Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wat zwakke cijfers Fastned'

'Wat zwakke cijfers Fastned'
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in de tweede helft van 2022 een iets zwakker dan voorziene EBITDA en vrije kasstroom gerealiseerd. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

De brutomarge was in de tweede jaarhelft bovendien was lager dan verwacht, terwijl de operationele kosten juist wat hoger uitvielen, stelde de analist, waardoor de operationele EBITDA 2 miljoen euro lager uitviel dan voorzien. 

De vrije kasstroom was zelfs "significant" lager dan voorzien met een uitstroom van 46,5 miljoen, waar 36 miljoen euro door ING werd verwacht. De consensus mikte op een uitstroom van 26 miljoen euro, maar volgens Hesselink werd hier onvoldoende rekening gehouden met de versnelde uitrol van stations.

Fastned had netto 37 miljoen euro in kas en op brutobasis ging het om 150 miljoen euro. "Dit zou voldoende moeten zijn om de uitrol van stations te ondersteunen in de komende jaren", concludeerde de analist.

ING heeft een Houden advies op Fastned met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,3 procent tot 36,46 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. ossehaas_ 30 maart 2023 09:56
    Koersdoel van €40 is bijzonder gezien de slechtere cijfers dan verwacht een bijzondere redenatie. Fastned heeft en gaat het nog zwaarder krijgen. Overal waar ik de combinatie van tankstation met laadmogelijkheden zie versus de Fastned lokatie is het drukker bij de laadstations van het tankstation. In Nederland hebben ze een zeer grote concurrentie van de tankstations die meer en meer gaan ombouwen. In het buitenland is dat minder het geval, dus als ze daar sneller investeren hebben ze mogelijk nog een voorsprong op hetgeen wat reeds in Nederland gebeurd (is). Verder bijzonder dat de prijsstijging van de stroom niet is meegenomen, dus dan valt die omzetstijging eigenlijk wel weer mee. Zou eigenlijk interessanter zijn wat de hoeveelheid stroom is die in een periode is geladen vs voorgaande periode.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FASTNED

31,000 26 mei
-0,300 -0,96%
Premium

Fastned stelt teleur en nieuwe waarschuwing ligt op de loer

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links