Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Aandeelhouders Renewi wachten op Macquarie

Update: Aandeelhouders Renewi wachten op Macquarie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Renewi zullen met smart wachten op wat Macquarie Asset Management besluit te doen, nadat een overnamevoorstel eerder door het recyclingbedrijf werd afgewezen.

Eind september werd bekend dat Macquarie een voorstel indiende bij Renewi om het bedrijf over te nemen voor 7,75 Britse pond per aandeel, bijna 9 euro. Maar de afvalverwerker met noteringen in Amsterdam en Brussel sloeg het voorstel af, ondanks dat het bod circa 52 procent hoger was dan de toen geldende koers.

Het bod waardeert Renewi in totaal op 636 miljoen pond, goed voor 8,4 keer de EBITDA voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart.

Ondanks dat Renewi het bod afwees, zei Macquarie graag in gesprek te gaan met het bestuur. "Het is in het beste belang van de aandeelhouders", aldus Macquarie, die de strategie van het bedrijf onderschrijft, maar ook wees op de risico's en het extra kapitaal die dit volgens Macquarie met zich meebrengt.

Analisten met wie ABM Financial News sprak, zeiden dat er ruimte lijkt voor een hoger bod.

"Het afwijzen van het bod is niet onlogisch aangezien vergelijkbare bedrijven tegen 10 tot 12x EBITDA zijn gekocht zoals Biffa en Suez", aldus analist Joren Van Aken van Degroof Petercam destijds. 

Het afwijzen kan een risico zijn, waarschuwde de analist, "maar in het persbericht staat ook dat Macquarie de board uitnodigt om rond de tafel te gaan zitten. Dat opent dus de deur voor een hoger bod". 

Van Aken denkt dat bij een bod van 9 pond per aandeel, Renewi akkoord zal gaan.

Macquarie heeft tot donderdag 26 oktober 17.00 uur Britse tijd om een officieel bod uit te brengen.

Overigens kan deze deadline door de toezichthouder worden uitgesteld.

Op vragen woensdag van ABM Financial News aan Renewi of het is ingegaan op de uitnodiging van Macquarie om verder te praten, wilde Renewi niet reageren.

Doelstellingen

Begin oktober organiseerde Renewi een beleggersdag.

Op de middellange termijn rekent Renewi op een autonome omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar en een hoge enkelcijferige EBIT-marge.

Verder verwacht Renewi een vrije kasstroom van ten minste 40 procent van de EBITDA en een rendement op het ingezette kapitaal, de zogeheten ROCE, van meer dan 15 procent.

Renewi rekent op een hervatting van het dividend, zoals medio juli al werd aangegeven.

Wat verder opviel in de presentatie, is dat Renewi Goldman Sachs heeft aangesteld als adviseur, naast de bestaande adviseurs Greenhill, Peel Hunt en Berenberg.

Woensdagmiddag handelde het aandeel Renewi op 7,74 euro.

Update: om reactie Renewi toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 82% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RENEWI

7,010 08 dec
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links