Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Beursblik: Fed verhoogt renteprojecties

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Laurent10 13 december 2022 13:59
  Ik denk niet dat het een vraagstuk is van wel of niet helpen van arme mensen. Als je te snel en te lang de rente te hoog zet (en de boodschappen goedkoper worden, zoals je suggereert), kan het ook tot gevolg hebben dat er veel meer werkloosheid ontstaat en onbetaalbare hypotheekbedragen: dan heb je straks twee keer zoveel arme mensen...
 2. Isildur1 14 december 2022 20:20
  quote:

  Red_ schreef op 13 december 2022 17:14:

  Inflatie is per slot van rekening "MAAR" 7%. harstikke dikke prima toch.
  Je vergeet even voor het gemak dat de maatregelen pas zichtbaar zijn na enige tijd. Die 7% loopt dus voorlopig nog naar beneden als je alles zou laten zoals het nu is.
 3. forum rang 6 Littletycoon 14 december 2022 20:46
  quote:

  Laurent10 schreef op 13 december 2022 13:59:

  Ik denk niet dat het een vraagstuk is van wel of niet helpen van arme mensen. Als je te snel en te lang de rente te hoog zet (en de boodschappen goedkoper worden, zoals je suggereert), kan het ook tot gevolg hebben dat er veel meer werkloosheid ontstaat en onbetaalbare hypotheekbedragen: dan heb je straks twee keer zoveel arme mensen...
  Die onbetaalbare hypotheekbedragen gelden dan voor mensen die teveel risico hebben genomen. Een hypotheek is een lange termijn verplichting waar je rente lang vast zet. Als je gokt kun je verliezen.
 4. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 14 december 2022 20:53
  quote:

  Alex Future schreef op 13 december 2022 13:55:

  Denk aan de arme mensen, gewoon 75 basispunten verhogen zodat de boodschappen goedkoper worden. Tot nu toe is daar nog niks van te merken.
  De arme mensen zijn als eerste hun baan kwijt bij een door rente geïnduceerde recessie.

  Bovendien zie ik niet zo 1-2-3 in hoe boodschappen goedkoper gaan worden door renteverhogingen, dat is een grondstoffenprobleem.
 5. forum rang 4 StartendeBelegger 14 december 2022 20:59
  quote:

  Obibo schreef op 14 december 2022 20:54:

  [...]

  Hogere rente = hogere lonen = hogere inflatie = hogere prijzen = nog armere mensen
  De lonen stijgen minder hard dan de inflatie, dus blijft koopkracht verlies. Koopkracht verlies = minder vraag = lagere inflatie.
 6. Dennis038 14 december 2022 21:04
  Fed-voorzitter Powell opent zijn persconferentie door te zeggen: "het herstellen van prijsstabiliteit zal waarschijnlijk enige tijd een restrictief beleid vereisen."

  Powell: "De activiteit in de huizensector is aanzienlijk afgenomen, grotendeels als gevolg van hogere hypotheekrentes."

  Powell zegt dat de mediane projectie voor de reële bbp-groei dit jaar en volgend jaar 0,5% bedraagt, "ruim onder de gemiddelde schatting van de normale groei op langere termijn".

  Powell voorspelt een werkloosheidspercentage in de VS van 4,6% tegen het einde van 2023, een stijging ten opzichte van het huidige percentage van 3,7%.

  Powell: "De tot nu toe ontvangen inflatiegegevens voor oktober en november laten een welkome verlaging van het maandelijkse tempo van prijsstijgingen zien, maar er zal aanzienlijk meer bewijs nodig zijn om vertrouwen te wekken dat de inflatie zich op een aanhoudend neerwaarts pad bevindt."

  Powell: Fed verwacht eind 2023 een mediaan streefpercentage van Fed Funds van 5,1%, een stijging ten opzichte van het huidige nieuwe tariefbereik van 4,25%-4,5%. De centrale bank verwacht een Fed Funds-tarief van 4,1% eind 2024 en 3,1% eind 2025.

  Powell zegt dat de focus van de Fed blijft "om de inflatie terug te brengen tot ons doel van 2,0% en om de inflatieverwachtingen voor de langere termijn goed verankerd te houden. Om de inflatie terug te dringen is waarschijnlijk een aanhoudende periode van groei onder de trend en enige versoepeling van de arbeidsmarktomstandigheden nodig."

  Powell: "We blijven op koers tot de klus geklaard is. “Wij bij de Fed zullen er alles aan doen om ons doel van maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit te bereiken."
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links