Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: betalingsapp Block rommelt volgens shorter met gegevens

Update: betalingsapp Block rommelt volgens shorter met gegevens
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Block dalen donderdag 16 procent, nu de in de VS gevestigde shorter Hindenburg Research beweert dat de betalingsapp rommelt met zijn gebruikersgegevens en de frauduleuze activiteiten op zijn platform niet onder controle heeft.

Een rapport van Hindenburg stelt dat de accounts van Block, waarvan Jack Dorsey mede eigenaar is, waarschijnlijk tussen de 40 en 75 procent bestaat uit valse en dubbele registraties.

Block noemde het rapport donderdag in een reactie "feitelijk onjuist" en "misleidend" en kondigde aan juridische stappen te zullen ondernemen tegen Hindenburg Research.

Hindenburg verdient geld door te "shorten", of te wedden tegen een aandeel waarover het schrijft. Het rapport is vrij beschikbaar op de site van Hindenburg.

Block zei in zijn meest recente kwartaalverslag in februari dat het aantal actieve gebruikers in december tot 51 miljoen per maand is gestegen, een sprong van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf definieert actieve gebruikers als klanten die ten minste één transactie hebben verricht, maar "een alias kunnen delen met een of meer andere actieve transactieaccounts".

Het rapport van Hindenburg stelt verder dat Block fraude faciliteert door gebruikers die betrapt zijn op criminele activiteiten of andere verboden activiteiten zoals seksuele uitbuiting, niet te weren. De shorter haalt nieuwsberichten, klachten van het ministerie van Justitie en opmerkingen van werknemers aan als bewijs van Block's lakse naleving.

Block erkende in zijn kwartaalverslag dat de sterk geautomatiseerde aard van de activiteiten het bedrijf vatbaar maakt voor oneigenlijk gebruik, waaronder oplichting en fraude.

Verder is Hindenburg ook totaal niet te spreken over de overname van Afterpay door Block in 2021 voor 29 miljard dollar. "De acquisitie flopt", stellen de analisten, die wijzen op de steeds grotere verliezen die het bedrijf lijdt.

Update: om reactie Block toe te voegen en actuele koersreactie.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BLOCK INC. A 100% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 23 maart 2023 21:04
  quote:

  Jalen schreef op 23 maart 2023 17:41:

  Is dat niet handelen met voorkennis? Eerst short gaan en vervolgens een fraude melden. Niet echt een hele integere manier van handelen. Maar ja, shorters.


  Dat geldt alleen als het gaat om informatie die op oneigenlijke wijze uit het bedrijf zelf is verkregen. Als jij je informatie uit andere bronnen put is er geen enkel probleem. Dan ben je gewoon slimmer dan de rest.
 2. Tikka 23 maart 2023 21:57
  quote:

  Jalen schreef op 23 maart 2023 17:41:

  Is dat niet handelen met voorkennis? Eerst short gaan en vervolgens een fraude melden. Niet echt een hele integere manier van handelen. Maar ja, shorters.
  Is het handelen met voorkennis als je een geweldige kans in een bedrijf hebt gevonden in je eigen onderzoek en long bent gegaan?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BLOCK INC.

54,140 30 mei
-1,010 -1,83%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links