Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies zet Alfen op verkooplijst en verlaagt koersdoel fors

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. mareblu 11 januari 2023 08:34
  Laadpalen zijn geen rocketscience, iedereen kan dat. Het is de komende 10 jaar een enorme groeimarkt, maar wordt al snel een vechtmarkt met lage marges. Dat rechtvaardigt geenszins de astronomische k/w van Alfen. Op langere termijn zou Alfen het vooral van energieopslagsystemen moeten hebben. Pijnlijk genoeg zien we dat echter nog helemaal niet terug in de jaarcijfers, het is een tak die marginaal bijdraagt en maar heel traag groeit. Ook dat rechtvaardigt geen hoge k/w. Als technisch dienstverlener met een focus op duurzaamheid is het bedrijf goed vergelijkbaar met bv Aalberts. Daarvan vinden analisten een forward k/w voor 2024 van 11 al mooi. Voor Alfen zou een koers van EUR 40 niet misstaan.
 2. Pat71 11 januari 2023 09:32
  Gelukkig altijd de drang weerstaan om eens in te stappen. Denk zelfs dat op lange termijn die hele laadpalen business geen lang leven zal hebben. Stel je voor om straten vol van de dingen te hebben. Los van het feit dat het net dat niet eens aan kan. Ik denk dat waterstof de uiteindelijke winnaar gaat zijn.
 3. Rotterdammert 11 januari 2023 10:17
  quote:

  Pat71 schreef op 11 januari 2023 09:32:

  Gelukkig altijd de drang weerstaan om eens in te stappen. Denk zelfs dat op lange termijn die hele laadpalen business geen lang leven zal hebben. Stel je voor om straten vol van de dingen te hebben. Los van het feit dat het net dat niet eens aan kan. Ik denk dat waterstof de uiteindelijke winnaar gaat zijn.
  Laadpalen gaan mega groeien, die accus hebben een planbare energiebehoefte waardoor je gebruik kunt maken van de onbalans op het net en de (over)productie van eigen zonnepanelen. Waterstof is een soort eeuwige belofte aan het worden maar vooralsnog kansloos als vervanger. Betere batterijen komen er wel aan.
 4. Geldaap 11 januari 2023 10:55
  "Volgens Jefferies liggen de operationele kosten per kilometer in Nederland nu op 0,20 euro, en dat is beduidend meer dan de 0,15 euro per kilometer voor een verbrandingsmotor."

  Maar zelfs met dure stroom, zal de wetgeving in de meeste EU landen er wel voor gaan zorgen dat het marktaandeel van de EV fors toeneemt. Ik denk niet dat duurdere stroom zorgt voor een forse daling in de vraag naar laadpalen.
 5. Moneywinner 11 januari 2023 11:27
  Ik heb ingekocht deze ochtend.
  Ik vind het steeds hillarich hoe een pipo de markt manipuleert en een hoop schaapjes blindelings volgen.
  De prijs van electrisch rijden maakt niet uit het wordt sowieso door onze strot geduwd dort de EU en de autobouwers waarvan het merendeel beslist heeft om rond 2028 de verbrandingsmotor te verbannen. Er is dus een enorme inhaalbeweging nodig qwa infrastructuur.
  En ja denk dat mensen liever kwaliteit kopen voor hun dure investering dan goedkope Chinese troep die s'nachts uw garage in lichterlaaie kan steken.
  Analistjes geven nu een koersdoel van 60 tot 145 euro voor Alfen...en toch worden die nog altijd serieus genomen hahaha.
 6. Pelargonium 11 januari 2023 14:06
  Inderdaad, analisten van achter hun desk zonder realiteitsgevoel.
  Volgende maand tussentijdse resultaten van Alfen... en zullen de analistenverwachtingen fors overtreffen. ( Analisten gokken toch altijd...).
  Straks is de verkopende grootaandeelhouder uitverkocht en schiet de koers omhoog.
  Kopen.
 7. Pelargonium 11 januari 2023 14:13
  Alfen is geen "one" product company. Er zijn 3 grote businesslijnen waarvan laadpalen slechts de 2de belangijkste is. Alfen is echt wel goed gewapend om op alle facetten van de electrificatie (decarbonisatie) in te spelen.
  Europa wil meer en meer "deglobalisering " van de Europese economie sinds de ontnuchtering met alle gevolgen van het " Oekraïne/Rusland " debacle.
  Alfen is op dit vlak uitstekend gepositioneerd.
 8. NIEX 11 januari 2023 15:43
  Eens kijken hoe ver Jefferies nu de plank weer volledig mis slaat.......Track record van Jefferies voor wat betreft analisten waarderingen en koersdoelen behoort tot de absoluut slechtste onder de Guru's. Maar wellicht dat hun vermogende cliënten die dik betalen voor beleggingsadviezen (waaronder short posities innemen) een ander plaatje wordt voorgehouden. ...............
 9. Bonus aanbieding 18 januari 2023 10:59
  Realiteit en koers komen uiteindelijk altijd een keer samen. De vraag is alleen wanneer, het begint logischerwijs met het inleveren van een stukje fantasie. Ik kan het koersdoel van Jeffries in ieder geval wel plaatsen. Als je de normale pre corona trend van dit aandeel doortrekt kom je uit op een koers van ongeveer op 60 a 70 euro.
 10. Pelargonium 18 januari 2023 13:54
  Alle vermogenbeheerders van Jefferies zijn nu , in navolging van het "huisadvies", uitverkocht voor hun klanten,( en een hoofdaandeelhouder waarschijnlijk ook wel). Resultaat : de koers zet herstel beweging in. Binnen 4 weken zullen wij Jefferies eens bellen over de FYresults 2022.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alfen N.V.

66,820 17:35
+0,040 +0,06%
Premium

Marges Alfen onderuit en emissie reële optie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links