Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Nederlandse bankaandelen onderuit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Stephan010 22 september 2023 14:54
  quote:

  Henkk schreef op 22 september 2023 14:28:

  iex is zeer zeer goed in manipulatie, met ABM FN-Dow Jones zijn zeer goed in, koop prosus en adyen zeggen ze!!!!??? er wordt gezegd verkoop ing, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????????????? motie door wie ingediend?! werkt voor heen voor banken? overleg gehad met wie ing? jp morgen of iex .........
  Ik ben tevreden met IEX en daarom ook lid.
  Begrijp niets van wat u schrijft?
  Wat wilt u met bovenstaande vertellen?
 2. Nuchtertransparant 22 september 2023 15:29
  Komt een mooi bijkoop moment aan voor ING, ABN, Aegon, ASR en NN. Want er gaat helemaal niets van terecht komen. Bovendien.... dan gaat een bank geen aandelen inkopen. Verhogen ze de spaarrente (waardoor minder winst en minder belasting naar de overheid). Danwel ze bedenken een constructie tot ontwijken van de maatregel. Zijn ze slim genoeg voor. En met dit soort maatregelen ga je dat soort gedrag krijgen. Allemaal zo kortzichtig.
 3. blvs 22 september 2023 15:48
  quote:

  treasury t schreef op 22 september 2023 15:29:

  Als het Nederland betreft verbaas ik me over'niets meer'.Waarom niet de banken nationaliseren...Na de nationalisatie van onze pensioen reserves de spaargelden ricxhting staatskas.

  Wie schrijft het boek 'de puinhopen van..(2e deel)

  .
  Is al geschreven 'Een nieuw sociaal contract' Pieter Omtzigt
  Trouw schrijft: 'Zijn boek leest als een belofte dat er verbetringen aankomen'.
 4. wwilliamss 23 september 2023 05:33
  quote:

  Oude School Econoom schreef op 22 september 2023 14:15:

  Ik vind het van een expert als de IEX site wenst te zijn wel een erg late berichtgeving over deze koersdaling van de banken. Hr Van Zeijl noemt de koersdruk als gevolg van de motie "overdreven". Echter zo is het handelarenspel. In diverse forums vanmorgen vroeg al verduidelijkt dat de wens van Klaver om de banken extra te belasten de koerstrigger is. Dit bericht in combinatie met het huidige negatieve beurssentiment is een mooie gelegenheid voor grote handelaren om de koers een stuk lager te zetten om weer goedkoper te kunnen inslaan en naast enige handelaarswinst ook het dividend rendement op te krikken. Een partij als JP Morgan meer een recent belang van ca. 3% heeft er vandaag goed van kunnen profiteren. Lachwekkend is het natuurlijk wel dat Klaver met zijn wens om 350 miljoen belastingen op te halen vandaag ABN meteen fors meer in waarde heeft laten dalen, de Staat haar aandelen tegen een nog lagere verkoopprijs in de markt kwijt kan en mocht het in de toekomst tot een overname komen de toekomstige overname premie lager zal uitvallen. Doet me denken aan het KLM debacle waar de Staat ook ca. 600 miljoen door het putje heeft gegooid. Tja de nieuwe soort politici komen allemaal van school af waar ze niet meer hoefde te leren rekenen en schrijven.
  Ja,de staat wacht op een betere prijs voor ABN Amro.
  dat is nu ook vervlogen.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 15,625
  +0,06% +0,010
 2. ING Groep 19 apr
  15,230
  +0,41% +0,062

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links