Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Waarde portefeuille Exor met 8% gedaald
Beeld: ABM Financial News

Waarde portefeuille Exor met 8% gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Exor heeft afgelopen jaar de waarde van zijn portefeuille met bijna 8 procent zien dalen, terwijl de financiële positie sterk verbeterde dankzij een nettowinst van ruim 4,2 miljard euro. Dat maakte de investeerder in de Europese auto-industrie met een notering aan het Amsterdamse Damrak maandagochtend bekend.

De nettovermogenswaarde daalde van 31,1 miljard eind 2021 naar 28,2 miljard per eind vorig jaar. Per aandeel bedroeg de daling 7,6 procent van 132,41 naar 122,34 euro. Daarmee deed Exor het 6,6 procentpunt beter dan de MSCi Wereldindex.

De kaspositie verbeterde van 3,9 miljard euro negatief naar 800 miljoen euro positief, dankzij het nettoresultaat van 4,23 miljard euro in 2022. Een jaar eerder was dit nog 1,72 miljard euro.

Exor verkocht de herverzekeraar Partner Re voor 8,6 miljard euro per 12 juli.

Exor stelt een dividend voor van 100 miljoen euro, of 0,44 euro per aandeel. Dat is een cent meer dan over 2021. Ook werd de laatste tranche van 150 miljoen euro van een aandeleninkoop ter waarde van 500 miljoen euro vandaag goedgekeurd.

Het bedrijf draagt Nitin Nohria voor als nieuwe voorzitter als opvolger van Ajay Banga, en Sandra Dembeck en Tiberto Ruy Brandolini D'Adda als nieuwe niet-uitvoerende directeuren.

Exor is sinds 12 augustus vorig jaar genoteerd aan Euronext Amsterdam en is sinds 6 december opgenomen in de AEX index. Het bedrijf heeft zijn grootste belangen in Ferrari, Stellantis en CNH Industrial. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Jaarvergadering Exor akkoord met alle agendapunten
  2. Uitbundige korting op het aandeel Exor

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EXOR NV kopen verkopen

56% zegt kopen

9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.