Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis beveelt overnamebod HAL niet aan maar legt neutraal voor

Boskalis beveelt overnamebod HAL niet aan maar legt neutraal voor
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis Westminster houdt op woensdag 24 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het openbare bod van HAL op Boskalis wordt besproken. Dit maakte de maritieme dienstverlener vrijdag voorbeurs bekend.

Het betreft een bod van 32,50 euro per aandeel inclusief dividend, of 32,00 euro exclusief het dividend van 0,50 euro per aandeel dat in mei werd uitgekeerd.

In het zogeheten Position Statement, dat eveneens vrijdag naar buiten werd gebracht, staat te lezen dat de raad van bestuur van Boskalis het bod niet aanbeveelt.

Boskalis liet Axeco en Rabobank een analyse maken van het overnamebod. Axeco waardeert Boskalis op 31 tot 35 euro per aandeel en Rabobank op 32 tot 35 euro per aandeel.

Boskalis vindt het bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemt het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. Pogingen van Boskalis om een hoger bod te krijgen, strandden bij HAL. 

Over de niet-financiële voorwaarden, waar onder meer de strategie, organisatie en werknemers onder vallen, werd wel overeenstemming bereikt door Boskalis en HAL, zo werd begin juni al bekend.

Boskalis neemt daarom een neutraal standpunt in.

Het aandeel Boskalis handelt vrijdag op 32,02 euro.

Update: om meer informatie en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 77% zegt verkopen 13 stemmen
HAL Trust 71% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mr.Windows 24 juni 2022 11:17
  Als ik aandeelhouder van Boskalis was zou ik nu toch maar verkopen, linksom of rechtsom gaat dit bedrijf van de beurs.
  De CEO, Peter Berdowski, en zijn strategie kan onder de vlag van HAL gewoon doorgaan + levert naast kostenbesparingen van beursgenoteerde bedrijven ook andere mogelijkheden. Hierbij denk ik aan samenwerking/samenvoeging bedrijven waarbij HAL goede banden heeft of gaat krijgen.
  Ik zou zeggen verkoop Boskalis en koop van dat bedrag HAL.
  Een vergelijk met Accell vind ik niet reëel want Teslin heeft een m.i. vervelende dubbele pet op omdat ze daarna verder gaan waarbij je als aandeelhouder Accell niet mee kan profiteren...tenzij je aandelen KKR gaat kopen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 32,320
  -0,25% -0,080
 2. HAL Trust 09 aug
  125,200
  +0,48% +0,600

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links