de koersreactie overtrokken is.
  Dat, terwijl NN en ASR de implicatie van de rechterlijke uitspraak op hun cijfers nog niet kunnen inschatten. En zij zijn juist de partijen die het zouden moeten weten. Overigens vind ik dat beide bedrijven hun risico en financieel management niet op orde hebben. Vanuit mijn eigen bancaire risico management praktijk weet ik namelijk als je in dit soort cases alle scenario’s, inclusief worst case scenario, in beeld moet hebben. Daar hebben NN en ASR genoeg tijd voor gehad. Ik ben ook benieuwd hoe hun accountants gaan reageren als NN en ASR niet voor de jaarafsluiting dit beeld op orde hebben. Wellicht laat de (accountancy-) wet dat ze nog geen volledige openheid van zaken hoeven te geven. Dat maakt het risico voor beleggers alleen maar groter (omdat alle juiste informatie om een beeld te vormen (nog) niet wordt verstrekt).
  Dat de IEX en ING met hun berichtgeving veel beleggers weer hoop geven vind ik op dit moment zonder een grondige analyse en onderbouwing dan ook niet gepast.
 3. Henkk 29 september 2023 15:02
  U.S. President Joe Biden on Thursday called China a “ticking time bomb” because of its economic challenges and said the country was in trouble because of weak growth. “They have got some problems. That's not good because when bad folks have problems, they do bad things,” Biden said at a political fundraiser in Utah.11 aug 2023
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 42,820
  -0,46% -0,200
 2. NN Group 17:37
  37,440
  -0,45% -0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links