Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL waarschuwt voor tegenwind

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. JoBurg 21 oktober 2022 08:32
  En wat te denken van Ad Melkert in de raad van commissarissen? Ad vond dat zijn politieke nederlaag aan de media, aan Fortuyn en de onderbuik van de kiezer lag. Eigenlijk aan iedereen behalve PvdAleider Melkert zelf. Als je zelfs na 20 jaar nog niet kan reflecteren op je eigen falen (iets wat Rottenberg, Bos en Oudkerk wel konden), dan ben je blijkbaar zeer geschikt voor PostNL. Ik maak mij zorgen om de waarde van mijn aandelen bij dit soort management. Aan de andere kant: hoe diep kunnen we nog zinken? We gaan het vast zo merken als de beurs opent.
 2. Terechter 21 oktober 2022 08:58
  Al vele jaren faalt het management en de Raad van Commissarissen. Enkele voorbeelden: op het hoogtepunt van de Corona crisis werden grote investeringen gepland om de capaciteit uit te breiden, Sandd (een vrijwel failliet bedrijf) werd tegen de hoofdprijs overgenomen, consequent werd er niets gedaan tegen het feit dat DHL steeds meer het monopolie kon overnemen van Post NL in Nederland (zie de prijzen die PostNL rekent), er werd veel geld geïnvesteerd in België om te kunnen concurreren met Belgische Post (terwijl de kans niet werd benut om samen te gaan met Belgische Post, waarbij een groot bedrag zou worden betaald) en zelden werd er een voorspelling gedaan over de winstontwikkeling die klopte. Het zou me zeer verbazen indien de aandeelhouders akkoord zouden gaan met een herbenoeming van het zeer zwakke huidige management. Als Post NL toekomst wil hebben, zal zij zeer snel afscheid moeten nemen van zowel commissarissen als management.
 3. RonaldB 21 oktober 2022 10:17
  Persoonlijk had ik wel gedacht dat een groot deel van deze winstwaarschuwing al ingeprijsd was, blijkbaar schrikt de markt hier toch nog flink van. Denk dat de opkomende concurrentie, vooral van DHL, ook wel een rol speelt, dus de vraag is hoeveel men de kosten voor bezorging kan verhogen zonder teveel klantverlies te leiden?
 4. forum rang 5 tmaster 21 oktober 2022 10:42
  quote:

  Duffy schreef op 21 oktober 2022 08:29:

  Weet niet of het alleen komt doordat consumenten minder kopen. Ik woon in Twente. Kan ook zijn dat de concurrentieslag een beetje verloren wordt. Enkele jaren geleden voornamelijk bestelbussen van PostNL. Tegenwoordig heel veel busjes van DHL.
  Voornamelijk door amazon. Er wordt daar best wel veel besteld en alles wat je bij amazon besteld komt via DHL (metname s avonds geleverd wat makkelijker is want je bent vaker thuis)
 5. forum rang 4 Gaston Lagaffe 21 oktober 2022 10:49
  Ik zie PostNL als een sympathieke organisatie, een sociale werkplaats die "toevallig" beursgenoteerd is en in de post/bestelsector nog voor een enigszins acceptabele arbeidsvoorwaarden zorgt. We zouden voor dit soort organisaties, naast de AEX, AMX e.d. de ASoX (opgelet niet AScX !) moeten ontwikkelen. Hier kunnen allerlei organisaties (bedrijven kan je het niet noemen) die eigenlijk geen plek op een beurs verdienen toch een plekje krijgen. Niemand hoeft dus voor zijn of haar optie/aandelen-regeling te vrezen. PostNL is, zoals een Angelsaksische IB-er eerder aangaf, "uninvestable". Je kan er trouwens wel prima short op gaan :)
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,355 20 feb
-0,022 -1,60%
Premium

Winstwaarschuwing PostNL komt niet als een verrassing

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links