Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips roept opnieuw apneu-apparaten terug

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 8 april 2023 11:31
  Dat oude lichtjes aandeel is maar een duister dubieus aandeel geworden, het blijft daar tobben met een rietje!!
  Het korte beursweekje was voor mij te kort om op winst te komen, als ik er nog een dag als donderdag bij had gehad dan was het net wel gelukt, nu moest ik 3/4% laten gaan, terwijl de aex nipt 1% steeg, dus zat ik in de hoek waar de klappen vallen!!
  De hoofdschuldige was Aperam, recessie vrees drukte hem zwaar in de min, hij plofte 8,83% het ravijn in, de almaar dalende gasprijs hielp daar ook geen moedertje lief aan, trouwers, alle metalen werden grof gedumpt, bij Dalm kan je van het terrein eten, zo schoon is het er, dus vraag naar oud metaal is er zeker!!
  Nog een degradatie aandeel was besi, die leverde 5,57% in, sinds hij in de aex staat vallen de prestaties tegen, ik hoop dat hij weer gauw degradeert naar de amx, ook de andere chippers deden het slecht, helaas had ik met, zowel metaal, als ook chip precies de topzakkers in de porto!!
  Inpost steeg opnieuw dubbelcijferig, terwijl post nl 4,49% verloor, dit lijkt me bepaalt geen beeld van de werkelijkheid, maar dat gebeurt helaas vaak op de beurs!!
  Kpn heeft er weer veel zin in, van de week een dikke plus, 3,06% erbij!!
  Ing blijft tegen de verdrukking in groeien, er waren van de week sterk lovende vooruitzichten, ik kan het niet geloven, internationaal komen de banken in een steeds moeilijker pakket, waar voor hen geen droog brood meer is te verdienen!!, Ing schreef 3,99% groen!!
  De vuilboeren dalen licht op gierigheid, het nog altijd niet geven van dividend, drukte Renewi de kliko in met een min van 0,43%!!
  Gelukkig is nog altijd met stip shelletje de lijstaanvoeder op mijn porto, geholpen door de Opec ontsprong hij de recessie vrees en pluste 4,74% en minimaliseerde mijn verlies daarmee!!
  Op stille zaterdag, maar niet teveel lawaai maken, de groentetuin lokt, doperwten en peulen leggen, uien planten en heel veel zaaien, dan hebben we in ieder geval nog heerlijk gezond eten, als er echt een recessie komt, mijns inziens is die kans giga!!
  Morgen Pasen, de HEERE van dood en leven, is niet in het graf gebleven, als EERSTE overwon HIJ de dood, allen die ZIJN verschijning hebben lief gekregen mogen met HEM in de eeuwige heerlijkheid delen, ik wil zingen van mijn HEILAND, van ZIJN liefde wondergroot, Die ZICH zelven gaf aan het kruishout en mij redde van de (eeuwige) dood!!
  Dinsdag krijgen we weer een korte week, hopenlijk wordt het dan ook echt lente bij mij, heerlijk fris groen, alles!!, SJALOOM!!!
 2. Troef 8 april 2023 16:08
  Zelf heb ik jaren geleden lange tijd in Philips gezeten. Toen ik nu een kleine twee de aandelen weer oppakte was Philips er direct een van. Maar niet voor lang. Heb ze er vrij snel weer uitgedaan. Wel met een behoorlijk verlies. Maar sindsdien is de koers meer dan gehalveerd. Deze week waren de verschillen op Nederlandse beurs groot. De AEX sloot 0,48% hoger terwijl de AMX -3,28% en de AScX -2,77%. Zelf scoorde ik op de mijn AEX fondsen +1,74%, AMX -3,58%. Mijn totaal rendement op alle fondsen was -0,21%. Dat ik niet nog een betere score in de AEX had, was het verlies op ASML -2,91%. Heb deze week kleine positie in Besi genomen. Verwacht dat Besi nog wel iets kan zakken (bodem is nooit te voorspellen), maar kan mij vergissen waarom ik nu alvast kleine positie genomen heb. Mijn drie verzekeraars deden het deze week weer goed (tussen ASR +3,13% en NN Group +1,94%), maar zijn m.i. nog relatief goedkoop. Mijn defensieve hoekstenen deden het goed. Unilever +2,89% en Ahold +1,67% (inmiddels bijna een all-time high qua koers). Maar het zwarte goud (Shell +4,68%) deed het bij mij het best, door de voor mij onverwachte verlaging van de olieproductie door de OPEC. In de AMX heb ik twee fondsen die het deze week slecht deden. AMG -9,89%, erg volatiel fonds. Mooi bedrijf, daarom juist bij zulke daling m.i. koopwaardig. Signity -9,3%, daling komt waarschijnlijk door wat tegenvallende cijfers van Acuity Brands concurrent, uit Amerika. Zelf heb ik er veel vertrouwen in dit bedrijf bij deze koers met een dividend over 2022 van € 1,50.
  Wens een ieder een goede zondag. Vanavond zingt ons mooiste plaatselijke mannenkoor een concert in onze dorpskerk begeleidt door onze eigen organist de mooiste paasliederen en houd onze eigen predikant tijdens dit concert een referaat. En zondag, De Heere is waarlijk opgestaan, want hij is van..... gezien. Hoop dat u hier uw eigen naam in kan vullen. Moet daarbij veel denken aan twee jaar geleden toen ik bijna letterlijk mijn vrouw (1e paasdag 4 april) uit een kunstmatige coma in het UMC Utrecht terugkreeg (zaterdagmiddag ervoor met speciaal IC transport vanuit regionaal ziekenhuis er naar toegebracht) en er met chemo die dag nog begonnen werd ondanks dat men nog niet wist welke vorm van kanker ze had. Onderzoeken daarvoor zouden te lang duren, daar kon niet meer op gewacht worden. Lag aan de beademing (misschien wel van Philips, maar heb daar niet op gelet).
  Vanaf dinsdag veel succes op de beurs. geniet van de koersschommelingen ook als ze je financieel soms wat pijn doen. Meestal komt het daarna weer goed. Je moet tenslotte kopen als een aandeel laag staat en verkopen als ze hoog staan, maar ja het lastige is wanneer is dat precies. Timen is heel lastig en uit ervaring weet ik dat ik daar ook wel eens flink naast zit. Wens iedereen weer het beste.
 3. forum rang 7 jan de vakman 8 april 2023 19:47
  Ja, broeder Troef, vorige week maandagmorgen las ik het wonder dat met je vrouw geschied is op de opstandingsdag van de HEILAND, ook dit wonder is een geschenk van HEM voor jullie, zing en geniet daarom maar heerlijk van HEM, op de veelbelovende zangavond!!
  Op de Goede vrijdag hadden we s'morgens een heerlijk bloedwarm Groot ambassadeur van de HEILAND en sávonds stond de Hoeksteen van de kerk, dus CHRISTUS heel mooi centraal in de dienst, het ging de waarde van aardse aandelen verre te boven!!, SJALOOM!!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

19,406 22 sep
-0,078 -0,40%
Premium

Cijfers Philips ontsierd door teruglopende order intake

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links