Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Rusland omzeilt westerse sancties'

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Kees1 4 maart 2023 14:32
  Een van de problemen bij de sancties is dat het Westen veel minder vrienden heeft dan door de leiders van het Westen werd gedacht.
  Van China kon je wel verwachten dat het geen sancties zou opleggen. Van Turkije, India, Indonesië, Zuid-Afrika, Brazilië en Saoedi-Arabië is dat een tegenvaller.
  Hierdoor zijn de sancties niet effectief en schiet met name Europa in de eigen voet.
 2. Ibou 4 maart 2023 22:19
  Het is onmogelijk om die sancties waterdicht te maken. Het is echter ook onmogelijk dat het gesanctioneerde land er van kan profiteren, het gaat altijd minder. Er blijft natuurlijk een hoop geld aan de strijkstok hangen als producten via allerlei omwegen illegaal hun weg vinden naar het gesanctioneerde land. Dat is het geld dat het gesanctioneerde land er extra voor neer zal moeten tellen. Voor het westen geldt ook dat de parallelhandel de negatieve effecten verkleint, maar nooit helemaal weghaalt. Dat er toch olie en gas uit Rusland bij ons terecht komt is alleen maar gunstig. De prijs die Rusland ontvangt is gegarandeerd een stuk lager dan wanneer er veel meer Russische olie van de markt zou verdwijnen en er daardoor een ernstig tekort zou ontstaan. Er is in wezen een optimum waarbij de opbrengsten voor Rusland geminimaliseerd zijn. Maar goed, dan gaat om het geld. Dat met die chips gaat om de capaciteit om wapens te maken. Misschien is het een idee moeilijk detecteerbare defecte chips stiekem door te laten...
 3. forum rang 6 Rowi62 4 maart 2023 23:26
  Al in mei en juni kon je op twitter zien en lezen dat er enorme rijen vrachtwagens via Georgie naar Rusland reden. NIet om te smokkelen maar omdat de leveranciers elders zitten (niet via Polen meer).

  Georgie die zo graag EU land wil zijn maar waar de zittende machthebber (oligarch) pro Rusland is.
 4. G.errit@ 5 maart 2023 10:41
  Heineken heeft toch kort geleden voor een kapitaal geïnvesteerd in Rusland, hoezo sancties.
  Olie uit Rusland word op zee overgepompt naar andere boten en komt gewoon aan in het westen.
  Alleen het westen voert sancties uit tegen Rusland, zo'n 800 miljoen mensen, de rest, zo'n 6.8 miljard mensen doen hier niet aan mee.
 5. forum rang 7 suske wiet 5 maart 2023 10:58
  Er zijn al een deel van bedrijven die hun terug getrokken hebben uit Rusland .
  Er zijn bedrijven die gewoon blijven ;
  Uiteindelijk beginnen de sancties toch te werken .
  De economie mist nu toch bepaalde producten .
  Maar de Chinees helpt Rusland veel meer dan we denken .
  Wij krijgen nog een hoop vluchtelingen op onze nek en dat doet de vrede onder eigen bevolking niet goed .
  En dat is juist de bedoeling van Rusland
  Verdeeldheid en cyber

 6. forum rang 4 taurus86 5 maart 2023 11:41
  Poetin is een schaker en het Westen zijn Dammers en hebben zich laten verlokken tot een potje schaken. En nog wel Snelschaken.
  Ziet nou niemand, dat Rusland een superrijk land is, dat alleen nog verder ontgonnen moet worden? Dus ze de voet dwars zetten, is dwaasheid.
  Het verarmende Europa - met werkelijk armoede waar van weggekeken wordt - zou zichzelf eens een aantal fundamentele vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld: De Europese Commissie is 50Plus en ouder, met vrijwel allemaal gesjeesde politici. Nuttig;Nodig;Waarom???
 7. forum rang 6 Jestbread 6 maart 2023 07:46
  quote:

  ruchhouwer schreef op 4 maart 2023 18:51:

  Moet de kop niet zijn westen omzeilt eigen sancties? De sancties zijn door het westen opgelegd jammer dat geld voor diegenen die dit mogelijk maken belangrijker is dan principes en indirect weinig hebben met de toekomst van de wereld.
  Precies.

  Roeptoeters hier die denken dat Rusland floreert. Hou toch op zeg. Een staat in verval die het aan het uitstellen is. Zal alleen maar daling kennen terwijl het Westen er vooralsnog sterker uitkomt. Zowel economisch als militair.
 8. forum rang 6 Jestbread 6 maart 2023 07:51
  quote:

  taurus86 schreef op 5 maart 2023 11:41:

  Poetin is een schaker en het Westen zijn Dammers en hebben zich laten verlokken tot een potje schaken. En nog wel Snelschaken.
  Ziet nou niemand, dat Rusland een superrijk land is, dat alleen nog verder ontgonnen moet worden? Dus ze de voet dwars zetten, is dwaasheid.
  Het verarmende Europa - met werkelijk armoede waar van weggekeken wordt - zou zichzelf eens een aantal fundamentele vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld: De Europese Commissie is 50Plus en ouder, met vrijwel allemaal gesjeesde politici. Nuttig;Nodig;Waarom???
  Ongelofelijk wat een quatsch. Het superrijke Rusland, waar de gemiddelde Igor een jaar of 60 wordt en zich dooddrinkt na een miserabel leven. Wat een weelde.

  Vooralsnog daalt de Russische economie en houdt Europa nog altijd zijn hoofd boven water? En waarom? Omdat er hier kennis naartoe komt, er technologie is. Niet voor niets zijn de slimme Russen al in grote getale vertrokken naar economieën met meer kansen. De afzetmarkt Europa is niet zomaar 1 op 1 te vervangen door het bijvoorbeeld maar integraal naar China te pompen. En als ze dat doen is het voor de helft van de prijs. Tijdelijk door hoge gas en olieprijzen gered, maar dat blijft zo niet. De EU heeft er goed aan gedaan om die lijnen min of meer door te snijden. Dat effect zal blijvend zijn. Rusland kampt al vele jaren met een dalend bevolkingsaantal, wat alleen maar versterkt wordt op deze manier.

  Bijzonder dat dit 6 duimpjes krijgt. Rusland is in verval, nu wordt het tijd dat men dat hier ook eens gast inzien in plaats van achter die wanstaltige Poetin aan te lopen. Poetin de meesterschaker, terwijl hij dacht in een paar dagen klaar te zijn en hij z’n mannen als kanonnenvoer zonder munitie naar het front stuurt. Wat een strateeg zeg! Schaken op hoog niveau..
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links