Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse banengroei explodeert

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 StartendeBelegger 3 februari 2023 15:09
  quote:

  jan de vakman schreef op 3 februari 2023 15:00:

  Vroeger schoot de beurs steil omhoog op zo'n bericht, zeker de metalen, nu zijn ze zeker weer bang voor de FED, nou, nergens voor nodig, de inflatie gaat toch wel zakken, kijk maar eens naar de amerikaanse gasprijs!!
  Terecht ja. Het gas is op dit moment niet meer het probleem, maar de lonen. Misschien nog wel gevaarlijker dan gas.

  Ik zou er maar niet zo zeker van zijn dat de inflatie snel onder de duim is.
 2. forum rang 4 Zwaluwe/Dongen 3 februari 2023 15:14
  De enorme groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in januari is breed gedragen en in combinatie met een dalende loongroei is het banenrapport voor de Federal Reserve een bevestiging dat bij de volgende beleidsvergadering een renteverhoging met 25 basispunten afdoende lijkt;
  dus waarom koersen omlaag? Een minder sterke renteverhoging is toch een aanmoedigingsprijs voor aandelen!
 3. forum rang 5 theo1 3 februari 2023 15:51
  quote:

  jan de vakman schreef op 3 februari 2023 15:40:

  MacVersie, de inflatie gaat zeker niet meer naar 2% dalen, voorlopig, omdat de energie duurder blijft dan voorheen en voor de rest, we zullen het zien!!
  Energie is niet het probleem. Zeker niet in de VS. Het probleem is eerder de krappe arbeidsmarkt, dus dit lijkt me een gevalletje goed nieuws is slecht nieuws. Deze maand 500k nieuwe banen. Dat is 50x een Microsoft massa-ontslag. In één maand. Het gaat hier over grote aantallen, een ontslaggolf in een paar grote bedrijven maakt niet echt het verschil. Misschien locaal, onder IT'ers in Redmond, Washington. Maar niet in het grote plaatje. Tenzij het een symptoom is van iets veel groters, maar dat lijkt hier dus niet het geval te zijn.
 4. forum rang 4 Willempie3 3 februari 2023 16:49
  Het banencijfer is wel wat opgeleukt. Normaal stijgt de bevolking die kan werken met ongeveer 180.000 mensen per maand. Maar van december 2022 naar januari 2023 is deze stijging ineens meer dan 1,1 miljoen door een statistische aanpassing van het inwoneraantal van de USA. Dan krijg je statistisch ook extra veel banen er bij. De bevolking groeit namelijk niet ineens 6 keer zo snel als een maand eerder.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links