Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs hoger gesloten

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 24 augustus 2022 21:10
  Nou, de olie zit aardig in een achtbaan vandaag; omhoog, omlaag en toch weer omhoog, loeiduur gas,lage strategische voorraden en een op de rem trappende opec, zijn allemaal factoren, die de prijs stuwen, voeg daarbij het extreem lage water, de binnenvaart verstookt minstens 2x zoveel brandstof, om de boel op zijn plek te krijgen met hun kleine vrachtjes, daardoor vaart ook, alles wat varen kan!!
 2. Ibou 28 augustus 2022 22:44
  Duitsland en Frankrijk zijn aardig op weg hun gasvoorraden voor deze winter op maximaal niveau te krijgen. Wat best een prestatie is gezien de omstandigheden. Maar de pogingen daartoe veroorzaken en verklaren nu zonder twijfel minstens gedeeltelijk de hoge gasprijzen. Zijn ze op een gegeven moment zover dan zakken de prijzen haast wel zeker en is Poetins spel uitgespeeld. Europa heeft dan bewezen ook met de kraan dichtgeknepen te kunnen overleven en Rusland is voor eeuwig zijn beste klant kwijt. Desondanks echt goedkoop zal het allemaal niet snel worden op de energiemarkt, maar dat is een uitstekende uitgangspositie voor broodnodige energiebesparingen en de energietransitie.
 3. forum rang 7 jan de vakman 9 september 2022 22:13
  Die nieuwe vrijgave van Biden, laat natuurlijk overduidelijk zien, dat de opec niets van amerika te vrezen heeft, wat betreft marktaandeel, als zij de productie beperken, om de prijs rond de 90$ per vat te houden, Joetje is dan gewoon niet instaat om meer te leveren uit zijn olieputten, veelal schalie!!
 4. FreekV 10 september 2022 06:47
  Olie omhoog, olie omlaag, olie onnavolgbaar. Als we straks weer in een coronacrisis belanden (laten we toch vooral hopen van niet) keldert het allemaal weer flink. Ik zag bij meer grondstoffen herstel na eerder toch behoorlijk flinke daling. De goudprijs vanmorgen eens gecheckt, momenteel rond de 55k eur p. kilo ( bron www.goudprijs.nl ).
 5. forum rang 7 jan de vakman 14 september 2022 21:35
  Het zal wel niet gebeuren denk ik, maar als Joetje zijn zin krijgt, dan legt hij tegelijk weer een bodem onder de olieprijs, schijnbaar is Amerika niet in staat om zelf die voorraden aan te vullen, de krapte wordt steeds meer voelbaar en zal bij economische opleving voor een prijs explosie gaan zorgen!!, maar die opleving verwacht ik voor de winter zeker niet!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links