Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB overweegt renteverhoging van 75 basispunten'

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 bearishbull 26 augustus 2022 16:35
  quote:

  pietje-2005 schreef op 26 augustus 2022 16:20:

  Willen ze de euro weer wat omhoog kletsen, zodat ik (m'n meissie) er meer reais voor krijg ? ;-)
  Ga zo voort ! ;-)
  Dat is een eerste reactie van snel en dom geld. Als Italie of Griekenland of welke van de schulden landen het ook niet trekt op zijn gat gaat is die euro zo 20 a 30% later. Ik verwacht dat mischien zelfs vandaag nog de euro lager sluit.

  Dit nieuws is groot.

  Maar wat anderen ook al zeggen. Is het alleen blaffen? Of gaan ze bijten. Een CB kan niet te vaak liegen gezien ze langer leven dan wij. Dus.......Ik geloof het wel en het is heftig nieuws. Een paradigm shift.
 2. zilvergekkie 26 augustus 2022 16:35
  quote:

  8ball schreef op 26 augustus 2022 16:30:

  alleen maar praten, geen actie, feit is dat de rente op 0,0% staat en de inflatie op 10%, de ecb is er alleen nog om Italie op de been te houden niet om de koopkracht van de Euro te beschermen
  en wat grote banken want die vallen namelijk ook om samen met Italie en Griekenland
 3. forum rang 4 bearishbull 26 augustus 2022 16:42
  quote:

  8ball schreef op 26 augustus 2022 16:30:

  alleen maar praten, geen actie, feit is dat de rente op 0,0% staat en de inflatie op 10%, de ecb is er alleen nog om Italie op de been te houden niet om de koopkracht van de Euro te beschermen
  Ja dat was de gedachtte tot vandaag. Als ze het zeggen gaan ze het doen. De schade voor een instantie met een langer leven dan de mens voor een korte termijn leugen is het niet waard.

  Voorheen was schuldencrisis > inflatie, nu lijken ze inflatie > schuldencrisis te kiezen. Dit heeft impact. Ik geloof niet dat ze hun lange termijn reputatie op het spel zetten voor de korte termijn. Dit is de real deal en markten reageren.

  Ik heb het gevoel dat de reactie van stijgende euro niet de juiste is.....De pijn van defaults zal de euro weer doen kelderen.
 4. Sanglier 26 augustus 2022 18:38
  Wat zei Lagarde ook al weer, o ja, de hoge inflatie zou maar van korte duur zijn.
  Nou jongens , hou je maar vast want daar denken ze in de States heel anders over.
  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Ofwel met een hoop poeha heb je de waarheid niet in pacht.
 5. forum rang 4 bearishbull 26 augustus 2022 18:58
  quote:

  Kees1 schreef op 26 augustus 2022 18:02:

  Er moet in de EU een flinke rente-verhoging komen. Een stijgende dollar levert alleen maar meer inflatie op (grondstoffen worden veelal afgerekend in dollars). Als de ECB niet fors verhoogt, doet de ECB hetzelfde als Erdogan. En daar hoort een afschuwelijke inflatie bij.
  Alleen de euro gaat niet omhoog bij een stevige renteverhoging zonder zuid Europa te redden. Je ziet het vandaag ook al. De euro staat alweer lager. Ik zei het al op de top dat de initiële reactie van een hogere euro niet correct is.
 6. forum rang 8 beleggertje2020 26 augustus 2022 19:06
  Man man als je een beetje de USA bij wil houden moet ie minstens omhoog met 300 basispunten , pfffft . We blijven dus zitten met torenhogev inflatie . Het wordt tijd voor een noordeloijke Euromunt, dit kan zo niet langer . De zachte heelmeesters van de ECB maken gewoon vet stinkende wonden
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links