Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 11 februari 2023 11:00
  De beursupdate geeft aardig het beeld van de week weer, shell de grootste stijger, hij zorgde er bij mij voor dat ik de aex toch nog een pakje slaag gaf, die ging +1,52%, ik zat tegen de 2% en dat kwam voor het grootste deel door shell, die ging 6,67% hoger, er waren weer veel negatieve fit verhalen rond shell, hun bestuurders moeten nu den bak in omdat ze ons van warmte en rijbrandstof hebben voorzien, de ongelofelijke criminelen!!, ons lief klimaatcomplot vergeet maar eventjes dat door hun schuld, naast de oorlog in Oekraine er nu files kolenboten over de Rijn varen richting Duitsland en dat het spoor een vracht nieuwe kolenwagons inzet, op de Betuwelijn, om zo veel mogelijk heerlijk super schone klimaat vriendelijk fossiel(kolen) naar de oosterburen te brengen, als ze niet alle nieuwe olie en gasproductie hadden tegengehouden, dan had het 10x schoner en voordeliger gekund, wordt het niet eens tijd, dat de echte klimaatboeven, van green peace, milieu defensie en de rebellieten, achter de tralies verdwijnen, voor het blokkeren van haalbaar en betaalbaar groen!!
  Mijn aandelen transitie kreeg een zware dreun gisteren, aperam, kwam zoals verwacht, met dunne cijfers over kw4, bij arcelor was de reactie mild positief, bij aperam agressief negatief, mijn halve jaarwinst ging aan bonken, jammer dat ook veel van die analistjes nog nooit een stukje rvs in hun handen hebben gehad, dat zou hun analyses beter en juister maken, ervaring is tenslotte de beste leermeester, aperam duikelde van de week 6,68% naar beneden, toch ga ik het prachtige dividend en ook dat van shell gebruiken om er nog wat bij te kopen, want de kans dat aperam verder gaat stijgen is veel groter dan dat hij veel onderuit gaat, de beste metaal analisten, die wel heel veel door hun handen laten gaan, de Dalmieten, geven groen licht voor de beide metalen op het koersbord en hun oordeel blijkt altijd veel juister, dan dat van die bordpapieren mannetjes!!
  Besi was het minst smakelijke chipje -6,02%, al waren die andere ook niet om te pruimen, bij besi heb ik wel hoop op een sociaal, aandeelhouders vriendelijk dividend, liefst per kw beschikbaar gesteld, dat hoort natuurlijk bij zo'n mooi modern topbedrijf!!
  Dat Engelse bankje heeft zeker Brexeritus, gisteren was post nl aan de beurt voor een vernietigende analyse, dat sloeg mijn jaarwinst, bijna volledig in puin -7,09%, dat krijg je als je het negatieve zo sterk overbelicht, dat je het positieve niet eens meer ziet!!
  Dat enige Koninklijke bedrijf dat ik nog heb KPN deed het wel aardig +1,31%, alleen is het jammer, dat als hij het goed doet, het grootste gedeelte van de beurs dan drama is!!
  Ze dwepen allemaal wel met dat half mank staatsbankje ABN, maar ING doet het gewoon op eigen kracht veel beter, alleen moeten die jongens eens een risicocursus volgen, want ze branden hun vingertjes, nogal eens, van de week dus duidelijk niet +3,54%!!
  Die leverancier van staalharde blauw/groene vuilbakken, liet gelukkig die gezellige kleur weer overheersen +1,68%, de trend is weer duidelijk omhoog!!
  Vandaag niet verder gaan met het aller domste werk, omdat het niet meer kan, al achteruitboerend ben ik toch aan de finish gekomen, de tuin ligt weer gereed voor hoog rendements zeer gezonde smakelijke voedsel productie, ik hoorde weer een diep droevig verhaal over zo'n beurs spitter!!
  Morgen heerlijk rusten van gedane arbeid, onze eigen herder zal wel weer voor een smakelijke rijke WOORD traktatie zorgen , sávonds komt een herder met een verdachte naam, toch denk ik dat ook hij die kunst van WOORD trakteren verstaat, als ze ons dan ook nog eens op een stel mooie Bovenstemmers trakteren, dan wordt het met recht een Feestdag!!
  Maandag is het cijferstilte, maar dinsdag gaan de stroppen weer los en verder in de week ook, dan lost het beursschip weer een lading cijfers over ons heen, hopenlijk doen die de koersen tot aan de sterren stijgen, dan worden die beursdemonstranten, misschien zo wijs, dat ze gaan zeggen; zo makkelijk geld verdienen kunnen wij ook!!, SJALOOM!!!
 2. Troef 11 februari 2023 17:27
  [quote alias=jan de vakman id=14650057 date=202302111100]
  De beursupdate geeft aardig het beeld van de week weer, shell de grootste stijger, hij zorgde er bij mij voor dat ik de aex toch nog een pakje slaag gaf, die ging +1,52%, ik zat tegen de 2%

  Jan kan aardige verhalen schrijven maar rekenen is toch duidelijk wat minder bij hem.
  De AEX eindigde deze week op 752,22 (vrijdag 10 febr. slotstand), terwijl de slotstand van de AEX vrijdag 3 februari 763,86 was. Dit betekent een daling van 11,64 punten ofwel -/- 1,52%. Hij zat tegen de 2% (-/- 2%?).

  Ach ben vast een kniesoor die hierop let. Gaat er gewoon om als de de AEX maar verslaat of het nu in stijgen of dalen is. Dat maakt niet uit toch?

  Goede zondag Jan. Zorg (en dit zeg ik ook heel hard tegen mijzelf) dat je niet als de rijke jongeling bedroefd bij de Heere Jezus weggaat omdat je geen afstand kan doen van je aardse goed (aandelen).
 3. forum rang 7 jan de vakman 11 februari 2023 20:30
  Ja Troef je hebt wel gelijk, het pakje was een geducht pak slaag voor de aex, ik heb om een mij duistere reden, van de min een plus gemaakt, bij mij was het wel echt een plus(door shell) en wat je zorg betreft, ik heb eens onder het gehoor van een heerlijke evangelische broeder gezeten, die zei, als je last hebt van de Mammon( de geldgod), geef dan maar eens weer meer weg, dan smeert hij hem weer, een zeer wijze raad, waar ik altijd naar hoop te handelen, een rijk gezegende Zondag met veel waarde voor de eeuwigheid toegewenst!!
 4. forum rang 7 jan de vakman 25 februari 2023 12:10
  Ja, het leek een groene week te worden voor mij, maar toen steeg de inflatie in Amerika precies 0,1% in januari en dan moet natuurlijk boem, rinkeldeking heel de beurs in elkaar storten, bij zo'n dramatische verhoging en kwam ik toch nog uit op een klein verliesje, niet zoveel als de aex, die stortte 2,44% naar beneden, bij mij was het meer een struikeling -0,3%, de schade viel mee door dat mijn ouwe vlammetje; Buitengewone Exxelente Suprieure Idool die toch weer een weekwinst van4,4% op het koersbord toverde, al verspeelde hij gisteren ruim de helft van zijn cijferwinst, nu ja, die andere 2 stonden vet rood en als je als goed sociaal bedrijf 93% van je winst weggeeft, als dividend, dan zegt dat toch wel, dat je je zaakjes op orde hebt, op koers ligt en heel veel vertrouwen in de toekomst hebt, waarvan acte!!
  Alleen de vuilboer renewi kwam ook groen +1,25%, nou, de rommel in stadspark Breda was giga en het gezang steeg tot een enorm hyenagebrul, dat tot in de wijde omtrek te horen was, ook wij pikten, als heel weinige normaal uitgedoste mensen een graantje mee van het renewi succes!!
  De rest van mijn fondsen geven geen rede tot uitzinnige vreugde, defensief KPN liet 0,92% gaan, ondanks de belofte, dat binnen korte tijd al hun klanten van het koper afgaan en worden overgezet op supersnel, megabreed glasvezel, nou hun prestaties op koper stemmen bij mij tot volle tevredenheid, dus die overschakeling, maakt de prachtige zingvideo's op you tube nog veel mooier!!
  Ing roeide tegen de stroom in overal gingen de rentes omhoog, door die waardeloze absurde FED dreiging, Ing leverde 2,16% in!!
  Ook metaal is uit de gratie, als er weer overal inflatie en rentespoken opdoemen, aperam verspeelde bijna 2%, arcelor 1,42% en amg zelfs 2,66%, bij Dalm kan je van het terrein eten, het is er brandschoon, dus is de vraag naar oud metaal mega en zijn de prijzen goed, bij deze gasprijzen, wordt het waarschijnlijk weer lonend om van oud metaal, nieuw te maken!!
  Shell moest ook weer wat terug, het sentiment is nogal onterecht behoorlijk tegen de grote olie en gas boeren, zij krijgen de schuld van de hoge prijzen, die door hardnekkige beleidsfouten zijn ontstaan, shell leverde 0,96% in, als het aan shell had gelegen, dan hadden wij niet zonder olie en gas gezeten, toen beultje Poetin de kranen dicht draaide!!
  Maandag komt tante Herna met de postcijfers, die zullen net als bij Bpost, niet daveren, al vielen die, mij niet eens tegen, het resulteerde bij de Zuiderburen in een klein minnetje, het analistjeskoor vond de out look niet goed, tsjonge zeg, dat is wel een hele slimme constatering, de post en pakketten jongens kampen momenteel met forse tegenwind, tante Herna heeft altijd haar bekje wel bij zich, misschien kan ze de weekmin van4,32%,om kletsen in een dubbele plus, hoop doet leven, zeg ik maar!!
  Vandaag eigenlijk snoeidag, maar ik durf niet best, de weerprofeten hebben het voor de komende week, zelfs over matige vorst en het maantje staat ook gunstig voor dat vorstverhaal, daarom wacht ik toch nog even denk ik, snoeiwonden vriezen makkelijk in en dan bereik je niet wat je wilt!!
  Morgen, de 2e lijdenszondag, de HEILAND wist precies wat er met HEM voor aller vreselijks ging gebeuren en voorzegde dit Zijn discipelen met alle details, toch ging HIJ deze Via dolo rosa uit wonderheerlijke liefde voor ons, ik wordt altijd ongelofelijk blij van ZIJN weergaloze liefde voor mij en wil Hem hier eeuwig voor danken en eren!!
  Maandag hoop ik dus dat dat goedgebekte wijfje ons een ultra groene weekstart gaat bezorgen en dat dat de toon zet voor heel de week, SJALOOM!!!
 5. forum rang 6 'belegger'' 25 februari 2023 13:35
  quote:

  jan de vakman schreef op 25 februari 2023 12:10:

  Buitengewone Exxelente Suprieure Idool ..... en als je als goed sociaal bedrijf 93% van je winst weggeeft, als dividend, dan zegt dat toch wel, dat je je zaakjes op orde hebt, op koers ligt en heel veel vertrouwen in de toekomst hebt, waarvan acte!!
  Met hun dividend hanteert Besi een soort 1 op 1 winstdeling. Dat doen ze altijd en staat mijns inziens los van het vertrouwen in de toekomst. Daarvoor hebben ze andere knoppen om aan te draaien.

  Besi financiert zich met converteerbare obligaties. Een jaar geleden hebben ze nog een nieuwe serie uitgegeven. Niet omdat de kas leeg was, maar hun timing was wel goed zo voordat de rentes verder opliepen. Uit die serie had ik destijds de leningcomponent afgeleid en Besi zou volgens mij iets van 6,3% rente moeten betalen op een gewone lening. Eind 2022 had Besi nog ruim €650 miljoen in kas. Ze kunnen dus voorlopig vooruit, ongeacht of de markt een kwartaaltje eerder of later weer aantrekt.

  Het is elke keer weer een genot om te lezen over je nuchtere kijk op diverse zaken en het persoonlijke sausje dat je erover gooit, mijn dank daarvoor. Het valt mij op dat je werkt met een geconcentreerde (Nederlandse) portefeuille. Heb je ook weleens ASML of bijvoorbeeld een Amerikaans Big Tech aandeel overwogen? Niet dat het moet. Ik ben gewoon benieuwd. Zelf neig ik ook steeds meer naar enkele Nederlandse aandelen, maar voor de spreiding aangevuld met ETF('s) en een beleggingsholding.
 6. Troef 25 februari 2023 15:28
  [quote alias=jan de vakman id=14674854 date=202302251210]
  Ja, het leek een groene week te worden voor mij, maar toen steeg de inflatie in Amerika precies 0,1% in januari en dan moet natuurlijk boem, rinkeldeking heel de beurs in elkaar storten, bij zo'n dramatische verhoging en kwam ik toch nog uit op een klein verliesje, niet zoveel als de aex, die stortte 2,44% naar beneden, bij mij was het meer een struikeling -0,3%,

  Denk dat bij veel beleggers de winst van de afgelopen week verdween als sneeuw voor de zon. Al deed ik het dan deze week iets beter dan de AEX. Maar mijn min was wel circa 1,4%. Mijn aandeel wat deze week de grootste steek lieten vallen was Ebuso (-7,1%). Dit duurzame bedrijf geeft regelmatig behoorlijk hoge resultaten alleen, te vaak met een - teken ervoor. Voor mij lieten de verzekeraars het ook flink afweten. (Aegon -/- 6,8%, NN -/- 6,2% en ASR -2,5%). Besi was zoals Jan al schreef positief. Maar ASMI en ASML waar ik naast BESI ook in zit, zorgden voor mij toch dat ik in deze sector ook geen winst maakte. Naast Besi was deze week alleen Ahold dat groen de week uitging.

  Veel succes volgende week allemaal en bedenk er zijn veel belangrijkere zaken in het leven dan aandelen. Laten wij daarom uitkijken naar morgen. Moge het een gezegde dag worden voor iedereen.
 7. forum rang 7 jan de vakman 25 februari 2023 16:23
  Belegger en Troef, asml heb ik stevig in de porto gehad en hem met goede winst weer verkocht, maar ik vind de k/w verhouding te hoog, asmi heb ik nog meer aan verdiend, mijn voorkeur gaat uit naar besi omdat hij veruit de goedkoopste is gebleven( vroeger liep de koers zo ongeveer gelijk met asmi!!), besi is wijd en breed de beste dividender van de 3, al kan het per jaar enorm schelen wat de hoogte betreft, afhankelijk van de dan gedraaide winst en wat die 93% betreft; een bedrijf dat niet goed in zijn vel zit doet dit beslist niet!!
  Amerika heb ik nooit overwogen, ook in Nederland is zat leuks voor handen en ik steun graag de BV Nederland!!
  Ebusco heb ik even in de porto gehad, maar waar de bodem zit??, om opnieuw in te stappen weet ik niet, zulke opstartende bedrijven, hebben in de beginfase veel voor zichzelf nodig en zijn dus vaak mager naar hun aandeelhouders, vaart wel!!
 8. forum rang 7 Dividend Collector 25 februari 2023 17:40
  Mijn aderlatingen deze week waren Flatexdegiro, B&S Group en Just Eat. Ik beleg voornamelijk in waardeaandelen met een goed dividend, maar ik wil daar ook wat groei tegenover zetten. Deze 3 keuzes zijn echter slecht gebleken. Gelukkig staan daar ook goede picks tegenover.
 9. forum rang 6 'belegger'' 25 februari 2023 18:00
  Hoe Besi in zijn fel zit, trek ik niet in twijfel. Ik heb zelf aandelen en zie de toekomst rooskleurig in. De aandeelhoudersbeloning is bij dit bedrijf een samenspel van (1) dividend, (2) de (eventuele) verwatering bij conversie en (3) aandeleninkoop. Ook in mindere tijden zou Besi de winst kunnen uitkeren als dividend. Bij nieuwe financiering zouden ze ook nog een lage rente kunnen blijven bedingen. Het verschil zullen ze dan als water bij de wijn moeten doen in de conversiekoers. Niet het dividend maar de aandeleninkoop zie ik als sluitstuk. Zo geven ze bijvoorbeeld zelf aan dat ze met aandeleninkoop (deels) de verwatering bij conversie weer compenseren.

  Aalberts heb ik ook. Dat zou jou misschien ook kunnen aanspreken als oud bouwvakker met een groen hart. Ze halen 60% van hun omzet uit het leveren van allerlei materialen voor de duurzame bouw. Voor de rest doen ze nog iets met bijvoorbeeld oppervlaktebehandeling en zijn ze toeleverancier voor de halfgeleider industrie. Zo leveren ze bijvoorbeeld trillingsvrije componenten aan ASML. Het dividendrendement ligt wel een stuk lager dan je andere spelers en de beurskoers kan flink bewegen. Maar het is in mijn ogen een degelijk bedrijf, ze zitten in de juiste groeimarkten en hebben een redelijke waardering. De beurskoers is recent flink hersteld, na een beroerd 2022.

  Volgens mijn gegevens betaal je voor Stellantis ongeveer 3 keer de winst en krijg je een kleine 8% dividend dat voor de belastingdienst als Nederlands dividend wordt gezien. Laatst kwamen ze met het bericht dat ze in Europa meer elektrische auto's hadden verkocht dan Tesla.

  Van Lanschot betaalt zo'n 6,5% dividend. In 2023 willen ze net als afgelopen jaar weer kapitaal teruggeven. Als de toezichthouder daar ook dit jaar weer mee akkoord gaat, wordt er in 2023 zo'n 13,5% aan de aandeelhouder uitgekeerd. Misschien wil je niets met financials van doen hebben. Het gaat hier voornamelijk om een vermogensbeheerder. Of Stellantis en Van Lanshot een value trap zijn, moet nog blijken

  Met Shell kunnen we elkaar de hand schudden, net als met Besi. Dan heb ik nog Acomo, maar ik zit te kijken of ik dat deel ergens anders bij wil stoppen. ASML heb ik ook, een mooi degelijk bedrijf maar ik heb toch ook een lichte voorkeur voor Besi vanwege de hogere marges en Hybrid Bonding. Verder heb ik nog Microsoft, Enphase, Berkshire en twee ETF's maar dat terzijde. Ik wens je alvast een gezegende zondag.
 10. forum rang 6 'belegger'' 25 februari 2023 18:57
  quote:

  Dividend Collector schreef op 25 februari 2023 17:40:

  Mijn aderlatingen deze week waren Flatexdegiro, B&S Group en Just Eat. Ik beleg voornamelijk in waardeaandelen met een goed dividend, maar ik wil daar ook wat groei tegenover zetten. Deze 3 keuzes zijn echter slecht gebleken. Gelukkig staan daar ook goede picks tegenover.
  Dat je waarde en groei wilt combineren snap ik, dat is ook mijn insteek.

  Wat ik van B&S van verre afstand verneem, is de Governance één grote puinhoop en hoort dat bedrijf volgens mij niet op de beurs. Just Eat kan misschien wel groeien, maar ik vraag mij af of de marges ooit interessant worden of dat het altijd een vechtersnarkt blijft. Ik ben niet tegen vernieuwing, maar veel afhaaltentjes hebben hun eigen website en een telefoon. Persoonlijk zie ik ook liever dat mijn geld bij de lokale horeca ondernemer terecht komt, maar dat kun je ook loskoppelen van het beleggen. Sorry als ik er nu met gestrekt been in ga, want ik bedoel het echt niet tegen jou persoonlijk. Maar in mijn optiek voegen deze bedrijven helemaal niets toe aan de maatschappij.

  Dat je met een financiële partij een graantje mee wilt pikken zonder de risico's en complexiteit van de balans van een bank of verzekeraar snap ik wel. Een beetje het idee dat je niet in goud belegt, maar in het bedrijf dat de pikhouwelen levert. Dat kan bijvoorbeeld met een broker, een beursuitbater, een market maker, een vermogensbeheerder, misschien fintech of nog iets anders. Bij FlatexDeGiro heb ik persoonlijk iets tegen hun systeem van effectenbewaring, maar dat is vanuit de klant. Als belegging heb ik er nooit naar gekeken, maar voor hetzelfde geld ziet dat er goed uit. Dat weet ik dus niet.

  Als je naast je waardebeleggingen iets zoekt met groei, is zoiets als het Belgische Sofina dan misschien iets voor je? Vergeleken met bijvoorbeeld Prosus heb je een veel evenwichtigere spreiding over honderd(en) participaties, veelal startups. De grootste belangen zullen richting de 5% weging hebben en als het een keer echt oploopt misschien een keer 10%.

  Reeds winstgevende groei weet je volgens mij prima zelf te selecteren.
 11. forum rang 7 jan de vakman 25 februari 2023 21:44
  Belegger, Aalberts en van Lanschot heb ik beiden in de porto gehad, maar vind ze nu best duur om te kopen, meestal komen anderen dan op het idee om winst te nemen, dan ga je verlies draaien en dat wil je natuurlijk niet, besi wordt trouwers ook weer duur, ik heb mijn top kooplimiet bij 70€ gelegd, dus hij gaat bij mij op de waakvlam!!
  Nu ga ik nog heerlijk een uurtje Bovenstemmen, met Genemuiden bijv, daar smelt mijn hart altijd van, een rijk gezegende zondag toegewenst!!, SJALOOM!!!
 12. forum rang 6 'belegger'' 26 februari 2023 17:09
  quote:

  Dividend Collector schreef op 26 februari 2023 16:42:

  Bedankt belegger voor je reactie. Ik zie bij IEX een koersdoel van 270 euro en een huidige koers van 228 euro, waar dit aandeel normaliter met een premie noteert. Ik ga er de komende week eens verder naar kijken.
  "Via een durf- kapitaalfonds investeerde Boël ook in prille bedrijfjes met ondertussen iconische namen als Yahoo!, Google, YouTube, LinkedIn, Instagram en WhatsApp."

  derijkstebelgen.be/nieuws/corona-ook-...

  Dat durf- kapitaalfonds is Sequoia.
 13. forum rang 7 jan de vakman 4 maart 2023 12:01
  Je snapt het niet, de rente giert omhoog, dan duikt, normaal gesproken, de aex naar beneden, maar in deze zeer onrustige beurstijden, werken die oude wetmatigheden niet meer, de aex ging vrolijk mee omhoog, hij eindigde 1,90% in de plus en bij mij was de boel nog een stuk vrolijker, want ik kon zo ongeveer, de helft meer plus noteren!!
  Echte gangmakers had ik niet, mijn meeste fondsen, hadden er gewoon zin in van de week, shell, die er weer een mega groen laadpalen project bijkoopt, schreef bijna +3%, zal hij dan nu eindelijk op gaan stomen naar de 30€ kaap?, bij zo'n supertanker gaat alles nogal traag, dus geduld is een schone zaak bij shell!!
  De chipjes dansten op alle manieren de builtjes uit van de week, besi eindigde bij mij met +3,89% toch op de eerste plaats, ik heb de dip nog maar weer benut om er een paar bij te kopen!
  Het beste bankje van europa, wist ten gevolge van oplopende rentes 3,78% bij te schrijven, hij doet het als goed dividend aandeel altijd al aardig, die nieuwe baas van de commissarissen zal het dividend, nog wel een zetje in de goede richting gaan geven, kopen dus!!
  Aperam begint ook terug te groeien naar vroegere toppen van boven de 50€, zo ver zijn we allang nog niet, maar China en de energie transitie duwen mijn beste dividender gewoon omhoog +3,46%, zijn grote broer scheurde hem met bijna 3dubbele snelheid voorbij, als je bij Dalm komt dan snap je het arcelor verhaal wel, alles verdwijnt binnen de kortste keren en de prijs van oud ijzer zit weer in de lift, als die Chinese toppers tot enorme groeispurten besluiten, dit weekeind, dat breken er weer gouden tijden aan voor arme metaal recyklers, denk ik!!
  Kpn is toch een beetje traag met dat supersonische glasvezel bij ons, daardoor zakte hij net rood - 0,09%!!
  De vuilboeren hebben het toch beter dan de echte boeren, zij worden niet verlamd door allerlei absurde onwerkbare regels, daarom ging renewi toch + 0,6%, misschien moeten die echte boerenjongens ook nog wel meer richting recykling denken voor een groene toekomst!!
  De spekgladde tante Herna kon toch de mega problemen, niet onder tafel praten bij Post nl, de tegenwind is eigenlijk wel een gevaarlijke storm, als ze geen pensioen meevaller hadden gehad, dan waren de jaarcijfers dik rood geworden, om het tij te keren worden ook de aandeelhouders stevig geraakt, geen eigen aandelen inkoop meer en een miniscuul slotdividend van 2cent, daarmee verliest Post nl voorlopig zijn aantrekkelijkheid en wordt waarschijnlijk tot minstens 2024 dood kapitaal, daarom heb ik hem een heel stuk terug gesnoeid in mijn porto, ten gunste van aperam en besi, post nl verloor van de week 2,89%, dat valt eigenlijk nog mee, het verwijt dat post nl marktaandeel, door slecht beleid verliest is waanzin, post nl is een goed sociaal bedrijf, daar hangt een prijskaartje aan, concurrenten nemen het niet zo nauw met hun personeel en halen over hun ruggen, meer marktaandeel!!
  Vandaag de fruitbomen snoeien, zodat de goede takken en knoppen volop licht en ruimte krijgen om veel mooie vrucht te dragen, je beursporto, moet je ook zo nu en dan een goeie snoeibeurt geven, alle niets opbrengende rommel in de kruiwagen, dat moet je gebruiken om de super speksteen houtkachel aan te maken, weinige goede fondsen leveren veel meer en betere beursvruchten op dan een hoop takkenblad, dat geen vrucht geeft, heel belangrijke beursregel is evenwel; geef je fondsen de tijd om tot bloei te komen!!
  Morgen preekt onze herder afscheid, hij gaat naar een plaats waar je maar 1 letter aan toe hoeft te voegen, dan heb je die wonderschone Paradijstuin, ja daar konden wij natuurlijk niet aan tippen, persoonlijk zal ik zijn heerlijke warme Evangelie prediking best gaan missen, naast een heerlijke toekomst, door genade, als je luistert naar het schatrijke WOORD, waarschuwde hij ook, aan zijn HEILAD getrouw, als je niet luistert, dan kom je door eigen schuld voor eeuwig om, vaarwel, fijne broeder!!
  Maandag hoop ik dat de race tussen rente en aandelen nog een poosje door gaat en dat de aandelen overtuigend op plaats 1 komen, SJALOOM!!!
 14. Troef 4 maart 2023 14:01
  quote:

  jan de vakman schreef op 4 maart 2023 12:01:

  Morgen preekt onze herder afscheid, hij gaat naar een plaats waar je maar 1 letter aan toe hoeft te voegen, dan heb je die wonderschone Paradijstuin, ja daar konden wij natuurlijk niet aan tippen, persoonlijk zal ik zijn heerlijke warme Evangelie prediking best gaan missen, naast een heerlijke toekomst, door genade, als je luistert naar het schatrijke WOORD, waarschuwde hij ook, aan zijn HEILAD getrouw, als je niet luistert, dan kom je door eigen schuld voor eeuwig om, vaarwel, fijne broeder!!
  Maandag hoop ik dat de race tussen rente en aandelen nog een poosje door gaat en dat de aandelen overtuigend op plaats 1 komen, SJALOOM!!!
  Gefeliciteerd met je goede beleggingsresultaat. Ik sloot de week ook positief af, met een plus van 1,5%. Dus kon de AEX stijging niet bijhouden. Ben ook geen vakman, maar een amateur ;-). Bij was AMG de beste met een stijging van 6,7%. Maar daar stond een daling van Unilever tegenover met -1,3%. De rest van al mijn fondsen eindigden daar tussenin.
  Goede zondag toegewenst bij de vertrekkende herder. Als ik het goed inschat begint de afscheidsdienst om 14:30 uur en gaat hij op biddag (a.s. woensdag) in de morgen nog een keer bij jullie voor. Maar mooie woordspeling op de gemeente op de Veluwe waar hij nu naar toe gaat.
  Het goede in alles toegewenst volgende week in het bijzonder volgende week woensdag.
 15. forum rang 7 jan de vakman 4 maart 2023 16:33
  Ja, broeder Troef, ik zie wel dat ik met corrigeren, niet gezien heb dat ik in de Naam van mijn HEILAND de N vergeten ben, overigens denk ik dat je met je inschatting in de roos schiet!!, op de beurs geven de goede dividenders meestal, op de langere termijn de mooiste resultaten, zeker als je herbelegd!!, wat de biddag betreft, de Zegen van de HEERE maakt rijk( ook voor eeuwig), daar gaan we ootmoedig om smeken, de HEERE belooft; als je gul bent voor MIJN dienst, zal IK de vensters van de Hemel openen, om MIJN Zegen op jullie af te gieten, een rijk gezegende rustdag en biddag toegewenst!!
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

763,27 17:35
-1,65 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links