Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: Japanse yen blijft onder druk staan

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 boer 24 juni 2023 14:37
  quote:

  jan de vakman schreef op 24 juni 2023 12:29:

  Ja, het land van de rijzende zon is op een gegeven moment stil gevallen en weet de vaart er maar weer heel moeilijk in te krijgen, door lage geboortecijfers, loopt de gemiddelde leeftijd van de bevolking steeds meer op en dat is voor de economie bepaalt niet gunstig!!
  De beursweek was voor mij ook niet gunstig en ik vrees, voor velen met mij, want de AEX daalde meer dan 2%, ik bleef er gelukkig nog aardig onder met -1,8%, maar leuk is anders!!
  De veilige haven KPN maakte bij mij de meeste meters voorwaarts +2,68%, dat komt denk ik door de riante fiets kilometer vergoeding, die ze hun personeel gaan geven, als ze met de fiets naar hun werk komen, bravo, groen KPN, daar komt veel groenere glasvezel, inplaats van koper bij en ze zorgden van de week ook voor vele nieuwe klanten, alle reden om naar de 4€ op te stomen, glashelder beeld leveranciers!!
  Die andere veilige haven; Unilever trok ook een groen jasje aan, hij steeg 0,43% op meevallende winkelcijfers bij de Britten!!
  Meer groen had ik niet in de aanbieding, wel op de groente tuin, maar daar handelt de beurs niet in, alles rood dus, verder!!
  Besi verspeelde 0,71% en was daarmee toch wijd en breed de minst slechte chipper, Asml zakte 4x zo veel, Asmi knalde 8x zoveel naar beneden, in Amerika is mijns inziens een fladdertrek van dure tech, naar nu nog niet zo dure Bitcoin gaande, daardoor vallen onze techers ook naar beneden!!
  Shell ging 1,24% omlaag, meegesleept door oliedalingen, in de Telegraaf staat vandaag een zeer lezenswaardig artikel, over de mogelijkheden, van kern energie bij Shell, ook klimaat actinvisten zouden dit prachtige artikel, vraag gesprek, verplicht moeten spellen, over de mogelijkheden en onmogelijkheden van energie transitie!!
  Dat dametje in de USA dramde de banken weer zwaar in het rood, met opmerkingen over zeer noodzakelijke fusies, om in de komende moeilijke tijden, voor hen, het hoofd boven water te houden, ING verloor bijna 5%!!
  Grootste daler was bij mij Aperam, hij daalde nog niet zoveel, dan het andere glanzend witte industrie metaal; zilver, dat kelderde 7,33% naar beneden, maar Aperam kon er ook een houtje van, maar liefst 5,63% er af, niet getreurd, gisteren een dip aankoop op 31,22 gedaan en zie daar, dikke winst, de koers sloot op 31,35, ik gok voorlopig op de houdbaarheid van het dividend, maar op de metalenmarkt is best veel gaande, op het ogenblik, bij Dalm is de recyklingmarkt vrij stabiel, personeel en prijzen zijn aardig vriendelijk, de topman heeft het vast druk, met al dat gerommel op de markt, want ik zie hem weinig!!
  Op de tuin is een heerlijke milde regen neer gedaald en als je heel stil bent dan kan je het horen groeien, met dank aan onze Hemelse Vader, ik ben weer aardig bij op den akker en je kan het geloven of niet, ik moet voorbereidingen treffen, voor de herfst en winterkost, want naast het ijzer van Arcelor, heeft je lichaam ijzer van andijvie en boerenkool nodig en vele kostbare wintervitaminen, van diverse wintergroenten, regeren is vooruitzien, vandaar!!
  Morgen in het Huis van de Hemelse Vader, Hem danken voor de zegen van de heerlijke regen en nog meer voor ZIJN allerheerlijkste gave; ZIJN ZOON, onze HEERE JEZUS CHRISTUS, DIE al die heerlijke zegeningen voor ons verdiend heeft en daar ver bovenuit, de heerlijke eeuwige rust en rijkdom bij HEM wil schenken, alle reden voor ons, om bij de lieflijke harp, de lof en dank Psalmen te doen horen, die zo mooi op de Bovenstem zijn te zingen!!
  Maandag hoop ik dat de beurs de mineurstemming in de kliko kwakt en heerlijk majeur vrolijk gaat stijgen, diverse topanalisten, verwachten die stijging, ik hoop dat ze gelijk krijgen!!, SJALOOM!!!
  Prachtig weekoverzicht.
  hoe denkt uw over pharming?
 2. forum rang 7 jan de vakman 24 juni 2023 16:32
  Dank je wel boer, voor de herplaatsing, ja, Pharming weet je nooit wat hij gaat doen, een leuk succes met een medicijn resulteert in een forse koersstijging, een kleine tegenslag, zorgt voor het omgekeerde, ik heb er wel eens dikke winst meegedraaid, maar omdat ik toen nog een groentje was op de beurs, nam ik niet op tijd winst en verspeelde het grootste deel van de winst weer, want plus en min gaan nooit recht omhoog en naar beneden, dan moet je leren, niet naar de dagkoersen te kijken, maar een verkoop limiet te stellen, dus als het geluk mee is dan kan je veel verdienen, maar als de pech aan boord komt, dan verspeel je makkelijk veel, voorzichtigheid geboden!!
 3. forum rang 4 boer 24 juni 2023 16:43
  quote:

  jan de vakman schreef op 24 juni 2023 16:32:

  Dank je wel boer, voor de herplaatsing, ja, Pharming weet je nooit wat hij gaat doen, een leuk succes met een medicijn resulteert in een forse koersstijging, een kleine tegenslag, zorgt voor het omgekeerde, ik heb er wel eens dikke winst meegedraaid, maar omdat ik toen nog een groentje was op de beurs, nam ik niet op tijd winst en verspeelde het grootste deel van de winst weer, want plus en min gaan nooit recht omhoog en naar beneden, dan moet je leren, niet naar de dagkoersen te kijken, maar een verkoop limiet te stellen, dus als het geluk mee is dan kan je veel verdienen, maar als de pech aan boord komt, dan verspeel je makkelijk veel, voorzichtigheid geboden!!
  ik heb ze gekocht voo1,13 voorzichtigheid maar op lange termijn misschien wel omhoog
 4. forum rang 7 jan de vakman 24 juni 2023 20:22
  Nu met 2 medicijnen, lijkt een aankoop op 1,13 zeker niet duur en is de kans op stijgen, behoorlijk groot, mijn advies is; neem dan op tijd winst, want Pharming heeft nog niet veel echte waarde en vliegt daardoor met het sentiment op en neer, zelf kies ik veel liever voor het tamelijk zekere dividend, dat alleen door gezonde bedrijven kan worden uitgekeerd, maandag kan je het Shell dividend verzilveren en om daar nu de laagstaande Aperam voor te kopen, is best wel aanlokkelijk, SJALOOM!!!
 5. forum rang 4 boer 24 juni 2023 21:40
  quote:

  jan de vakman schreef op 24 juni 2023 12:29:

  [Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren en te stoppen met het plaatsen van religieuze inhoud, bericht is bij dezen verwijderd.]
  Waarom er mee stoppen Hij doet dat al zo lang
  en nou mee stoppen sil ik wel eens weten waarom. Ik denk dat Julie de waarheid niet kunne verdragen.
 6. forum rang 7 jan de vakman 24 juni 2023 23:44
  Lief IEX, ik vind dit heel jammer, moet dit nu echt zo??
  Warren Buffett heeft van de week weer 5 miljard aan goede doelen gegeven, ik denk zeker dat daar doelen bij zijn met religieuze tinten, dus bij goede beleggers raken die zaken elkaar en zorgen voor een rustig goed evenwicht!!
 7. domin8tor 25 juni 2023 23:58
  Slappe hap IEX, veel meer gebruikers storen zich aan dzr dan aan Jan de vakman. Mooi stukje proza Jan. Tenminste een positieve insteek maar ook filosofisch! Zelf niet religieus maar de groente tuin is mooie beeldspraak, gelukkig is er meer in het leven dan alleen de beurs (logisch, maar dat vergeten sommige beleggers nog wel eens, thanks zo lijkt het)
 8. Troef 26 juni 2023 07:59
  Beste modbreak IEX, wat heeft Jan de Vakman misdaan met zijn stuk. Als Christen heeft hij toch vrijheid van meningsuiting?
  Hij scheld toch niemand uit en beledigd toch niemand. Waarom het bericht van Boer verwijderd is en zelfs zijn account geschorst is mij totaal onduidelijk. Mogelijk om dezelfde vreemde reden als Jan de Vakman.

  Lijkt dat deze redacteur (modebreak IEX) op Christelijke uitingen een ban gelegd heeft. Waarom?
  Er wordt op niemand gescholden. Alleen onze God en Heere wordt aangeprezen. Wat is daar nu mis aan.

  Laten wij als Christenen voor redacteur (modbreak IEX) bidden dat zijn ogen opengaan en hij beseft waar hij bezig is.

  Alleen een goede week toegewenst.
 9. forum rang 7 Dividend Collector 26 juni 2023 18:32
  IEX is natuurlijk niet de plek voor geloofsovertuiging maar een beleggersplatform. Ik kan me voorstellen dat je wel on topic moet reageren. De weekverslagen van Jan hebben al jaren een vaste plek en worden door veel mensen gelezen en gewaardeerd. Voor mij persoonlijk zelfs een reden om zaterdag einde ochtend even op IEX te kijken. Hopelijk kunnen zijn berichten in het vervolg gewoon blijven staan. Hij besteedt er volgens mij ook de nodige tijd aan en dan is verwijderen wel erg wrang.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links