Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reuters: Russisch gas gaat donderdag weer stromen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. taurus86 19 juli 2022 17:37
  Deze chip wordt van de onderhandelingstafel gehaald(?), lijkt het. EU commissie 'egg on their faces'? Putin betrouwbare leverancier; zoals hij al vaak heeft gezegd.
  Prachtig schouwspel tussen zelfbenoemde 'zondagskinderen' en de buurt-bully.
  Evenwel niet de onderliggende realiteit vergeten. Hemeltergend, moet stoppen!
 2. donkerweervandaag 19 juli 2022 17:51
  Zij kunnen het gas niet afsluiten, hun mijnen zijn slecht onderhouden , oude equipment door jarenlange desinvesteringen.
  Als ze geen gas meer willen leveren, moeten ze hun mijnen afsluiten, dan duurt het jaren alvorens ze terug kunnen opstarten.
  Zelf kunnen ze geen gas meer opslaan.
 3. toontjeavanti 19 juli 2022 17:57
  Misschien dat het gas donderdag inderdaad weer gaat stromen, maar het is nog geen winter en als die gefrustreerde dwerg dan besluit om de kraan dicht te draaien dan heeft hij Europa alsnog in de tang.
  Hij heeft er schik van dat Europa in een recessie belandt en de wereld laat zien dat sancties tegen Rusland averechts werken.
 4. kwast-c 19 juli 2022 18:08
  quote:

  Ron Kerstens schreef op 19 juli 2022 17:40:

  30% van je normale volume verkopen tegen een 8 keer hogere prijs waardoor je netto toch ruim twee keer zoveel verdiend. En de EU maar denken dat ze slim bezig is met haar sanctiebeleid.
  Van achteren kijk je een koe in zijn kont !
  Het heeft er in ieder geval toegeleid dat men ernstig is na gaan denken over alternatieven en is men er achter gekomen dat Poetin een buitengewoon onbetrouwbare partner is. De ene leugen wordt daar op de andere leugen gestapeld.

  Het sanctiebeleid zal op den duur zijn vruchten afwerpen.
 5. LLinssen 19 juli 2022 18:13
  Gazprom is niet persé Putin, maar Gazprom is wel een belangrijke bron van inkomsten voor Putin. Geen gas is geen geld, een beetje gas is een hoop geld, dat sommetje kunnen ze overal wel maken. NS1 dicht zetten betekent dat het er veel, heel veel geld naar de LNG leveranciers gaat en dat is iets waar Putin dan ook niet veel zin in heeft, de fabrieken moeten draaien om oorlogstuig te kunnen maken en er zal flink betaald moeten worden voor huurlingen die nog namens Rusland willen vechten. Centje centjes centjes aan andere producten kunnen ze het bijna niet verdienen, de prijzen van Olie liggen relatief laag voor Russische olie.
 6. forum rang 5 stockholder 19 juli 2022 19:22
  quote:

  JoopVisser1 schreef op 19 juli 2022 17:34:

  En morgen zegt Putin: "Toch lekker niet." En zo laten we ons lot afhangen van Putins' grillen.
  Ik ben echt teleurgesteld in onze leidinggevenden.

  teleurgesteld in deze padvindersclub is wel erg zwak uitgedrukt.
  Overigens: onze overheid heeft tot steeds gezegd van het Russisch gas af te willen.
  Het schijnt echter niet de bedoeling te zijn dat Putin een handje helpt.
 7. forum rang 9 josti5 19 juli 2022 20:04
  Rusland heeft Europa helemaal niet nodig.
  De vraag blijft: wie boycot wie nu eigenlijk?
  En Europa moet zo nodig voorop lopen naar 100% groene energie, waarbij Brussel al is bijgedraaid: gas en kernenergie zijn voorlopig (zeggen ze) groen verklaard…
  Landen als China en India (samen een aanzienlijk deel van de wereldbevolking!) staan, in tegenstelling tot Europa, nog volledig in de echte wereld, en doen volop zaken met Rusland - vandaar, dat Rusland kan bepalen, hoeveel energie het nog aan Europa wil leveren: wie boycot wie nu eigenlijk?
 8. Doordenker 20 juli 2022 03:54
  We ( in ieder geval de NAVO landen) verwachten helemaal niets (goeds) meer van Poetin. Ja, we hadden verwacht dat de ingestelde sancties sneller z’n werk hadden gedaan, maar onze opstelling hypocriet noemen daar ben ik het absoluut niet mee eens. De sancties, de eensgezindheid v.h. Westen en wapenleveranties zijn op dit moment het enige wat Poetin hopelijk doet beseffen dat hij zijn strijd moet staken. Maar deze man - notabele aan het hoofd van een kernmogendheid- is volkomen irrationeel dus ik vrees nog erger. Ondertussen veroorzaakt hij mede de gierende inflatie en bombardeert hij bewust een tweede vluchtelingencrisis ( eerste Syrië) naar het Westen, lak aan het menselijk leed wat dat allemaal veroorzaakt. Ja, jammer - en ik snap die chagrijn - dat het onze aandelenposities bepaald niet ten goede komt (understatement) maar niets doen was en is geen optie !
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links