Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Fagron ontvangt waarschuwing FDA

Update: Fagron ontvangt waarschuwing FDA
Beeld: Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft op 14 juni een waarschuwing ontvangen van de Amerikaanse toezichthouder FDA. Dit bleek dinsdagmiddag uit een publicatie van de toezichthouder. 

De waarschuwing kwam na een inspectie van een herverpakkingsfaciliteit van Fagron in Minnesota in de eerste helft van november 2021.

De FDA was onder meer niet te spreken over het correct herverpakken van farmaceutische ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld het risico ontstaat van kruisbesmetting.

Inmiddels zijn van de zeven zogeheten observaties er volgens Fagron vier opgelost en aan drie wordt nog gewerkt.

Fagron moet de geconstateerde zaken direct oplossen, aldus de FDA. De magistrale bereider moet binnen 15 werkdagen na dagtekening van de brief van de FDA, die is gedateerd op 14 juni, een plan van aanpak presenteren aan de toezichthouder. "Daar zijn we nu druk mee bezig", aldus het bedrijf.

Indien dit niet gebeurt, dan kan dit tot juridische acties leiden, meldt de toezichthouder, of het weigeren van exportcertificaten. "En zo ver willen we het niet laten komen", aldus Fagron, want dit zou serieuze implicaties kunnen hebben.

Het aandeel Fagron daalt dinsdag 4,4 procent.

Update: om reactie Fagron en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 64% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Han 2 28 juni 2022 16:38
    Fagron announces that as a result of the exercise of subscription rights, 32,500 new shares have been issued on 10 June 2022. These newly issued shares are entitled to dividend as of the 2022 financial year.
    In accordance with the Belgian transparency legislation, Fagron notes that its total share capital currently amounts to € 502,094,125.17. The total number of shares with voting rights after the issue amounts to 72,992,654 which is also the total number of voting rights (the ‘denominator’). The total number of rights (formerly known as warrants) to subscribe to not yet issued shares with voting rights amounts to 2,153,750.
  2. Datafirst78 28 juni 2022 21:59
    "...Diess zei verder in de email de kloof met Tesla te verkleinen..". Welke kloof bedoelde hij? Beurswaarde van aandelen, netwerk met snelladers, imago (dieselgate vs Musk), actieradius van de accu's, ontwikkelkracht software, het online kunnen verkopen van auto's zonder groot dealer netwerk. Graad van robotisering in de fabrieken? VW heeft als oudere Europese onderneming toch wel wat meer dan 1 kloof te dichten. Ook als het om rechten van het personeel gaat.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fagron

13,850 12 aug
+0,520 +3,90%
Premium

Fagron: onzekerheid blijft

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links