Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degroof: nog lastige maanden voor Alfen in verschiet

Degroof: nog lastige maanden voor Alfen in verschiet
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam is maandag gestart met het volgen van Alfen met een Houden-advies en een koersdoel van 60,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Joren van Aken.

Alfen is de enige Europese beursgenoteerde onderneming die actief is met laadpalen, energie-opslagsystemen én smart grids, alle drie "cruciaal" voor de energieomslag, aldus Van Aken.

Op korte termijn ziet de analist echter beren op de weg. Zo wijst hij op de voorraadafbouw van klanten, vooral bij oplaadpalen voor elektrische auto's. Er is nog weinig zicht op verbetering op dit vlak, benadrukte de analist. "Alfen verwacht verbetering in de tweede jaarhelft, maar het is duidelijk dat Alfen het vertrouwen van beleggers moet terugwinnen." Volgens Degroof is het sentiment "verzuurd" en is Alfen één van de aandelen in Nederland waar de meeste shortposities in uitstaan.

Op dit moment oogt het aandeel Alfen volgens Degroof duur, maar als de vraag in 2024 snel herstelt, "verwachten we dat het sentiment weer kantelt, wat een 'upgrade' zou rechtvaardigen", aldus Van Aken.

In een 'bull scenario' ziet Van Aken een koers van 83,00 euro, maar als de beren het winnen, dan is dit maar 41,00 euro.

Het aandeel Alfen stijgt maandag 1,4 procent naar 43,83 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 67% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Alfen N.V.

43,750 17:35
-2,110 -4,60%
Premium

Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links