Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Energiebedrijf Engie waarschuwt voor impact prijsplafond

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. M357 20 december 2022 09:26
  quote:

  tinybolus schreef op 20 december 2022 09:13:

  Kan iemand mij uitleggen hoe dit energiemaatschappijen raakt? Het is toch zo dat hetzij de consument, hetzij de overheid de prijs betaalt? Of krijgen de Engies van deze wereld daadwerkelijk minder voor de geleverde energie?
  Zij krijgen niet meer dan het afgesproken prijsplafond er zit dus een cap op de prijs en daarmee een cap op de winst.

  Het gevaar is dat deze bedrijven gas gaan leveren aan partijen buiten Europa die niet gebonden zijn aan het prijsplafond en dus wel een eventueel hogere marktprijs willen/kunnen betalen.
 2. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 20 december 2022 09:51
  Ik had al geen hoge pet v/d Eu maar dit is echt een gestoord plan. Ik dacht dat de overheden energie zouden subsidiëren maar het idee is dus dat er boven een bepaald prijsniveau niet meer betaald mag worden. Zelfs Rob “hoe verwarm je een huis met kernenergie?” Jetten was tegen, dat zegt genoeg.
 3. forum rang 4 Housepartyy 20 december 2022 10:28
  quote:

  M357 schreef op 20 december 2022 09:26:

  [...]

  Zij krijgen niet meer dan het afgesproken prijsplafond er zit dus een cap op de prijs en daarmee een cap op de winst.

  Het gevaar is dat deze bedrijven gas gaan leveren aan partijen buiten Europa die niet gebonden zijn aan het prijsplafond en dus wel een eventueel hogere marktprijs willen/kunnen betalen.
  En dan stellen ze regeltjes in dat ze niet aan partijen buiten de EU mogen leveren, daarna gaan ze 1 voor 1 failliet.

  In de jaren 70 deed de US ook aan pricecontrols. Dit zal de inflatie tijdelijk drukken, maar uiteindelijk leidt het tot niet rendabele marges, uitval van aanbod en tekorten omdat productie niet uit kan. Oftewel mensen zitten letterlijk in de koud omdat er geen gas/energie is.

  Als ze partijen zoals Engie nou in de gelegenheid stellen om winst te maken, kunnen diezelfde partijen ook zorgen voor meer of efficiëntere aanbod. Maar zover denken de bureaucraten niet. Winst van bedrijven in de fossiele industrie is vies in Brussel. Volgens onze Frans moet die meteen worden belast met extra belastingen. Niet wetende dat wij deze bedrijven nodig hebben voor de energietransitie.
 4. ASteH 20 december 2022 11:29
  Medelijden met die energiebedrijven, die de consumenten uitknijpen en nu de overheid erbij? Onzinnig.

  Ze hebben toch van die knappe inkopers en lange termijncontracten, plus een mix van bronnen. Niet enkel gas, plus de bijna gratis stroom via de vele zonnepanelen van o.a. dezelfde consumenten.
 5. forum rang 7 jan de vakman 20 december 2022 12:51
  De enige mogelijkheid om lagere energie prijzen te krijgen is, geef de productie bedrijven de ruimte om hun winsten in nieuwe hogere productie te steken, van dit prijsplafond worden een hoop slimme slechterikken schatrijk en de europese consument wordt hier uiteindelijk de dupe van!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Engie

14,116 06 jun
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links