Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitgelicht: week in beeld

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 3 juni 2023 11:22
  Voorlopig was de nieuwe flopper Besi bij mij het enigste fonds, die net groen kwam van de week +0,20%, eigenlijk zeg ik het niet goed, want de super experts hadden Besi, de vorige ronde ook als flopper getipt, nou, daar zaten ze, zoals zo vaak, een tikkeltje naast!!
  Feit is, dat het voor mij wel een flopweekje is, de AEX verspeelde 0,38%, ik leverde meer dan 1% in, grootste daler was het zeer veilige fonds KPN, die gaf 2,16% prijs, hij dipt mee op ongunstige berichten uit Duitsland!!
  Iets minder daalde topfonds Post nl, die raakte 2,09% kwijt, niet zo heel erg, want mijn positie is minimaal!!
  Shell, deed het gisteren aardig, maar kon de schaapjes, bij langen na niet op het droge trekken, hij bleef 1,44% rood, het AD berichtte vanmorgen positief over de stof waar Shell het meeste in investeert, namelijk waterstof!!
  Aperam steigerde gisteren bijna 4% omhoog, maar dat was ook niet genoeg om te vergroenen, hij bleef 1,71% rood, terwijl ik van de week toch leuk wat RVS bij Dalm heb gebracht, daar wordt bijna alle oud ijzer weggereden, er ligt heel weinig op het terrein, gisteren ging Arcelor door het dak, er zouden zomaar verbindingslijntjes tussen het schone Dalm en fors hoger Arcelor kunnen lopen!!
  Het beste bankje van Europa gaf ook weer negatieve rente -1,37%, nu ja, het veelvuldig plat liggen van digitaal Ing doet daar ook geen goed aan natuurlijk!!
  De vuilboeren, Renewi willen niet te veel rood schilderen, dat past niet bij ons groene imago, toch verspeelde hij 0,94%!!
  Vandaag maken we er een echte tuindag van, want door zeer drukke terreinrenovatie, is er wel een achterstand ontstaan en het weer lokt ook naar de groentetuin natuurlijk, al is het wel hor droog, de rivier zakt weer naar minimum standen!!
  Morgen mogen we neer zitten onder de stromende zegen, van de GEEST van GOD, vorige week zongen we op de Pinkstermorgen voor de dienst, het prachtige lied; HEER, ik hoor van rijke zegen, Die GIJ uitstort, keer op keer, als enige zong ik hem op de wonderschone Bovenstem, de organist hoorde het, dat verwonderde me wel, want ik zit onder de orgelgalerij!!
  Maandag hoop ik dat de vrijdag ingezette rally, van de achterblijvers, door gaat zetten en nog hogere toppen voor de chippers smaakt natuurlijk ook naar meer, enig zicht op het geheel, is op het ogenblik heel moeilijk, want het beursschip slingert alle kanten op, stevig beet houden, de boel, lijkt me niet verkeert!!, SJALOOM!!!
 2. Troef 3 juni 2023 17:01
  Het was een heerlijke maand. Dat onze beleggingsexperts de plank (soms) misslaan tekent het onvoorspelbare gedrag van de beurs. De AEX leverde over de maand mei 1,27% in. Mijn verlies deze maand 0,04%, dan wel inclusief dividend (Aegon, Shell. Unilever en Signify) was niet noemenswaardig. Heb deze maand Signify bij gekocht. Dit in de hoop op een leuke dividend rendement (schatting minimaal 6%). Heb daarvoor een prachtig ander aandeel Besi van de hand gedaan. Maar ook mijn liquide positie wat uitgebreid om wat op de plank te hebben mochten de koersen gaan dalen, waar ik zelf wel rekening mee houdt. Al had ik een mooie koerswinst op Besi, steeg het daarna nog vrolijk door en Signify daalde na aankoop verder. Toch heb ik geen spijt van mijn keuze al loopt de koers wat tegen mij in. Persoonlijk vind ik de chippers erg duur geworden. Dit door alle AI fantasie. Voor mij voelt dit als liever één vogel in de hand dan tien in de lucht. M.i. rechtvaardigt dit in deze fase nog niet deze hoge koers of we moeten een soort tweede internetbubbel willen creëren. Dan kan Besi nog best verdubbelen. Nogmaals ik vind Besi een prachtig bedrijf waarbij de winst in 2021 piekte en in 2022 en waarschijnlijk in 2023 daalt t.o.v. het vorige jaar. Daar hoort bij mij ook een wat terughoudend koersverloop bij. Al vind ik ASML ook te hoog geprijsd blijf ik daar vooralsnog wel in zitten omdat dit bedrijf mogelijk in 2023 wel een winstijging laat zien van circa 40%. Daarnaast is de koersstijging van dit fonds dit jaar wat achter gebleven bij Besi en ASMI.
  Dat mijn verlies deze maand in mijn portefeuille maar 0,04% was kwam eigen maar door ASML + 17,09% AMG +24,75% en natuurlijk de koerswinst op Besi bij verkoop deze maand. Alle andere fondsen daalde in mijn portefeuille. Signify het meest, zelfs incl. € 1,50 dividend per aandeel -16,12%.
  Wens een ieder een heel goede zondag toe. Dat Zijn goede Geest ons mag vervullen. Mocht afgelopen zondag ontzettend genieten van het zingen van psalm 122 vers 1 en 2. Waar sommige gemeenteleden of vakantiegasten de kunst van het zingen met bovenstem machtig zijn.
  De eerste 2 dagen van juni lieten mooie koerswinsten zien. We zullen zien of wij deze de rest van de maand vast kunnen houden of nog weten uit te breiden. Wens een ieder veel gezondheid toe te komende maand. SJALOOM!!!
 3. forum rang 7 jan de vakman 3 juni 2023 21:52
  Ja broeder Troef, je zal me in de meimaand voor moeten laten gaan, ik kon een winst van ruim 4% optekenen en dat kwam echt door het fonds, dat je buitendienst hebt gesteld Besi, want mijn beide andere hoofdfondsen Shell en Aperam leverden beiden behoorlijk in, ik denk dat Besi nu wel in een lagere versnelling hoger op zal gaan, maar als ik vandaag in de krant leest, dat de uitvaartbrance, dringend vraagt om wet en regelgeving rond AI, omdat overledenen, als levenden, de families en vrienden toe gaan spreken, dan denk ik dat AI springlevend is en veel verder op gaat rukken!!
  Voor het heerlijke geschenk van de Schepper, de lieflijke rustdag, wens ik jou en alle beleggersvrienden en vriendinnen, het schitterende 3e vers toe, van mijn LievelingsPsalm(122); Dat vreed' en aangename rust en milde zegen u verblij', dat welvaart in uw vesting zij, in uw paleizen vreugd' en lust!!, SJALOOM!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links