Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL schrapt honderden banen en stelt tweede tranche aandeleninkoop uit

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 24 februari 2023 12:26
  Gisterenavond was het nieuws over Bpost er met de melding dat het dividend van 39 naar 40cent ging, terwijl mij die cijfers helemaal niet tegenvielen en als die verwachtingen van die analisten uitkomen, dan heeft postnl helemaal niet slecht gepressteert in een 10x moeilijkere periode voor hen!!
  Het dividend zal best wel dalen, maar al wordt het dan 20cent, dan nog heb je een dividend rendement van meer dan 10%, ik teken er voor!!
 2. forum rang 6 Jestbread 24 februari 2023 13:47
  quote:

  Mwah schreef op 24 februari 2023 13:16:

  Hoe duurder de postzegel, hoe minder brieven er verstuurd worden.
  Kwestie van jezelf uit de markt prijzen.
  Tijd om de naam te wijzigen in PortNL
  Het is 2023! Denk je nu echt dat mensen meer brieven gaan versturen als deze de helft lager zou liggen? Hoogstens 10% meer op 50% minder prijs. Dat men dit nog steeds niet snapt heeft nooit opgelet bij economie.
 3. RonaldB 24 februari 2023 20:24
  De afname van marktaandeel bij pakketten is volgens mij vooral te danken aan het piekperiode toeslag die PostNL heeft ingevoerd. De grootste pijn is daar waarschijnlijk al genomen, dus of het afschaffen hiervan nog zinvol is, dat is de vraag. Je kan je afvragen of dit misschien niet meer kwaad dan goed gedaan heeft.

  Verder gaan we het maandag wel zien, mijn natte vinger schatting is 17 cent dividend, dus nog 3 cent slot dividend, neerwaarts kan dat 3 cent schelen, opwaarts verwacht ik niet dat dit meer dan 3 cent hoger zal zijn, want ik heb al rekening gehouden met 25m aan minder aandelen, i.v.m. het 1ste deel van het opkoopprogramma.

  Wat de koers gaat doen, daar waag ik geen voorspelling aan, denk dat dit vooral van het doorgaan van het 2de gedeelte van het opkoop programma afhangt, en ook wel van de verwachtingen voor 2023, al vind ik dergelijke verwachtingen een wassen neus, niemand weet wat de toekomst in petto heeft. Wat mij betreft zou het dividendbeleid aangepast kunnen worden waarbij het stockdividend afgeschaft wordt, eventueel met enige verlaging van de pay-out ratio, er is dan ook geen directe noodzaak voor het opkoopprogramma.
 4. forum rang 5 Jason Voorhees 27 februari 2023 08:17
  Benieuwd of we weer richting 1,- euro gaan, 1 ding is zeker 5,75,- euro wordt nooooooit meer gehaald, niet op eigen kracht, niet door overname never noooooit. Die ontslagen is wel heel wrang cynisch, na alle commotie daaromtrent, onbegrijpelijk hoe je zo toch als management iedere keer verrast wordt, zal toch wel.iets met kwaliteit en visie te maken hebben;-)
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

2,018 29 sep
+0,060 +3,09%
Premium

PostNL gaat nieuwe herstelfase in

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links