Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB wilde daadkracht tonen met onverwachte rentestap

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. FozzieBearBull 25 augustus 2022 15:58
  Ze zitten gewoon in de hoek geschilderd. Italie cs gaan eraan als ze de rente een reeele verhoging geven en maar een beetje de FED en de rest van de centrale banken gaan volgen. De ECB is een politiek vehikel en de naam van Centrale Bank onwaardig. Alles voor het redden van de EU. De burger zoekt het maar uit.
 2. Charlemagne 25 augustus 2022 16:41
  Waarom is mijn inflatie vermoedelijk als enige toch dichter bij 15-20& dan 6,5% - net terug van de supermarket, doosjes servetjes ineens geen 100 meer maar 90, dat is 10% minder en de prijs + 15% , kwark 450 gram ipv 500, enz.enz.enz. de loodgieter moest komen en die had het niet over 6,5%, de banaan op het strand achter de boot van 10,- naar 12,50, dat is 25% ik ga nooit meer met de banaan,... en het is nog niet eens goed begonnen.......energie en zo.. de euro wordt waardeloos zolang ze een failliet land als Italië met iedereen zijn geld op de been houden....en maar weer roepen dat het weer 2 ,5% wordt, ik weet wel wanneer, met St J.......
 3. forum rang 6 Kees1 25 augustus 2022 17:11
  De ECB probeert de euro te redden. Dat doet de ECB door de overheidsfinanciën van de schuldenlanden (Frankrijk, Italië cs) te saneren. Dat zou kunnen doordat die landen een bezuinigingsronde doorlopen en hun economie moderniseren, maar zoals wij gezien hebben is dat geen haalbare kaart.
  De enige route die dan gevolgd kan worden is die van de inflatie. Voorheen konden de schuldenlanden hun munt devalueren, maar dat kan nu niet meer. De schulden van die overheden verdampen nu. De burgers krijgen door de inflatie minder koopkracht, maar dat kan niet anders omdat de overheidsfinanciën in het Zuiden op orde moeten komen.
  Als de euro er niet was geweest, zouden de D-mark en de gulden veel meer waard zijn in relatie tot de franc etc. Dat zou tot minder export naar het Zuiden hebben geleid en minder overschotten hier. Het overschot verdampt nu door de inflatie.
 4. forum rang 4 taurus86 25 augustus 2022 17:50
  Het is wel makkelijk om de ECB als enige de schuld te geven, maar het lamlendige en arrogante optreden van Brussel, zien we daarmee door de vingers.
  Ik doel op de bizarre ontwikkeling in 'Het werken voor de Koning'. De 'dienstenindustrie' wordt grotendeels door overheidsuitgaven gefinancierd. Nu is 'Overheid' het ganse volk, dat de centen bijeenbrengt en dat de eerst genoemde weer uitgeeft.
  In Nederland moet zo langzamerhand ook de bezem eens door de tent gehaald worden. Het 'Rapportenwoud' - als voorbeeld- groeit immers als kool. Onderwijs blijft onderpresteren. Belastingdienst hangt met elastiekjes aan elkaar.
  Maar wie denkt dat Europa een norm voor Indirecte Kosten durft te stellen, is te naïef.
  En dus zijn de ''Overheden' van de zwakke landen topzwaar, en in veel echelons verkapte werkloosheidsprojecten.
  Draghi wilde de overheidsadministratie automatiseren. Nou dat werd zijn politieke ondergang. Eerst nog een serie rapporten en dan snel naar het archief ermee.
  De producerende burger wordt gekneveld in zijn verdienvermogen, omdat ze teveel Indirecte Kosten moeten opbrengen.
  De Europese raad is de schuldige, in een grotere mate dan de ECB. Veel gemerkt van het EU voorzitterschap van Macron?
  Tekenend!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links