Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street euforisch na meevallende inflatiecijfers

Wall Street euforisch na meevallende inflatiecijfers
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag fors hoger geëindigd en beleefden daarmee hun beste dag sinds april 2020. De S&P 500 steeg 5,5 procent op 3.956,37 punten, de Dow Jones index won 3,7 procent op 33.715,37 punten en de Nasdaq sloot liefst 7,4 procent in de plus bij een stand van 11.114,15 punten.

Donderdag werd bekend dat de Amerikaanse consumentenprijzen in oktober op jaarbasis met 7,7 procent zijn gestegen, tegen 8,2 procent in september. Op maandbasis bedroeg de inflatie 0,4 procent, wat gelijk was aan de voorgaande maand. De kerninflatie kwam uit op 0,3 procent.

"De inflatie is eindelijk gaan dalen en dit is het beste nieuws dat verwacht mocht worden. Eén ding is zeker, namelijk dat de Fed de rente nog steeds zal verhogen, maar het is niet nodig om agressief te zijn, wat betekent dat het tempo van de renteverhogingen nu zal vertragen", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade in reactie op de inflatiedata.

"Dat [inflatie] is één van de belangrijkste cijfers voor de Fed, aangezien ze overwegen om het tempo van de renteverhogingen volgende maand te vertragen, hoewel het de moeite waard is om in gedachten te houden dat er na dit rapport nog een inflatierapport verschijnt voor de volgende vergadering", zei Deutsche Bank.

De markt schat de kans op een renteverhoging van 50 basispunten door de Fed in december nu in op 80 procent. Dat was woensdag nog 57 procent.

Daarnaast werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week zijn gestegen met 7.000 aanvragen naar 225.000, terwijl de markt rekende op 220.000 aanvragen.

De euro/dollar reageerde sterk op de inflatiecijfers en steeg bijna 2 procent op 1,0191. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde tot ruim onder de 4 procent, naar 3,84 procent.

Een vat WTI-olie werd donderdag ruim een half procent duurder bij een zwakkere dollar, hoewel er zorgen blijven over de vraag naar olie.

Bedrijfsnieuws

Beyond Meat steeg ruim 20 procent. De Amerikaanse producent van vleesvervangers heeft de verliezen het afgelopen kwartaal zien oplopen, terwijl de omzet daalde vanwege een zwakke markt voor vleesvervangers, meer concurrentie en de hoge inflatie.

Rivian heeft het afgelopen kwartaal een kleiner dan verwacht verlies geboekt en handhaafde de productieramingen voor 2022. Het aandeel won 17,5 procent.

Cryptobeurs Binance heeft besloten af te zien van de overname van concurrent FTX.com. Bitcoin steeg bijna 15 procent in waarde en het aandeel Coinbase sloot bijna 11 procent in de plus.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. jan tabak 10 november 2022 23:50
  Aan de ene kant zie je hoe moeilijk de MKB het heeft om het hoofd boven water te houden en de index schiet omhoog.
  Ik vraag me werkelijk af waar het toe leid.
  Wat hard omhoog gaat kan bij een negatief bericht net zo hard naar beneden gaan, voorzichtigheid is geboden, ik denk
  dat ik maar naar de daghandel overschakel.
 2. bergen333 11 november 2022 01:39
  "Beyond Meat steeg ruim 20 procent. De Amerikaanse producent van vleesvervangers heeft de verliezen het afgelopen kwartaal zien oplopen, terwijl de omzet daalde vanwege een zwakke markt voor vleesvervangers, meer concurrentie en de hoge inflatie."

  Wat moet je doen om een koersdaling te krijgen???
 3. forum rang 4 Beursgeslagen 11 november 2022 07:04
  quote:

  bergen333 schreef op 11 november 2022 01:39:

  "Beyond Meat steeg ruim 20 procent. De Amerikaanse producent van vleesvervangers heeft de verliezen het afgelopen kwartaal zien oplopen, terwijl de omzet daalde vanwege een zwakke markt voor vleesvervangers, meer concurrentie en de hoge inflatie."

  Wat moet je doen om een koersdaling te krijgen???
  Rente onverwacht verhogen helpt
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links