Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese economie loopt steeds meer averij op'

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Theo32 2 januari 2023 14:38
  Al sinds de jaren 90 staan economen en journalisten in de rij om te zeggen dat de economie van China nu toch écht problemen heeft. Dat hun bubble klapt. Dat hun vastgoed klapt. Nee, nu écht. Ja, dit maal écht-écht-écht hoor!.

  Nu ook weer: "loopt meer averij op" en economie in Europa niet... Ter analogie: In tegenstelling tot Nederland, heeft China nog wel goed werkende en actieve grote scheepswerven. Die kunnen de schade prima herstellen, in geval van averij.

  Dus ik weet niet waar het zout wordt gewonnen voor dit artikel, ik zal er maar een korreltje van nemen. Hooguit. China doet, wat China doet, ongeacht wat de westerse- of de zogenaamde onafhankelijke "researchbureaus" schrijven.
 2. Theo32 2 januari 2023 15:23
  quote:

  suske wiet schreef op 2 januari 2023 14:41:

  Theo ,word eens wakker
  Wil jij leven onder hun regime ( ik niet )
  Dat zijn twee totaal gescheiden dingen, Suske.

  Dat zij een strak regime hebben - maakt hun economie juist totaal onvergelijkbaar met die van ons. Zij fixen hun ding wel, op hun manier.

  Ik ageer juist tegen de (westerse) pers en media, die al sinds jaar en dag de ondergang aan het voorspellen zijn voor China, elk jaar weer, met elk jaar mis - voor eigen wensdenken en gewin.
 3. forum rang 7 suske wiet 2 januari 2023 17:03
  quote:

  Loek S. schreef op 2 januari 2023 16:58:

  De Chinese economie is geen markteconomie. Als iets scheef loopt grijpt overheid in. Het is daarom moeilijk te duiden hoe bijvoorbeeld de Chinese vastgoed crisis gaat aflopen.
  Dat gaat nog miljarden kosten
  Bijna iedere Chinees heeft in vastgoed belegd
  Verliest nu koopkracht en dat zal de staat opvangen ;
 4. Backfire 2 januari 2023 17:05
  Nu is het toch wel anders. De vastgoed bubbel is nieuw voor china, de covid BF7 variant is nieuw voor china en houdt nu flink huis en de jongeren werkloosheid is wel erg opgelopen. XI heeft zelf de innovatieve en groei aanjagende big tech sector aangepakt en in lijn gebracht met de conservatieve CCP. Tel daarbij de sancties vanuit de VS op en er komt wel erg veel samen op dit moment. Komt vast weer goed want ze blijven voorlopig voor een groot deel de werkfabriek van de wereld maar het zou mij niet verbazen als het nog een poosje minder gaat daar.
 5. Bonost 3 januari 2023 00:14
  Die werkfabriek van de wereld kan wel eens heel snel ineen storten. Die kleine bedrijfjes hebben niet de financiële slagkracht en hoe snel de Chinese overheid hierop kan reageren is maar de vraag. En wat er niet is, wordt heel snel overgenomen door andere landen, waarin o.a. India een heel grote speler wordt.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links